Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under augusti 2006

Av grodis - 14 augusti 2006 12:41

Nu är jag trött på att ha så ont i huvudet! Det kom från ingenstans sent i lördags kväll och jag gick och lade mig. Sen vaknade jag igår och skjutsade maken till tågstationen, och då var den envisa huvudvärken kvar. Den blev bara värre och värre och jag kunde inte äta pga illamåendet som även kom och alla planer jag hade på att städa och plocka hemma gick i stöpet. *suck* Istället blev det att sova på soffan med kissen till kl. 15.00 Upp och försökte få i mig lite yoghurt iallafall. 2 huvudvärkstabletter till, hjälpte INTE! :-( Mer illamående och så fort jag reste på mig så kallsvettades jag massor.Gick och lade mig kl. 21.00 och somnade bums. Men vaknade ändå med huvudvärk imorse IGEN. *blä* Dock har jag inte alls lika stark huvudvärk, men den finns där och den är riktigt DRYG! Jag är ljuskänslig och mår lite illa även idag, men försöker äta så gott jag kan och dricker mycket vatten. Jag brukar inte ha migrän, men tror banne mig att detta måste varit ett sånt? Det finns ju receptfria tabletter mot just migrän på Apoteket såg jag i TV-reklamen igår, och såna ska jag banne mig köpa hem så det finns.Det måste nästan vara det enorma lågtrycket som gör att jag mår som jag gör? *tror* Det har ösregnat massor sen i natt och även åskat och blixtrat och det är inte förrän nu strax före lunch som det gav med sig litegrann. Någon sa att det kommit 29 mm hemma hos dem på förmiddagen och lokala blaskan har ett bildspel på översvämningar överallt i stan.Ikväll vill och ska jag plocka lite grann så vårt gästrum (kommande barnrum! ;-)) blir klart hoppas jag!

Av grodis - 10 augusti 2006 20:52

Jag är STOLT över mig själv nu och det är INTE vanligt. Jag har klarat att cykla hem 1,5 mil, i stark motvind i 25 graders åskvärme (i skuggan, varmare i solen..) och det på 45 minuter! Visst, ingen rekordtid för mig då jag cyklade samma sträcka på 37 minuter förra sommaren, men då var jag i bättre form och så var det inte alls så här varmt då heller.Det var jättekämpigt stundtals, men jag lyssnade på Robbie Williams i MP3-spelaren och flåsade på! ;-D Hade även med mig vatten som jag drack då och då och det var verkligen nödvändigt.Nu sitter jag här nytränad, nyduschad och nyäten och SÅ nöjd med mig själv idag igen, andra dagen på raken! :-DHurra vad jag mår bra!!!

Av grodis - 10 augusti 2006 20:31

Idag när jag kom hem efter min 1,5 mils långa och vääääldigt kämpiga cykeltur i motvind och stark sol *puh* så låg det ett litet vitt kuvert med mitt namn på i lådan! :-) Innehållet ser ni på bilden - ett grodkort och en alldeles makalöst underbar fredsängel med en väldigt fin text till:"Du kanske inte kan seänglarna omkring Dig,men Du känner deras närvaronär de kärleksfulltstyr Ditt liv.De bringar hjälp från ovan.Denna ängel påminner Dig om att Du aldrig vandrar ensam".Fått av min goa, underbara vän som är alldeles för långt bort fysiskt, men som alltid finns där ändå! Tack snälla Sara!! *puss* :´-)

Av grodis - 10 augusti 2006 10:04

Har sovit GOTT inatt och var väldigt trött imorse när klockan ringde, men nu är jag pigg! :-)ÄNTLIGEN kom ut och gick igår! Så länge som jag tänkt att jag skulle ta mig i kragen, men ändå bara struntat i det.. Hela sommaren utan en enda promenad?! Pinsamt...Idag har jag som planerat cykeln med mig till jobbet! Har även en vattenflaska med och snälla maken har laddat MP3-spelaren åt mig. Här ska cyklas hem idag, ca 1,5 mil! Sen är denna dags motion över. Jag hade tänkt att cykla hem ända sen jag kom tillbaka från semestern för 1,5 vecka sen, men det har inte blivit av, men idag SKA det bli av!Och vet ni... vågen är SNÄLL!Vägde mig igår.. deppiga 87,0 kg... imorse visade den...... 86,3!! Minus 0,7 kg sen igår!!! Snacka om motivationshöjare! :-DNu jäklar, är jag peppad till max och det mycket tack vare min goda vän Soff´s peppsnack igår + att hon är SÅ snygg nu när hon gått ner X antal kilon i samband med sin inspelning till Du är vad du äter! Vi vägde i våras nästan exakt lika mycket och var lika långa... nu skiljer det massor... *utan att säga för mycket* ;-) En inspirationskälla om någon! :-)Jag vill också! Jag kan också! Jag SKA också!

Av grodis - 9 augusti 2006 22:36

Nu måste jag skryta... ;-)Jag GJORDE det verkligen! Jag kom ÄNTLIGEN över den HÖGA tröskeln!Jag KOM ut och gick ikväll!! En rask långpromenad runt ön där vi bor (3,3 km) och det tillsammans med min vän Sofie och hennes flatcoated retriever Harry! Jättemysigt och trevligt på alla sätt och vis. Efteråt åt jag en hemlagad kycklingsallad med fullkornspasta och en dressing på lättyoghurt och sweet chilisås (Sofie hade ätit hemma innan.. ;-)) och så åt vi vattenmelon, drack vatten och sen en kopp thé (UTAN mjölk och honung!) tillsammans och nu sitter jag här nyduschad och nöjd med mig själv! :-D Vilken känsla! Varför gör man (jag) då inte detta oftare när man mår så bra både kroppsligt och själsligt efteråt?!?! = SLÖ!!!Och vet ni mer? Vi har hängt på min cykel på cykelstället på bilen också, så imorgon ska jag CYKLA HEM FRÅN JOBBET! Ca 1,5 mil! :-DTack snälla för alla hejarrop på mitt inlägg om våra framsteg i kön för hemutredningen! KRAM!

Av grodis - 9 augusti 2006 13:29

Har pratat med Familjerätten och en kösamordnare där för att kolla VÅRT läge i kön. Vi stod senast innan semestern som par nr 13 i kö... Nu är det svårt att säga exakt vilken plats vi har för det är folk som hoppat av, eller inte gått föräldrautbildningen än, före oss i kö. Men vi är (ca) par nr 4!!!!En kanontrevlig kvinna var det och verkligen rätt människa på rätt ställe och vi fick väldigt bra kontakt! :-)))Jag sa att jag skulle återkomma efter vår älgjaktssemester v. 36 och kolla läget i kön och vet ni vad hon sa då..???!"Ja, gör du det. Men det_kan_ju bli så att vi hinner höra av oss först!" :-O*DANSAR RUNT OCH JUBLAR*Jäklar vilken ENERGIKICK detta gav! Ikväll ska jag ut och gå en lång skön prommis och sen ska jag sätta fart med sånt som stått sen vår renovering var klar i maj!!! HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

Av grodis - 8 augusti 2006 22:44

Nu ni, händer det saker i den "Grodianska" lilla familjen! Måste berätta!Fick i e.m mail från en tjej som jag lärde känna på Föräldrautbildningen som vi ju gick i våras. Vi var och åt lunch tillsammans så sent som förra veckan och har verkligen funnit varandra. Då satt vi och beklagade oss över den låååååånga väntetiden som är för Hemutredning här i Västerås just nu (8-9 månader) och våra ögon tårades av alla känslor.. Min nyfunne vän och hennes man har stått i kö sen i december förra året(!) och förra veckan såg det dystert ut när vi ringde båda två (utan att veta om det)ringde med 5 minuters mellanrum till samma kvinna på Familjerätten för att kolla läget. De hade svårt att få överblick sas det då, men att vi skulle återkomma i slutet av denna vecka för då hade alla kommit tillbaka från semestern och de skulle ha mer "koll på läget".Vännen (vi kallar henne P) fick dock redan IDAG ett mail från Familjerätten där det stod att de skulle få hem en kallesle till hemutredning redan nästa vecka!??!?!?! :-D Helt, helt UNDERBART!!Faktum är:De var par nr 8 så sent som förra veckan.Vi är (var?) par nr 13. OM det nu är som jag tror och hoppas så är det alltså plötsligt bara 3 par framför oss och vi står som nr 4!!!!! :-D *hoppas hoppas & peppar peppar*P skulle ringa Familjerätten imorgon och då skulle hon även vara snäll o kolla om detta påverkade min och makens köplats (men det borde det ju absolut göra!)Nu är det NERVÖST och PIRRIGT och jag är sååååå glad för att det äntligen är deras tur!! Det HÄNDER Ju saker ändå!! *whiiiiiiiiiiiii*Nu MÅSTE jag sätta riktig fart här så jag hinner gå ner lite grann innan Hemutredningen startar, för det verkar ju onekligen gå snabbare än vad vi vågat drömma om! :-D *peppar peppar IGEN*Jag är dock stolt över att jag trots stark mensvärk + godissug har lyckats stå emot onyttigheter! Istället hade jag med mig en halv liten vattenmelon som jag smaskade på på jobbet idag! :-)Håll nu tummarna för att vi halkat några steg närmare utredning är ni rara! Återkommer givetvis så fort jag vet något!

Av grodis - 7 augusti 2006 15:02

Haha.. tänk att livet kan ändras så.Förut har jag räknat dagar och testat med ägglossningsstickor för att leta efter perfekta tillfället att försöka pricka rätt och förhoppningsvis bli gravid. Sen gick jag över och räknade dagar för att veta när jag skulle börja med Synarelasprayen (nedregleringsspray som gör att man hamnar i "klimakteriet") alt. börja med sprutor i vår IVF-karusell (provrörsbefruktning).I mars gjorde vi vårt tredje och allra sista IVF-försök, som ju inte heller lyckades, och efter det har min kropp sagt upp sig totalt och jag har fått jättelånga och dryga menscykler på upp till 51 dagar och över 40 dagar. Det har INTE varit kul och jag har mått jättedåligt psykiskt över det. Att min kropp inte funkat UTAN hormoner heller..!Men NU händer det grejer! Jag har för första gången på LÄNGE fått en KLOCKREN 28-dagars menscykel!!! :-DAtt man kan blir SÅ GLAD och så LÄTTAD över att få mens..Tänk vad livet förändras!Nu slipper jag ringa Fertilitetsmottagningen för att be om hjälp att få fart på kroppen och de alldeles för låååååååå cykler jag haft sista halvåret! Äntligen verkarr min kropp vara på god väg att komma i balans igen! :-DNästan värt att fira... *s*Och det ska jag göra genom att gå en rask långpromenad ön runt ikväll. ;-)

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2006 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards