Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 29 januari 2007

Alla känner någon...

Av grodis - 29 januari 2007 14:08

Sitter här på jobbet och KOKAR av ilska just nu. Det finns människor till ALLT!Tyvärr sitter jag nära en människa som är allt annat än en varm och omtänksam medmänniska utan istället en plump och jävligt okänslig individ. Denna person sitter i telefon och pratar med en kund varpå hon utbrister: "Tänk bara på alla dom här som får egna barn bara de adopterat. Det är ju bara såååå vanligt och så typiskt!"!??!??!!!!!Vad i h-ete menar människan!? Menar hon att hon känner jättemååånga som blir gravida bara de adopterat och att det är typiskt att de inte blivit det innan så de "slapp" adoptera?!?Fy fan.Trångsynta och blåögda jävla k-rring.Blä!Morr!*spott och fräs*Jag VILL INTE höra sånt! Jag vill inte tvingas höra att folk tycker att adoption är ett andrahandsval. Att de tror att det är något sämre än att få barn på biologisk väg.Jag VILL adoptera. Jag SKA bli mamma på detta sätt. Det kommer vara VÅRT barn på alla sätt ändå. Vi har väntat vårt barn i hjärtat och det är väl ända skillnaden egentligen. För mig som väntat och fått barn även på den "vanligare" vägen så är det ingen skillnad, inte rent psykiskt, bara fysiskt. Jag vill inte bli gravid igen. Jag är färdig med den biten. Jag kan riskera väldigt mycket om jag skulle bli det. Jag ska åka tillsammans med maken och hämta vårt barn på andra sidan jorden. Det är skillnaden. Men kärleken, den kärlek man känner för sitt barn, den finns där oavsett. Det finns inga genvägar att gå bara för att det blir biologiskt. Det är inte enklare att vänta biobarn än adoptivbarn. Skillnaden är bara att man antingen väntar dem i hjärtat eller under hjärtat.PS. Ja, jag har PMS... DS.

 
 
Ingen bild

Cat

29 januari 2007 15:44

Håller så med dig!!
"Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone
But miraculously my very own
Never forget for a single moment
You didn’t grow under my heart but in it!"
(FleurH)

 
Ingen bild

F

29 januari 2007 16:37

Har läst dig blogg länge och följer den slaviskt ;o) En hälsning till din kollega är att det är 10% av alla a-föräldrar som får bio-barn, och det är ju JÄTTEMÅNGA, eller hur? Det brukar jag säga när jag får den "härliga" kommentaren.

En a-mamma

 
Salvia

Salvia

29 januari 2007 18:39

Dumskallarna verkar visst ha gått ut på bred front verkar det som. Har hört/läst fler dylika kommentarer på sistone.

Dumt, så dumt.

KRAM

http://salvia-story.blogspot.com

 
Elin

Elin

29 januari 2007 18:54

Man behöver inte ha pms för att bli förbannad på såna kommentarer. Trist att många är så trånsynta. Kram!

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Carolina

29 januari 2007 19:45

Jag svarade: det hoppas jag verkligen inte med tanke på att jag äter p-piller, när vi väntade på barnbesked. Det fick tyst på dem :-)

 
Tess

Tess

29 januari 2007 21:08

Kära vännen, vet du. Man får tycka precis så och reagera precis så även om man inte är PMSig. Lovar. Det är helt galet, men dom kommer alltid att finnas. Dom där ... Min chef hasplade ur sig något liknande på en lunch, jag orkade inte ta fajten fullt ut, men jag talade om att han har helt fel, på alla sätt och om han inte orkar bråka om saken så är det bäst han byter samtalsämne. Det gjorde han ...

Du/Ni väntar barn på alla sätt. Ert alldeles egna lilla pyre som längtar efter er, kanske utan att veta det själv ännu. Men snart vännen, snart ska ni få lära känna varandra.

http://www.malika.se

 
anonym

anonym

29 januari 2007 22:22

Hej Grodan. Du vet inte vem jag är men jag har följt dig via aff en längre tid och önskar inget hellre än att du ska få hålla ert andra barn i famnen.

Förstår absolut att du blir skitförbannad av det hon säger men jag tror inte alla som tycker synd om adoptivföräldrar behöver ha ont uppsåt.

Jag tror det är rätt vanligt att man som bio-förälder tycker synd om adoptivföräldrar vid en första tanke. Inte p g a barnen. Inte alls. Utan på vägen dit.

För många är ju adoption ett andrahandsval. Man provar bli gravida på det gamla hederliga sättet och fungerar inte det med eller utan ytterligare hjälp så börjar man fundera på adoption. Det är just den här processen som jag tror ingen avundas er adoptivföräldrar. Det är här "tycka synd om" kommer in för mig. Inte p g a att ni inte får ett till bio barn utan p g a att ni måstat utstå så mycket smärta för att få ert barn.

Kram och hoppas jag inte gjorde dig upprörd.

http://-

 
Ingen bild

Grodis

30 januari 2007 13:47

Cat>>Åh, så fin text! *sparar både på skrivbordet och i hjärtat* Tack! :-)

F>> Touché! :-D Tack! Fortsätt gärna följa vår väg framåt, även om den är lite krokig.. ;-)

Salvia>>Ja, så dumt. Och så ogenomtänkt. Gissar att man aldrig kommer få slippa höra dem heller tyvärr... Det blir nog ett samtal med personen i fråga om det skulle upprepas. Försöka förklara (läs dunka in i skallen)... hehe... >;-P

Elin>>Ja, det är jättetrist. Att vissa lever i sin egen lyckobubbla och vägrar inse att det finns människor som inte har det lika lätt... Kram!

Carolina>>Haha! Ja, det kanske man ska göra?? Inte för att jag gör det men.. det kanske får dem att få den där lilla poletten att trilla ner?? ;-)

Tess>>Tack snälla du! Ja, tänk att h*n snart kan börja växa och gro i biomammans mage?! Jösses.. det har jag knappt börjat tänka på... men så sant! *gulp* KRAM!

anonym>>Hej på dig! Visst har de inte ont uppsåt. Det är inte det jag tror. Men jag blir arg ändå, för jag börjar bli SÅ OTROLIGT LESS på alla trångsynta människor som vägrar inse att alla inte är stöpta i samma form. Jag tolkar det inte som att de "Tycker synd om".. och är det så, så anser jag att det är DOM som det är synd om .. som inte lyfter hakan och ser längre.
Du är så välkommen att kommentera och upprör inte alls. Tack för klok synpunkt! Kram!

 
Magdalena

Magdalena

30 januari 2007 22:49

Sådana där knäppa komentarer hatar jag med.
Har själv fått det och då har jag bara svarat -jasså, är det så? Ja, jag känner ingen som adopterat och fått biologiska barn gör du?
---ehh näe det gör jag inte, brukar de svara då...lite osäkert och nervösa.

Så mitt tips till dig om du får sådana komentarer är: Fråga om de vet någon som adopterat och som fått biologiska barn.

Var själv rädd för det snacket när vi blev gravida med Linnea, men som tur är, är det inte många som sagt något om det...en del.

Och det är klart att det är ert barn, ert barn är det alltid oavsett hur barnet kommer till er med storken eller flygplan ;o)

Skickar dig massor med kramar

http://linnealiten.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards