Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 14 mars 2007

Bältros...

Av grodis - 14 mars 2007 12:01

Jag har just kommit tillbaka från husläkaren, med diagnosen "Bältros". Kul jul.. not!Det började lite smått i söndags kväll när jag hade varit och tränat och sen sovit. Då tyckte jag att det stack och "brann" under huden på höger skulderblad, strax ovanför där bh-bandet går. Jag vred på mig och kollade i spegeln och såg som röda små "kullar" i ett område på ca 5-7 cm i diameter. Kliade gjorde de också och jag trodde att jag fått ett gäng äckliga finnar där (jag som för övrigt i princip ALDRIG har finnar, särskilt inte på ryggen..) så jag tog hårborsten för att komma åt och klia. AJ! Det gjorde jätteont och jag tänkte i mitt stilla sinne att det kanske inte bara är finnar ändå?Igår började det smärta konstigt runt dem och fortsatte att klia. Jag kliade med sax och borste för att komma åt. SMÄRTA. Idag på morgonen reagerade maken när jag steg upp ur sängen och frågade "Vad är det du har där?!". Jag kollade i spegeln och nu var det inte bara små röda "kullar" utan blåsor... *urk* Smärtan blev värre också så jag beslöt mig för att ringa VC. Fick en tid kl. 11.00 idag så jag tog en skön promenad i vårsolen. Ingen tvekan. Det är bältros.Recept utskrivet på tabletter som jag ska äta i 7 dagar och hela 5 tabletter/dag (var 4:e timme).Det är ingen fara med mig. Jag mår bra. Det enda som är jobbigt är att det kliar och när nervsmärtorna kommer med jämna mellanrum så gör det fruktansvärt ONT.Hoppas tabletterna ska hjälpa mot den smärtan så småningom!

 
 
Pinse

Pinse

14 mars 2007 13:34

Krya på dig!

http://pinse.bloggagratis.se

 
Karoflin

Karoflin

14 mars 2007 13:55

Det ska säkert gå super bra! Krya på dig!

http://karoflin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Elin

14 mars 2007 14:01

Hoppas att det snart går över, vännen. Passa på att ta långa promenader i det härliga vädret medan du är hemma nu då. Kramis!

 
Ingen bild

Grodis

14 mars 2007 14:08

Pinse>>Tack tack!

Karoflin>>Tack! Jag hoppas också det ska bli bra snart. Smärtan är lite jobbig...

Elin>>Hemma? Jag jobbar på som vanligt.. Smittar inte så... Kramis!

 
Monica

Monica

14 mars 2007 14:16

Aj aj bältros det var illa. Jag har med haft det, jag hade på ena sidan av magen. Usch vad det kliade och såg illa ut. Jag gick så sent till vc så jag fick inget mot det. Tur du gick dit på en gång. Du vet att det kan smitta väldigt, så du tänker på det. Jag smittade både Linnea och Linus de fick vattkoppor efter ett par veckor.
Jag minns min pappa fick bältros när vi barn hade vattkoppor när vi var små.

kramis

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
Åse

Åse

14 mars 2007 14:59

Vad trist att läsa att du fått bältros. Hoppas du slipper alltför mycket värk och andra komplikationer. Eftersom bältrosviruset är detsamma som vattkoppor _kan_ man smitta personer som inte tidigare haft vattkoppor, de får då vattkoppor.

http://didriksson.blogg.se

 
Flitiga Flisan

Flitiga Flisan

14 mars 2007 15:04

Nämen stackare.
Jag hoppas kliandet och smärtan lägger sig jättefort!

http://ff.bloggagratis.se

 
Elin

Elin

14 mars 2007 15:25

Jo, visst kan det smitta. Bältros kan ge vattkoppor till dem som inte haft det. Du ska absolut undvika att träffa folk som inte haft vattkoppor, små barn och gravida. Läs mer här: http://www.sjukvardsradgivningen.se/artikel.asp?CategoryID=10590

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Grodis

14 mars 2007 15:31

Åse & Elin>> Ja, jag vet att det kan smitta människor som inte haft vattkoppor. Men jag måste samtidigt lita på att läkaren säger att jag kan jobba på som vanligt??! Jag kan omöjligt stänga in mig i 5 veckor (som det tar innan bältrosen är helt borta) det har jag varken lust eller råd med! :-/ Och allvarligt, smittar ja, men det sitter på min RYGG! Jag är inte i kontakt med området på något vis, och skulle jag vara det så ser jag till att ha god hygien.

 
Elin

Elin

14 mars 2007 15:41

Man smittar så länge man får nya blåsor, i alla fall är det så med vattkoppor. Och dina kanske är på väg att gå över. *hoppas för din skull* Jag trodde inte du visste att man kunde smitta, eftersom du skrev så. Hoppas verkligen att det går fort över och att du inte behöver ha så ont och klåda. Det verkar inte alls kul. Kram!

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Grodis

14 mars 2007 15:47

Elin>> Ja, det var så jag antog att man gör och därför frågade jag läkaren EXTRA om jag verkligen ska/kan vara på jobbet som vanligt och hon svarade JA utan att tveka på det. Då måste jag ju lita på det, eller? Jag jobbar inte fysiskt nära människor och barn finns det inte heller här. Får väl ringa och fråga igen, för säkerhets skull då.

 
Monica

Monica

14 mars 2007 16:31

Jag tror säkert läkaren vet vad hon sa, när hon sa du kan jobba som vanligt.

Det du ska tänka på är att inte träffa bebisar och småbarn just nu, det kan smitta, men det behöver ju inte heller bli så.

Stackare jag kan tänka mig hur det kliar och bränner på dig. Medicinen gör kanske att det inte smittar eller vad tror du?

Visst har vi härligt väder!
kram

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
lillasysteryster

lillasysteryster

14 mars 2007 16:52

Kanske dags att jag ger mig tillkänna... Jag har "tjuvläst" din blogg ett bra tag nu och det är så roligt att följa ditt liv! Svårt att förklara exakt vad det är som lockar men du verkar leva ett mysigt liv helt enkelt!

Alla har rätt. Bältros kan ge vattkoppor men smittorisken är inte så stor med tanke på att du har blåsor på ett begränsat område. Viruset flyger ju inte direkt runt omkring dig :-)

Och du kan aldrig få bältros av vattkoppor. Så om du träffar barn med vattkoppor behöver du inte vara rädd för att bli smittad med bältros! Det tror nämligen väldigt många men det är alltså inte sant. Bältros kan ge vattkoppor men inte tvärtom!

http://lillasysteryster.blogspot.com

 
Elin

Elin

14 mars 2007 18:25

Jag tror dig. :) Kram igen.

http://sedlacek.se

 
Annelie

Annelie

14 mars 2007 19:00

Ajaj! Hoppas du känner dig bättre snart. Usch vad jobbigt med alla tabletter (säger jag som måste mosa till smulor).

Krya på dig!

http://www.tigerfamiljen.se

 
Manne

Manne

14 mars 2007 21:23

Auch!

Krya på dig, vännen!

http://one2many.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Hej och Hopp

14 mars 2007 23:43

Fortsätter kommentera smittorisken: hade nämligen bältros förra året(för andra gången) min läkare sa till mig att ha en kompress på blåsorna så att personer som ej haft vattkoppor inte fick direkt-kontakt med dem- i övrigt var det ingen fara (det var på sommaren och bikinitider - så jag hade en snygg vit ruta på min bruna mage efteråt
;-) )Jag frågade särskilt om smittorisken för gravida eftersom jag träffade flera då - men det var ingen skillnad där. Krya på dig!

 
Ingen bild

Helena

15 mars 2007 06:33

ag skulle inte oroa mig för dina arbetskamrater om jag var du, däremot lite för den tre veckor gamla bebisen du hälsade på häromdagen. Ammas den? I sånna fall skyddas den från vattkoppor av sin mammas antikroppar.

 
cerlise

cerlise

15 mars 2007 08:35

Halloj där! Vad skönt att du har fått hjälp mot bältrosen...och vad smidigt att den satte sig just på ryggen ;-) Vet dom som fått bältros i halsen eller dyl. :-( Hur som helst, bra att du har fått behandling!

Jag läse lite längre ner om hur många det är som läser din bligg DAGLIGEN! *ler* Wow säger jag bara! Jag kan bara snacka för mig själv men jag har tänkt så otroligt mycket på dig och din man ända sen ni fick Viktor! Hela resans gång och fram tills nu. Du skriver så otroligt vackert och allt det du skriver går rakt in i hjärtat på mig! Av det jag har läst av dig så får man leta lääänge efter en mer sympatisk och framförallt ödmjuk människa än du. Du är en unik människa! :-D Hur som helst, nu ska jag sluta svammla, du verkar vara en jätte go tjej, och därför kanske det inte är så konstigt att så många vill läsa din blogg!? :-) Ha det så jätte gott! Kram / cerlise

http://www.flickornas.blogg.se

 
Ingen bild

A-C

19 september 2010 19:03

Hej där.
Har precis varit hemma i en vecka för bältros runt ögat.
Ja vilken syn ..utslag å svullen ..fick tabletter och ögonsalva av läkaren samt ordination ta det lugnt, dvs ingen träning.
Nu efter en vecka så har svullnaden nästan lagt sig utslagen torkat ut å i morgon så kan jag gå och jobba igen ...
För en gång skull har man varit hemma mot sin vilja..hur ofta händer det ...

 
Sara

Sara

19 juli 2012 21:46

Jag drabbades av bältros för några år sedan och alla sa att det skulle gå över på dagar. Men jag fick dras med smärtor fram till nyligen. Efter vad jag förstår hade jag dock maximal otur. Jag var otroligt glad att inte ögon drabbades iaf

http://baltros.org

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~

Följ bloggen

Följ Såsom i Himmelen & på Jorden  med Blogkeen
Följ Såsom i Himmelen & på Jorden  med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se