Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under april 2007

Av grodis - 18 april 2007 16:34

Nu har vi träffat psykologen som ska hjälpa oss med ett intyg inför adoptionen och det gick jättebra. Det var en väldigt varm och go´ kvinna på drygt 70 år som öppnade dörren med pigga ögon och ett vackert leende och direkt utbrast:

"Ooooh, det kommer passa er sååå bra med ett mörkt barn!"


Lite charmigt faktiskt tycker jag... ;-D


Vi började med att samtala lite om hur vi kommit dit vi är nu, om Viktor och hans alltför korta liv, om IVF-försöken, om våra känslor inför adoption osv osv. Sedan fick vi sätta oss med varsitt test av Myers-Briggs Type Indicator bestående av närmare 80 frågor vi skulle kryssa för. Det tog ca 20 minuter och nu ska vår psykolog sätta sig ner och "rätta" våra test och ta reda på vilken kombination vi är. Vad man än svarar så är svaret alltid positivt och det ska tydligen vara ett bra test, som säger mycket om ens personlighet. Flera av frågorna var dock lite svåra att svara på då man kände starkt för båda svaren, men då fick man helt enkelt känna efter åt vilket håll man drogs mest och kryssa där. Ska bli jätteintressant att höra vad hon säger på fredag! :-)


Nästa vecka skulle hon ha vårt omdöme klart, så det är snabba puckar. Hurra!


Nu ska jag jobbba på lite, sen är det dags att åka iväg och dansa lite latinodans och sen göra avslappningsövningar, ska bli roligt och intressant båda delarna!

Av grodis - 18 april 2007 12:09

Ytterligare några punkter att sätta "OK" bakom på vår "samla-papper-lista", jätteskönt! Även pratat med vår handläggare C på BFA-A och rätat ut några frågetecken, vilket känns bra. Sakta, sakta närmar vi oss målet att få skicka iväg våra papper för översättning. Kanske om ett par veckor? Jag hoppas det!


En stor grej som är kvar är att sätta oss och gå igenom vårt fotoarkiv. Vi har en massa foton på vårt hem, men inte så många av oss tillsammans, men det går ju lätt att ordna. Bröllopsfotona får fungera som "porträttbilder" för vi vigdes ju borgerligt och hade ju "normalfina" kläder på oss den dagen. :-)


Om knappt 2 h är det dags för första psykologbesöket av två. Jag hoppas och tror det kommer gå bra. Jag vet inte om det blir samtal idag tillsammans eller om det blir personlighetstestet vi gör idag? Det visar sig...

Av grodis - 17 april 2007 20:44

Dags att inse själv att jag faktiskt är rätt duktig, trots mitt lilla snedsteg i helgen med vaniljhjärtat och gott rött vin, och god mat och....

Jag har kollat tillbaka drygt en vecka i mitt liv och på 10 dagar har jag tränat/gått promenader 8 dagar!! Det är väl väl godkänt va?? ;-)


Även ikväll har jag gått en rask promenix och nu sitter jag här och eftersvettas igen.  Så skön känsla när man faktiskt gjort det, att man tog sig ut igen även idag och lät flåset komma igång och pulsen stiga och efter en stund känna värmen stiga i kroppen, samtidigt som hög bra musik pumpar i öronen från iPod:en!


Ikväll har jag även lagat mat; det blev gratinerade fullkornstortillas fyllda med strimlade kycklinglårfiléer som jag kryddat med salt, peppar, paprikakrydda, cayennepeppar + sambal oelek och låtit puttra ihop med lite vatten. Till det en fräsch sallad. Enkelt och väldigt gott! Får två stycken med mig i matlåda imorgon också, perfekt efter som jag ju ska iväg och dansa latinamerikansk dans imorgon kväll och behöver mer än en soppa/shake i magen då.


Efter maten gav jag mig ut i trädgården och beskar rosorna. Hög tid nu för björkarna har fått musöron! I fredags var det knappt gröna knoppar när jag tittade efter så det har verkligen gått fort!


Ikväll har vi även betalat en "nätt" faktura till adoptionsorganisationen BFA-A också, på sisådär 60.000:- och det är bara början! ;-)

Av grodis - 17 april 2007 09:44

Solen orkar inte riktigt fram bakom molntäcket idag och inatt regnade det så det var betydligt kyligare luft som mötte oss imorse när vi gick ut till bilen för att åka till jobbet. Lite mer "normal" vårtemperatur kan jag tänka.

Morgonmöte på jobbet och sen frukost...


Tisdag idag. En helt vanlig tisdag.


Inget speciellt står på schemat, vilket faktiskt är skönt! Dock är promenad inplanerad även ikväll, och dagen idag ska bli en bra dag mat- och vattenmässigt. Vågen imorse (jag vet att man inte ska väga sig varje dag, men jag kan inte låta bli...) visade minus igen så nu är jag -0,9 kg från 70-klubben. Denna gång ska jag dit, så är det bara! Det är skärpning nu och vi har en lugn skön helg att se fram emot och även då kommer det bli hårdkörning med både mat och motion. Vill inte få ett bakslag igen, liknande det jag fick i helgen. Jag måste intala mig själv att jag ÄR värd att må bra - och jag vet ju att jag gör det när det blir minus på vågen. Den dagen vågen visar en 7:a... då kommer jag jubla, högt!!


Lämnade mappen med alla adoptionspapper hemma idag. Inte så mycket mer just nu som jag kan fixa. Imorgon och på fredag är det dags för psykologbesöket, spännande! Imorgon kväll är det dessutom dags att "skaka lite rumpa" till latinamerikansk dans! :-D



Av grodis - 16 april 2007 21:42

När maken(!) säger att vi kanske borde åka till IKEA för att kolla korgar, så är det bara att styra kosan dit - direkt! Så gjorde jag alltså ikväll och därför kom vi hem lite senare än väntat. Lite fina korgar och annat smått och gott inhandlades.

När vi kom hem pysslade maken iordning fint på verandan medans jag lagade mat (levergryta med ris) och så åt vi tillsammans och kollade igenom lite adoptionspapper och uppdaterade läget. Vi kom överens om att vi ligger bra till. Hunnit med en del på knappt en vecka, och det känns förstås jättebra!


Efter maten pustade jag en stund och lät maten sjunka lite innan jag bytte om och tog en rask promenix med iPoden i öronen. Så skönt! SPRANG(!) sista biten, lite oplanerat så där... :-) Så nu sitter jag här och eftersvettas och känner mig nöjd med dagen som gått bra - trots att jag haft en sån där "hungerdag" igen.


Blir en skön dusch strax och sen till sängs för att läsa lite. Har flera bra böcker på lager nu, och måste börja beta av dem. ;-)


Tusen tack för allas ert PEPP! Det gör mig stark och får mig att kämpa vidare.

Petra! Jag ska anta din utmaning imorgon! *lovar* Läste den inte förrän nu. :-) Vilken bra idé att jogga varannan låt! Puh, det blir tufft!


Nattinatt!

Av grodis - 16 april 2007 09:06

Måndag = ny vecka = nya tag!


Fattar inte varför jag börjar larva mig och tillåta mig själv att äta mer nu, när jag är så nära 70-klubben, som jag så hett efterlängtar att få bli medlem i!? VARFÖR?!

Jag straffar ju bara, enbart, endast mig själv! Kan det ha med självförtroendet att göra? Att jag innerst inne inte tycker att jag själv är värd att må bra..?

Så här var det 1997 också, när jag var med i Viktväktarna och gick ned 13,5 kg på 3,5 månad. Gick lysande och när jag var 9 hg ifrån 60-klubben så började jag slappna av mer och mer och balla ur... Efter det blev 60-klubben ett minne blott....


Nej, jag måste ta nya tag! Ordentligt!

Motionen och träningen är jag nöjd med så den biten fortsätter jag med som jag börjat. Men det är maten och situationer som igår, när jag ställs inför frestelser, som jag måste bita ihop ordentligt och tacka nej. Situationer som är oplanerade. Visst, det kanske inte var speciellt snällt om man tänker på att jag går på diet, men faktum är att den ene inte ens visste om det och dessutom var det makens vänner, så vad kan jag göra? Jag kan knappast begära att de ska låta bli för MIN skull? Nej, det varken vill eller kan jag begära...


Nåväl, nu är det som sagt var ny vecka och nya tag som gäller och INGET fusk!


Papperssamlandet går sakteliga framåt. Det känns lite trögt. Jag vet inte varför? Det är så mycket som ska göras och jag får nästan lite panik, då jag inte har "kontroll på läget". Igår kväll satte jag mig ner och bockade av sånt som var klart resp. nästan klart och sånt som måste fixas. Då visade det sig att det inte är så jättemycket kvar! Idag på morgonen har jag fixat kopior på vigselbeviset (som jag äntligen hittade igår kväll!) och våra pass har jag också kopierat. Utdraget ur födelse- och dopboken kom med posten i fredags och dessa har jag nu också kopierat upp. Tar 3 säkerhetskopior av ALLT! Det är lika bra, för man vet aldrig vad som kan hända...


Nu snart in i arbetsmöte och sen börjar arbetsveckan på allvar!

Av grodis - 15 april 2007 15:41

Vart tog du vägen!?


Alldeles nyss slank ett halvt vaniljhjärta ner i magen....

Var SÅ sötsugen att jag inte kunde låta bli....


Inte lätt att motstå när det kommer främmande som har flera påsar(!) med olika godsaker i.. nybakta....


Gaaaaaaaaaah...!!!


Nu blir det extra hård promenix ikväll!


Men jag MÅSTE skärpa mig nu.

Jag förstör ju bara för mig själv...

Maken försökte hindra mig, men jag lyssnade inte på det örat......


Ut o måla det sista nu!


Av grodis - 15 april 2007 11:31

*gäspar*


 Jösses... jag är lite trött i mössan idag.

Det blev rätt sent inatt då vi kom hem kl. 02.00 Kvällen var dock som vanligt väldigt trevlig och då går ju tiden som bekant fort också!

Åt, åt, åt... Värdparet bjöd på fondue, och vi hade med oss eget kött (ryggbiff & kycklingfilé). Båda fondueerna smakade jättegott och vi åt alla så det stod härliga till! Pommes frites (hemfriterade) serverades till ... vilket jag avstod. Men det fanns även en jättegod fetaostsallad + ugnsrostade grönsaker så det var ju toppen! Och så alla goda såser till.... Till maten drack jag rödvin... (ja, jag veeet att jag sa att jag inte skulle dricka mer alkohol, men nu blev det så)..
 

Efterrätten bestod av kladdkaka med jordgubbar, physalis, grädde...

Tog litegrann... och det var ju inte gott alls! *blåljuger*
 

Det har dock visat sig på vågen redan imorse.. .*suck*

Nu är det plötsligt 1,2 kg kvar till 70-klubben igen... FAN!!
 

Att man aldrig lär sig.... :-(
 

Nåväl, det är skärpning fr o m NU och idag ska jag även ta en rask skön promenad i det underbara vädret som vi har även idag!Fortsätta måla utemöbler också och tvätta undan lakan, handdukar osv för det är ju perfekt torkväder!
 

Ha en fin söndag allihop!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Skapa flashcards