Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 2 oktober 2006

Gynrapport...

Av grodis - 2 oktober 2006 14:17

Nu så är jag tillbaka från besöket hos gynläkaren.Det var första gången jag träffade denna specialist och kvinnliga läkare och hon var väldigt jordnära, kunnig och jag fick genast förtroende för henne.Berättade snabbt om vår låååååånga och komplicerade historia och hon avrådde bestämt från att sätta in spiral. "Det skulle jag ALDRIG göra på dig!" sa hon. Det är för stora risker och det är lätt att den vandrar fel eller att det går hål på livmodern då man enligt henne "jobbar lite i blindo". Vi diskuterade även mitt egna förslag (p-spruta) men enligt läkaren så sa hon att antingen så mår man jättebra med den eller så får du PMS i 3 år!?*ridå* Aldrig!Sen kom vi in på vad hon skulle rekommendera efter min berättelse och att jag har oregelbunden mens, PMS-besvär, vill inte öka (mer) i vikt osv osv.Det blev minipiller. Sorten heter Cerazette och är ny för mig. Jag har ätit p-piller (Desolett) i 12 år förut, men aldrig testat minipiller, så det ska jag göra nu.Besöket var GRATIS(!) och hon gjorde även ett cellprov på mig som jag får svar på inom 2-3 veckor. Jag bad henne även att ta blodtrycket och det var normala 120/75, skönt!Skönt att ha detta gjort och jag börjar med minipillerna vid nästa mens första dag (om ca 2 veckor). Hon kunde se på *VUL att jag nyss haft ÄL och det stämmer med min egen känning i magen jag haft i helgen = svullen och lite öm. Så denna gång verkar jag få en cykel på runt 31-32 dagar gissningsvis. Att ligga i en gynstol gör mig ingenting alls numera. Läkaren frågade nyfiket vilket land vi ville adoptera ifrån och jag surrade på om Bolivia och Sydamerika, medans hon visade på skärmen hur min livmoder såg ut. *s*En sak till... Jag sa att jag starkt misstänker att jag har PCO, och hon bara nickade och sa "Ja, du ser ut som en typiskt PCO:are!" :-O Jag berättade om mina oregelbundna cykler, hon ser ju min kroppstyp (typisk för PCO), att jag har svårt att gå ner i vikt, behåring osv osv. Ska man 100%-igt få veta att man har PCO så behövs ett blodprov tas, men det gjorde vi inte. Det spelar ju liksom ingen roll, längre.....*VUL (Vaginalt UltraLjud)

 
 
Tess

Tess

3 oktober 2006 08:58

Va bra att det kändes bra och att hon kändes bra. Det är så viktigt.

Jag är så spänd på vad din man har att rapportera från telefonsamtalet ... :)

http://www.malika.se

 
Ingen bild

Cathy

3 oktober 2006 09:01

Äsch då, jag hade skrivit ett lååångt inlägg igår men det kom visst inte med. Skriver kortversion nu-jag kan visst tycka att det är en idé att kolla 100 om du har PCO. Själv har jag konstaterad svår PCO och det är jättejobbigt, så kolla upp om du har mild el svår PCO. Varför ?
Jo, du löper större risk att få cancer i livmoderskroppen och att få diabets, därför är det viktigt med RÄTT sorts P-piller. Jag har haft turen att ha kontakt med en professor på KS i Stockholm som bla forskar om PCO och hon har sagt såhär
-P-piller är den bästa behandlingen för att få regelbunden mens samt att minska överproduktion av manligt könshormon.

Minipiller, p-stav och spiral avråder jag ifrån. Du behöver östrogen som endast finns i vanliga kombinerade p-piller!

Är många läkare som inte är så insatta i PCO utan bara lätt säger -ja du har PCO och så är det med det typ, men det är inte bara så är det med det, det är JÄTTEVIKTIGT med rätt sorts P-piller.

Likaså med rätt sorts mat och motion, ngt jag just nu kämpar med att få igång igen efter en rejäl svacka pga andra omständigheter. Det är jättesvårt och jag känner igen mig i mycket du skriver om just vikten.
Ville bara att du skall veta att det är faktiskt är viktigt att veta om man har PCO och i sådana fall hur svår den är.
Man kan även göra mycket själv för att få ner symptomen, det är ett mindre !%¤&%% men det går.
Hojta till om det är ngt oklart el om du har ngn fråga ;O)
Kram Cathy



 
Ingen bild

Carina29

3 oktober 2006 09:03

Vad skönt med en läkare som du genast får förtroende för! Hmm, man har ju stött på några stolpskott genom åren *grymtar*.
Iallafall mitt nageltips till dig får bli att "alltid ha lackade naglar". Fördelarna är kanske att du kan motstå att bita på de nylackade naglarna + att de blir starkare. Investera i ett bra lack som både skyddar och stärker nageln.

/Carina29

 
Ingen bild

solna-madde

3 oktober 2006 10:44

Gud så skönt att få träffa en förstående och kompetent läkare! Hoppas att det går bra med minipillren, du får avlägga rapport, kanske är det något för mig ;-)
Däremot tycker jag verkligen att du ska se till att få det där blodprovet taget. Jag har nu, efter 6 år, insett att det spelar visst roll att få veta om man har PCO eller inte. Det handlar om välmående och att få rätt hjälp för att hormonnivåerna i balans. För ärligt talat mår man inte så bra om man har cykler på 50 (?) dagar och uppåt oavsett om man vill bli gravid eller inte.
Sedan om man har övervikt och inte går ner i vikt pga PCO:n kan man få ytterligare hjälp med det. Om man vill.
Så se du till att få det där blodprovet taget, för DIN skull.
Inte för "barnfixeriandets" skull. För barn blir det! Vi vet ju bara inte riktigt när.
stora kramar från mig!

 
Ingen bild

Grodis

3 oktober 2006 11:07

Cathy! Har du någon mail adress jag kan nå dig på för att prata vidare?? //Grodis

 
Ingen bild

Grodis

3 oktober 2006 14:14

Cathy! Just for you... ;-) marie@solros.com

 
Ingen bild

Cathy

3 oktober 2006 14:42

Thanx-U got mail ;O)
Ha det gott idag!
Cathy

 
Arletta

Arletta

4 oktober 2006 08:13

Då är vi minipiller-systrar. Fick också recept på Cerazette igår.

http://wallemini.blogg.se

 
Monica

Monica

4 oktober 2006 12:13

Jag har pco och jättesvårt för att gå ner i vikt, det tog över 1 år att bli gravid, jag har konstig hårväxt lite här och där, en typisk pcomage.

Jag har faktiskt tänkt tanken på att du med skulle kunna ha pco, då jag ser att du med har svårt med det här med vikten.

varma kramar

http://hem.passagen.se/accom

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2006 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards