Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under april 2007

Av grodis - 14 april 2007 15:13

Ett underbart väder idag och temperaturen visar +20 grader i skuggan! Våren har onekligen kommit och det med stormsteg! :-DIdag är vi ute och pysslar, jag och maken och just nu håller jag på att bättra på vitlasyren på våra trädgårdsmöbler, efter att maken spolat rent dem med högtryckstvätten. Arbete som kräver arbetsbyxor, och de tog jag på mig idag... och upptäckte en väldigt angenäm sak; de är ALLDELES för stora!! Jag får t o m av mig dem utan att knäppa upp knappen och gylfen! ;-D Whoohooo!!Måste lägga in en beställning om ett par nya i mindre storlek(ar) så småningom, men det är nog lika bra att vänta åtminstone 5 kg till. Roligt! *glad*På vågen imorse svischade en 7:a förbi! Men sen stannade den på 80,2 kg. Så nära, så nära nu.....Ikväll ska vi iväg på middag hos adoptionsvänner. Det är vi som för ett år sen precis gick föräldrautbildningen som ska ses och det ska bli jättetrevligt! Sist vi sågs var i januari hemma hos oss, så det är ett bra tag sen!Två av paren har precis från LID (Login date) i Kina och det tredje tror jag är på G med sina papper till Korea! Rooooligt!Ha en underbart skön lördag allihop och njuuuut av det underbara vårvädret!

Av grodis - 13 april 2007 22:26

En underbart skön kväll har det varit och när vi kom hem bytte jag om och gick ut på en fantastiskt skön promenad med stavarna. Mälaren låg spegelblank och fåglarna kvittrade hejvilt, så underbart!När jag kom hem igen hade maken fixat god mat och tänt grillen. Lite gott vin på verandan och lite småsnack om livet och framtiden... Mys!Åt gott, och grillat kött som dessutom legat i goood marinad är toppen! Maken hade fixat en jättegod röra till köttet bestående av keso, äppelskivor, kikärtor, svarta bönor, vitlök, hyvlad parmesan och det var supergott till!Det ska bli sommarvärme i helgen så det blir till att passa på att tillbringa så mycket tid vi bara kan ute i trädgården! Härligt! Jag är jättetrött ikväll så nu blir det sängen. Kanske man kan vakna lite tidigare imorgon istället då..?Önsketänkande... ;-PTACK för alla era fina och snälla kommentarer ang. vårt bröllopsfoto nedan! Det krävs en hel del mod för att våga lägga ut det, så jag blir jätteglad när ni skriver så snällt. :-)*varm i hjärteroten*

Av grodis - 13 april 2007 09:09

...vägde jag EXAKT lika mycket som jag gjorde imorse: 80,3 kg.Den dagen stod jag brud. Blev fru till världens bästa man! Kände mig faktiskt fin då, även om det fanns en liten besvikelse att jag inte nådde 70-klubben till vår bröllopsdag.Dagen till ära får ni se en bild från vår stora dag, när vi tar skydd mot riset som kastas mot oss! ;-DIdag, är jag glad! Jag är nära 70-klubben nu och håller jag i så kommer jag nå den nästa vecka. Det blir många och långa promenader framöver och nu har ju våren även kommit hit, så det är bara att njuta! :-) Denna gång ska jag dit och så småningom ska jag även till 60-klubben. Jag har sen vår bröllopsdag slappnat av mer och mer och visst har jag gjort försök att gå ner i vikt, men aldrig till 100%. Det har gjort att jag lagt på mig kilon, ett efter ett, och till slut hamnade jag på 88,9 kg som jag vägde i februari i år. Hemskt egentligen... att man låter det gå så långt.Jag är jätteglad och tacksam för att jag kom med i denna viktutmaningsgrupp och ska lägga in en högre växel fr o m nu! Det är inte ens 1 månad kvar och jag SKA banne mig ha nått mitt personliga mål på -10 kg tills sista vägningen hos dem i grupp! Sen är ju tanken att jag ska fortsätta gå där, men det blir individuellt och 1 gång/månad tänkte jag. Det är ju helt upp till mig själv att bestämma. När jag når 10 kg minus har jag bestämt mig för en ny delmålsbelöning. Det är i form av en groda, på min högra vrist, där jag redan har en svart blomranka som jag aldrig varit nöjd med. Där ska de få tatuera över en svart grodsiluett istället! :-DHa en underbar fredag allihop!

Av grodis - 12 april 2007 13:23

Hurra!Skam den som ger sig.Ringde runt en massa på min lunch och hamnade till slut hos en kvinnlig psykolog som var hur trevlig och mjuk som helst. Tyvärr kunde hon själv inte ta emot oss förrän i höst(!) men rekommenderade en annan kvinna som var pensionerad leg. psykolog. Jag ringde henne på vinst och förlust, och det visade sig bli en vinstlott! Hon var jättego´ även hon och det bästa av allt var att hon kunde ta emot oss!Redan nästa vecka ska vi klara av de 2 besöken hon ville träffa oss på och vi ska även få göra varsitt personlighetstest. Ska bli kul och intressant!2.000:- kostar kalaset, men det är det värt!Damen hade dessutom själv 2 barnbarn adopterade från Colombia! Roligt!En till grej att bocka av på listan och idag har jag även faxat iväg våra papper till Rikspolisstyrelsen och hoppas de kommer rätt!

Av grodis - 12 april 2007 12:22

Alltså, det är ju nästan skrattretande.Det verkar stört omöjligt att få tag i en psykolog som vill/kan ta emot oss för att göra en bedömning att vi är lämpliga som adoptivföräldrar och är överens om saken.Jag fattar inte?!*frusterad*Antingen säger de nej med en gång, utan att förklara varför. Eller så är det 4-5 veckors väntetid + att man sen ska behöva gå 5(!) gånger och göra ett personlighetstest osv (tar ca 5 veckor TILL) och SEN få bedömning. Kostar typ 5.000:-...!? Det är ju inte klokt.... Detta känns helkonstigt för vi är ju redan godkända och utredda av socialen.. Men det är Bolivia som land som kräver detta, och det är bara att fixa och se glad ut. Men det är jättejobbigt att ringa, ringa och ringa och bara få nej hela tiden... :´-(*suckar*Någon som känner en psykolog som kan hjälpa oss!?Pliiiiiiiiiiiiiiise.....

Av grodis - 12 april 2007 08:14

Brrrr... minusgrader i natt och imorse... *fryser*Därför efterlyser jag en vän som försvann för ca 8-9 månader sedan.Hon är ganska lynnig, skiftar i humör från det allra mest kylslagna till den soligaste lilla solstråle.Hon tar god tid på sig att lära känna sin omgivning, och kan ibland verka lite rädd för att visa sig. Lite dryg skulle man kunna säga...Att sitta i hennes sällskap, mot en solig husvägg, med en kopp kaffe, är som balsam för själen... Men hamnar man i hennes skugga blir hon kylig.Hon är ofta på strålande humör, och hennes värme smittar av sig som en löpeld. Och överallt hon går så kvittrar hon och sjunger.Men ibland så gråter hon en stilla gråt... som om hon inte riktigt orkar leva upp till folks förväntningar.Hon är klädd i grönt och doftar underbart av liljekonvalj....Hon heter "Våren"...Är det någon som sett henne..?

Av grodis - 11 april 2007 21:51

Dags att sluta sura! ;-PIkväll var det dags igen. Ny BIA-mätning och vikt + midjemått med viktminskningsgruppen hos Prenet.För två veckor sedan vägde jag 83,4 kg hos Prenet (med kläder på kvällen).Ikväll vägde jag 81,7 kg. Alltså MINUS 1,7 KILO!! :-DJag vägde hemska 88,9 kg när jag vägde in mig för 8 veckor sedan och ligger på ett snitt på 0,9 kg/veckan och är sååå nöjd! Och det bästa av allt: Av de 7,2 kg som jag gått ner är 5,4 kg rent fett!! Muskelmassan har jag ökat 1,8 kg och vätskebalansen är -2,4 kg! :-))Midjemåttet var dock oförändrat sedan sist, men det känns som om det inte gör något för -13 cm är jag också nöjd med. :-)Det är bara 4 gånger kvar med viktminskningsgruppen och den här utmaningen nu, och det känns jättetrist... Sedan är det meningen att man kör vidare på egen hand (om man nu vill) vilket jag såklart kommer göra! Jag SKA i mål, så är det bara!Jag har ett mål på - 10 kg under dessa 12 veckor och jag hoppas verkligen att jag kommer nå dit! Vore underbart och dessutom är jag nere i 70-klubben då, även kvällstid. ;-PIkväll tränade jag Pilates efter vägningen och mätningen och vi fick testa lite nya grejer som var lite svåra, men övning ger som bekant färdighet... hoppas jag! ;-)Nästa gång ska vi testa en ny träningform - nämligen DANS! Och inte vilken dans som helst utan LATINAMERIKANSK DANS!Whoooohooo.. hur coolt är inte det då!? *glad*Nu ska jag hinka i mig lite mer vatten och försöka få bort huvudvärken som jag haft idag.TACK snälla ni för alla kommentarer! Jag är ledsen att jag inte hunnit svara er var och en... :´-(

Av grodis - 11 april 2007 12:28

Och DÄR brann startskottet för papperssamlandet av!Idag sätter vi full fart framåt med det sista som ska fixas inför vår adoption och nu jäklar gäller det. Det är sista grejerna som ska ordnas och det är MYCKET!Idag t ex har jag hunnit med detta:- Säkerhetskopierat alla papper.- Mailat en auktoriserad översättare och frågat om han har möjlighet att hjälpa oss.- Ringt Landsarkivet i Uppsala och bett om kopior på våra födelse- och dopbevis Skickas hem per post. Kostnad: 90:-/st.- Har ringt 3-4 psykologer och pratat in på resp. tel.svarare Ska jämför lite priser tänkte jag.- Kontaktat mitt lönekontor ang. inkomstuppgift. Skulle få det under nästa vecka.- Förberett papperna som vi ska faxa till Rikspolisstyrelsen och begära utdrag ur belastningsregistret. Saknas en underskrift från maken bara.- Börjat fila på en Personlig ansökan.- Ringt och sökt vår hemutredare Elisabeth, men hon var inte anträffbar.Puh....Och detta är bara början, mina vänner!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards