Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under april 2007

Av grodis - 22 april 2007 15:02

ÄNTLIGEN hittade jag intygen från Adoptionskursen!!


Efter mer än 3 h letande och vändande upp och ner på större delen av huset, så hittade jag intygen i en papperskasse med "viktiga papper som ska gås igenom sen" på kattvinden. Sista chansen! Typiskt att man inte började där... ;-)


En till grej att bocka av på "Göra-listan" som ser ut så här:


1) Skriva personlig ansökan -- På G!

2) Medgivande -- OK!

3) Hemutredning -- OK!

4) Vigselbevis -- OK!

5) Utdrag ur Födelse- och dopbok -- OK!

6) Läkarintyg -- På G nästa helg!

7) Intyg psykolog -- På G!

8) Intyg Adoptionskurs -- OK!

9) Utdrag från Rikspolisen ur belastningsregistret -- På G!

10) Inkomstuppgifter -- På G!

11) Intyg från socialsekreterare ang. uppföljningsrapporter, 4 st under 2 år -- OK!

12) Lämplighetsintyg från socialsekreteraren -- På G!

13) Fullmakt Notarius Publicus -- På G!

14) Fotokopior av våra pass -- OK!

15) Fotografier av oss, hemmiljön, släkt, vänner osv.-- På G!

16) Sammanställa telefonlista på de kontaktpersoner vi använt oss av -- Tar vi tag i sist!

17) Betala första fakturan -- OK!


Puh.......


Av grodis - 22 april 2007 11:19

Sköna söndag idag.

Idag blir det innedag för mig. Pyssla och städa lite och framförallt; leta på våra intyg efter föräldrautbildningen inför adoptionen! Vet inte alls var de är?! De ligger inte med de andra papperna vi fick under den, och det känns lite oroväckande... Får väl vända upp och ner på huset, annars hoppas jag att de är villiga att skriva ut nya sådana. Vi ska även sätta oss ner tillsammans och fila på vår personliga ansökan idag. Ett första utkast är redan klart, men småjusteringar behövs.


Igår firade vi vår 5-åriga förlovningsdag med jättegoood middag och delade på en flaska rött. Middagen bestod av varmrökt lax (som maken rökt själv i trädgården) och parmalindad marulksfilé. Till det mandelpotatis och en röra på creme fraiche, stenbitsrom, rödlök och lite hackad persilja (och sallad förstås!). Det blev superdupergott! En väldigt mysig kväll med mycket prat och en svängom till Sophie Zelmani´s underbara musik och röst på vardagsrumsgolvet. ;-)


Fick trevligt främmande av gemensamma kära vänner på e.m och vi hade mycket att prata om. Big news som jag återkommer om en annan gång längre fram! :-D *jättejättejättejätteglad*


Av grodis - 21 april 2007 11:16


Gaaaaah... nu är det nära 7:an!!

 Imorse visade vågen 80,0 kg.

Fatta... jag är snart där!! Nu SKA jag hålla i! Om några dagar SKA den vara där...


Midjemåttet blev också ett glädjande mått idag: 88 cm!

Minus 15,5 cm har försvunnit och min midja har kommit tillbaka! :-D


Idag firar jag och min älskade make 5-årig förlovningsdag!

Hurra för oss och kärleken!

Vädret är dock långt ifrån det som var den dagen; strålande solsken och drygt 20 grader varmt! Eftersom jag var gravid med Viktor och läckte fostervatten mellan v. 18 tills v.27 när han föddes tog vi bilen från vår lägenhet i stan och åkte ut dit vi nu bor, på en ö, och förlovade oss på en parkbänk precis nära vattnet som glittrade så vackert. Fjärilar lekte i luften runtomkring och vitsipporna blommade för fullt. Det var så ljuvligt! Än ljuvligare var att jag var gravid med Viktor då och han sparkade för fullt i magen när jag lyfte på tröjan så att han fick lite sol hos sig inne i magen...


Inte anade vi då vad som komma skulle bara 2,5 vecka senare. Att Viktor skulle bestämma sig för att komma till världen då, redan 3 månader för tidigt. Och hur snett allt skulle gå...... :´-( Tänk att vår älskade pojkes 5-årsdag närmar sig också. Det känns så overkligt och svårt att greppa... Saknar honom enormt och ibland känns det så länge sen, och ibland så kort tid sen. När maj närmar sig blir man påmind gång på gång om vad som hände den där veckan när han föddes - levde - lämnade oss..... Det är lika tufft varje år, men på något konstigt vis lär man sig leva med sorgen istället för i den....


Oj, det blev ett blandat inlägg detta med både glädje & sorg.

Men så är det ju i livet - de går hand i hand!


Ha en fin lördag allihop!

Av grodis - 20 april 2007 22:05

Den godaste fredagsdrinken just nu:

Fräscht, kallt vatten och i det frysta hallon & blåbär som får stå och dra.

Jättegott och jättebra! :-)

Av grodis - 20 april 2007 13:21

Måste skriva ett eget inlägg om annat som händer i mitt liv just nu.


Tidigare i vår så efterlyste BFA-A en layoutare som kunde strukturera upp och göra medlemstidningen som är tänkt att komma ut 4 ggr/år. Jag blev intresserad och anmälde därför mitt intresse. Kunskapen har jag ju eftersom jag jobbar i programmen dagligen och adoptioner brinner jag såklart för och även att bli insatt mer i hur allting fungerar. Blev därför jätteglad när jag fick jobbet! Ideellt förstås!


Nu har jag dessutom blivit tillfrågad att bli suppleant i vår BFA-A:s styrelse(!) :-D Jätteroligt verkligen, och jag tackade såklart JA på stående fot. Helgen 5-6 maj ska jag därför ner till Göteborg och träffa de andra i styrelsen och det ska bli så roligt och intressant!


Ska även ner till Göteborg den 2 juni för då är det Boliviaträff med BFA! Det är första gången någonsin det anordnas av adoptionsorganisationen och jag hoppas och tror det kommer många familjer som adopterat/ska adoptera från Bolivia då. Vi får även chans att träffa vår handläggare + kontaktpersonen för Bolivia. Jag och maken åker tillsammans över dagen och det ska också bli jättekul och spännande. *längtar*


Nu måste jag jobba på, för det är fredag och högtryck även på jobbet!

Av grodis - 20 april 2007 12:52

Puh!


 Det är verkligen MYCKET som händer i livet just nu och allt rullar på i 120 känns det som, men det är roliga saker så jag klagar inte! :-)


 För det första så gick andra och sista besöket hos psykologen imorse jättebra! Jag blev personlighetstypen ESFP (Extraversion, Sinnesförnimmelse, Känsla, Perception). Förstår ni? ;-) Hehe..


Extraversion> Uppmärksamhet främst rikta mot yttervärldens människor och ting.

Sinnesförnimmelse> Tar in informations via de fem sinnena och ser det befintliga.

Känsla> Fattar beslut grundade på en personlig värdeskala.

Perception> Föredrar att leva på ett flexibelt och spontant sätt.


Starka sidor

Människor med denna profil är sprudlande levnadsglada. De lever i nuet och finner glädje i människor, mode, mat, djur och natur och i aktiviteter. De låter sällan sina liv störas av regler och är inriktgade på att möta andra människors behov på kreativa sätt. ESFP-profiler är utmärkta lagspelare; de satsar på att få jobbet gjort på ett så lustfyllt sätt som möjligt och med ett minimum av trassel.


Karakteristiska drag

Intresserade av människor och nya erfarenheter. Lär sig mer av att få göra egna erfarenheter än av teoretiska studier. Ger sig i kast med saker och ting, och lär sig allteftersom. Värdesätter sina ägodelar och finner stor glädje i dem. Är oftast Praktiska och realistiska. Uppmärksamma. Inriktade på nuets realiteter. Är på bra att "ta folk" och spelar ofta rollen av fredsmäklare. Många känner ett särskilt frändskap med barn och djur. Använder sin känslofunktion främst i sin inre värld, och fattar beslut med hjälp av sin förmåga till empati och inkännande.

Människor med ESFP-profil tenderar att vara generösa, optimistiska och övertygande. Varma, sympatiska och diplomatiska. Skarpsinniga observatörer av mänskligt beteende. De verkar känna på sig vad som försiggår inom andra människor och svarar snabbt på deras behov. De har en särskilt talang för att mobilisera människor att handskas med kriser.


Andras bild

ESFP-profiler får ut mycket roligt av livet och är trevliga att vara med, deras livsglädje och entusiasm gör att andra dras till dem. De är anpassningsbara, sympatiska och lättsamma. Planering långt i förväg är ingenting för dem, de litar till sin förmåga att se och effektivt möta stundens behov. Tycker illa om struktur och rutiner och hittar ofta sätt att komma runt sånt. Andra uppfattar dem ofta som Mångsidiga och stödjande. Levnadsglada, lekfulla och spontana.


När livet går snett

Om människor med ESFP-profil inte finner något område där de kan utnyttja sina mest utvecklade funktioner och bli uppskattade för sina bidrag, kan besvikelsen över detta leda till att de blir virriga och överdrivet impulsiva. Får problem med att accepteraa och klara av uppställda tidsgränser. Tar andras handlingar och beslut allt för personligt. Under stress kan människor med denna preferensprofil känna sig överväldigade av negativa möjligheter. De kan då komma att lägga ner energi på att utveckla förenklade, allomfattande förklaringar till sitt negativa synsätt.


Passande yrken

Vården, Design, Försäljning, Kontorsjobb m. m. (hann ej notera fler..)

---------------------------------------------------

Oj, oj.. det var SÅ MYCKET ska ni veta.. jag kan inte skriva ner allt. Men i det stora hela så stämde 95% in på både mig och maken som i sin tur var en "Chefs -och ledartyp" (ENTJ).


Så intressant och roligt att vara med om detta! Psykologen var övertygad om att vi kommer bli bra föräldrar och vi täcker upp ett brett spann på detta Myers-Briggs testet med våra resp. personligheter. Det enda vi inte täcker är "introvert". Intressant! Psykologen skulle börja skriva på vårt intyg redan idag och skicka till oss så vi har det nästa vecka. Tjoho!!

En otroligt varm och vänlig kvinna och jag avslutade vårt möte med att lova henne att vi kommer och besöker henne med vår lill* när vi kommit hem sen och då blev hon jätteglad!


Nu kan vi bocka av en grej till på listan och steget till översättning till spanska närmar sig allt mer! :-D

Av grodis - 19 april 2007 09:24

Idag är mina tankar på annat håll. Rättare sagt på två håll. Känner mig splittrad och önskar jag kunde göra något för två av mina närmaste vänner som idag har det tufft, fast på helt olika sätt.


Min närmaste och mesta barndomsvän begraver sin far idag, som dog för ett par veckor sedan, alldeles för tidigt. Mina tankar är hos dig vännen och jag önskar så att allt var annorlunda!


 Den andra vännen ligger i detta nu på operationsbordet, för att se hur det är ställt inuti hennes kvinnomage. De har kämpat länge nu för att bli en liten familj och tyvärr verkar även deras resa bli lång, eller åtminstone lite krokig. Jag hoppas innerligt att allt går bra och att det inte är så illavarslande som det lät först. Mina tummar och tankar i massor till dig, vännen!


Ännu en gång har man insett hur skört livet är. Och hur orättvisan ännu en gång visar sitt fula tryne. Den slår till mot dem som minst behöver... Livet ska tydligen inte vara lätt, och tydligen ska vi alla får vår beskärda del av lidande...


 Tänder ljus för mina kära vänner, och håller om -  i mina tankar...

Av grodis - 18 april 2007 22:07

Haha. Eller inte. ;-)


Men roooooligt var det! Sällan har jag skrattat så mycket som ikväll när vi fick undervisning i dans (både latinamerikansk och nordamerikansk). Då 2 killar i viktminskningsgruppen inte vågade sig dit (eller om de verkligen var sjuka?) så fick jag dansa med en tjej, men det gjorde ingenting för vi turades om att vara kille och föra. Danslärarna som själva är kända och vunnit många dansmästerskap både i Sverige och utomlands, var hur trevliga och sympatiska som helst, och väldigt duktiga i att lära ut. Sen att min koordinationsförmåga är som Bambis ute på den hala isen är ju en annan sak... *ehum*


Vi fick bl a lära oss grundstegen i Paso Doble, Cha Cha Cha och Jive. Och som sagt, mycket skratt och oj vad vi svettades. Dans ÄR väldigt jobbigt - men som sagt kul! Efter dansen som varade 1,5 h fick vi lägga oss på varsin matta med kudde och filt och lära oss avslappningsövningar, hur skönt som helst och jag somnade nästan! Verkligen välbehövligt och jag ska verkligen försöka ta mig tid att öva på just avslappning. Det tror jag behövs hos alla...


Viktminskningsgruppen är nu inne på sin 9:e vecka av 12. Så otroligt tråkigt att det snart är slut... *suckar*

 Dock hoppas jag och tror att vi är några stycken som tänker fortsätta vår gemensamma viktresa nedåt, och ses 1 gång/månad och mätas/vägas hos Prenet!

Dagens träning alltså dans! Nu har jag tränat/motionerat 9 dagar av 11!

*mycket nöjd*

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards