Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under maj 2007

Av grodis - 23 maj 2007 20:44

Jag har sagt det förr, och säger det igen. Jag är SÅ tacksam för internet och alla hjälpsamma okända och kända vänner. Hurra! Kolla in listan med alla fina tips jag fått inför fredagens fotografering! :-D


- Påtar i trädgården

- Lagar mat tillsammans

- Syr

- Spelar TV-spel

- Sitter vid datorn

- Spelar sällskapsspel

- Ser på TV

- Sitter och fikar på verandan

- Sitter och läser en bok i fåtöljen i vardagsrummet

- Ute i trädgården

- Ett på bara huset och tomten

- Porträttbild

- Foton i  olika rum

- Olika ställen i trädgården på varje foto
- Olika generationer med, barn och även äldre personer.
- Olika kläder och varierad frisyr om man har längre hår

- Släktmiddagskort

- Släktgruppkort

- Sittandes i bilen

- Sitter i soffan med tända ljus och mysbelysning och läste/knappade på bärbara datorn

- Spela gitarr och sjöng tillsammans

- Kort i annan vinkel på soffgrupp och TV/videoutbudet
- Kontoret, med en vid vår dator och den andre brevid
- Barnets blivande rum med säng och leksaker
- Ute på hus, bil och husvagn.
- En tips är att ha en massa kläder lättåtkomliga och byta om mellan olika "tagningar", så ser det inte ut som om alla är tagna vid samma tillfälle enbart för att ta kort (även om det ju är det som är fallet). Är håret långt nog så sätt upp det på några, och ha det löst på andra etc.
- Frukost vid köksbordet
- Framför huset med oss i förgrunden och huset i bakgrunden


Så glad och lättad! Dessutom har vi hittat lite fina bilder på oss tillsammans med goda vänner i Karlskoga när vi var och hälsade på dem förra sommaren så där har vi flera fina foton som jag är 100% på att de kommer funka. Plus ett på maken liggandes i hängmattan läsandes en jakttidning i trädgården. :-)


En riktigt skön kväll med en långpromenad med stavarna och iPoden. (börjar nästan kännas tjatigt, men jag måste ju berätta och framför allt inse själv att jag faktiskt är ganska duktig med mina nästan dagliga promenader!) Dock har jag en envis huvudvärk som jag dragits med de sista 4 dagarna och det är riktigt drygt. Men jag tror jag vet varför, vätskebrist. Dags för skärpning på vattenfronten igen! Att det ska vara så svårt!? *skakar på huvudet*


Har ansökt och fått beviljad ledighet den 4-5 juni förresten. Det innebär att jag får ledigt lördag-torsdag! Gud så skönt och jösses så välbehövligt! Ska ju bara ha 2 veckors semester i sommar och inte förrän i slutet av juli och början av augusti så jag behöver ett par dagar extra för att orka jobba hela sommaren känner jag.... Vad jag ska göra när jag är ledig vet jag inte, men funderar på att dra igång "måla-tak-från-furu-till-vitt" projektet på övervåningen..? Vi får se... Ledighet måste ju få vara lite vila också... Samtidigt är det skönt att få saker och ting som vi ändå måste få gjorda inom närmsta framtiden, innan barnbeskedet!


Svammel, svammel....


Kram på er som läser. Tack för att ni är med mig!


Av grodis - 23 maj 2007 10:57

Äntligen lite sol. Och inte så lite heller, utan mot en vacker klarblå himmel! Jätteskönt och energin fylls på känner jag. Välbehövligt!


Strax ska jag ta bilen och åka iväg till Prenet för att handla lite mer pulver, för det är nämligen slut! Första gången jag måste betala för dem och nu gäller det verkligen att tänka till på vilka smaker som är ens favoriter. En burk ´a 14 portioner kostar 225:-, vilket innebär ~16:-/portion. Rätt OK tycker jag och bra mycket billigare än om jag varit ut och ätit lunch varje dag som förr i tiden. Luncherna kostar ju från 60:- och uppåt, så i slutändan kommer jag spara pengar på detta. Blir nog jordgubb och choklad idag tror jag. Sen har jag fått uppdrag i att köpa en burk till en nyfiken kollega som vill testa och hon ville ha citron. :-)


Är inte lika frustrerad över fotograferingen idag. Det kommer bli bra. Fotografen vet jag ju är kanon och det är nog mera jag som känner mig obekväm framför kameran... Skönt dock att veta att jag väger dryga 10 kg mindre nu än i februari och skönt också att jag väger nästan 2 kg mindre än på bröllopet och de fotona känner jag mig rätt OK på iallafall, om man ser rent viktmässigt. Det ska bli jätteskönt att få detta ur världen och jag har lagt ut en "hjälp-mig-tråd" på ett par adoptionsforum och fått en massa fina tips inför fotograferingen. Vad folk har för tips och råd och så. Sen har jag ju även fått fina tips här av vänner så jag känner mig lite lugnare. :-)


Nu måste jag jobba vidare. Full fart!

Av grodis - 22 maj 2007 22:44

Skickade en mapp med lite bilder som vi hittat i vår dator till vår handläggare igår kväll, som hon kunde kika på idag och återkomma med synpunkter om. De är alltid lika snabba på att svara på BFA, men dessvärre verkar fotona inte räcka hela vägen då det inte är i hemmiljö så mycket som de önskar bl a. Så vi måste vi se till att få många fina foton av oss och vår hemmiljö när vår vän fotografen kommer hit. Jag är lite frustrerad just nu känner jag. Det är lite svårt att "bara" fixa så där på en kväll... men jag hoppas det kommer gå bra.  Vi håller i detta nu på att mentalt "förbereda" olika miljöer och situationer som vi kan tänkas fotas i, men det känns lite fånigt och uppstyltat, men det är ju ofta så det går till i dessa sammanhang. Det är, vad jag förstår, inte helt ovanligt att man inte har bilder på sig själva tillsammans i hemmiljön. Oftast är det en av oss eller så är det med andra, men då är det lite öl/vinglas med i bilden och det går ju helbort.... Eller så är katten med på ett hörn, eller så är man utan skor... Vi har lite idéer och jag ska maila vår handläggare och lägga fram dem och se vad hon säger om dem. Hoppas på positivt gensvar!


Nåväl, jag får hoppas och försöka lita på att vi verkligen kommer fixa detta i helgen nu. Tiden börjar rinna iväg och jag börjar känna mig stressad för jag vill att vår handläggare ska få våra bilder och att de duger, tills översättaren är klar med våra handlingar, vilket han säkert är nästa vecka. Vill sååååå gärna vidare till nästa steg nu. Vi har samlat papper i 1,5 månad nu och det vore så skönt att få allt klart, så vi kan luta oss tillbaka och bara vara och koppla av och verkligen börja vår väntan, på riktigt.


Hektiska dagar på jobbet har det också varit, med mycket teknikstryl som jag inte rår över men som skapar stress. Jag är därför väldigt trött och ska nu lägga mig och försöka koppla bort alla orostankar och vara nöjd med min kväll ändå, efter att ha klippt gräsmattan och fått jättegod mat (som alltid!)av käre maken.


Nattinatt! 

Av grodis - 22 maj 2007 08:32

Gjorde ett test för att samla s k "Vuxenpoäng"... och nog är jag mogen alltid... nästan övermogen! ;-D


Din vuxenpoäng är: 24
Din ålder borde vara 46.3 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse (jag är 32..)
Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? Eller varför inte beställa en resa till Kos?


Tips på saker att göra för att få mindre poäng

  • Börja drick öl.
  • Åk till Hultsfred, dvs festivalen, inte staden.
  • Flytta ihop med några kompisar.
  • Ge dina krukväxter till grannen.
  • Sälj din bil, det är omiljövänligt.


Testa själv vetja!



Go´morron världen!

Tajm för morgonkaffet...  :-)

Av grodis - 21 maj 2007 23:46

Hoppsan.

Nu har jag suttit i 3 timmar i sträck(!) och kollat barnvagnar på Brio och Emmaljungas hemsidor + Blocket & Tradera. Dessutom letat adoptionsdagböcker + bilder från Bolivia på resedagboken.se. Det är väldigt lätt att drömma sig bort ibland.... ;-)


Nu ska jag drömma vidare, fast i min sköna säng istället!


Nattinatt!

Av grodis - 21 maj 2007 20:59

Trots att huvudvärken fanns där.

Trots att regnet hängde i luften.

Trots att det var lite småkulet och halvmörkt och trist.

Trots att jag var trött och verkligen inte kände för det...


...gick jag ut och gick!


Visst, ingen jätteprestation för en "vanlig dödlig" kanske, men för mig är det en seger! Jag tänkte inte så mycket, utan jag bara bytte om och gav mig iväg! Min kära iPod (som vanligt) i öronen, regnjacka på, stavarna med och ut i friska luften. För mig innebär det en seger, för jag börjar inse så smått att jag börjat ändra mitt sätt att tänka vad gäller motion, och det gör mig jätteglad.


Dock hade jag fullt sjå att INTE trampa på alla äckliga mördarsniglar som var i princip typ Ö V E R A L L T! *urk* De är många! De äter sina snigelkompisar med hus. *rys* Riktigt äckligt och det var det enda som störde friden på min annars så sköna promenad.

Nu sitter jag här. Dricker lite vatten. Kopplar av efter att just ha skickat några bilder i en mapp via mail till vår handläggare på BFA för bedömning om de skulle funka att skicka ner till Bolivia eller ej. Antar att vi får ett utlåtande imorgon. Hur som helst så måste vi i varje fall komplettera med fler på oss själva tillsammans och vid vårt hus och i trädgården. Ta någon bild som skildrar våra intressen, t ex mig vid symaskinen eller pysslandes med blommor och maken med motorsågen. ;-)


Nu ska jag tärna ett äpple och äta tillsammans med massa kanel och lite kardemumma och en klick yoghurt till. Maken ska få en skål med glass! ;-)


Av grodis - 21 maj 2007 11:01

Måndag igen. Inget speciellt med det.

Återigen på jobbet. Ny arbetsvecka, nya tag.


Ser fram emot en mysig lunch med en vän jag inte sett på några veckor och som jag ser så mycket fram emot att få krama om ordentligt och surra med. :-)

Rätt segt idag annars. Grått och mulet ute. 2 koppar kaffe som inte verkar göra så stor nytta... Tänker massor. Drömmer massor. Mår rätt bra, trots allt. Men det finns 2 stora orosmoment i min tillvaro, dock "too private" för att skriva om här. Men det ska bli bra, det har jag bestämt. Försöka att inte oroa mig för mycket innan vi VET. Lättare sagt än gjort...


Får försöka gripa halmstrån och bita ihop. Ta till vara på den positiva magkänslan som jag trots allt har inom mig. Tagit nya tag vad gäller motionsbiten och har senaste veckan iallafall gått 4 stavgångspromenader på 6 dagar, det känner jag mig nöjd med. Det ÄR ju så skönt när man väl kommer ut och jag är glad över att maken "sparkar på mig lite extra" när han märker att jag börjar balla ur... ;-P


Ha en fin måndag allihop!

Av grodis - 20 maj 2007 12:00

Skrev ju igår om att idag skulle bli den stora "fotograferingsdagen".

Så blir det inte. Dels har vi båda insett att det kommer bli SVÅRT att vara med båda två på fotona och få till bra kort med självutlösaren. Dels så blåser det MASSOR ute så vi har beslutat att höra om vår bröllopsfotograf (en vän till oss) kan komma hem till oss och fotografera oss någon kväll i veckan istället. Det blir smidigare så och dessutom lite mer "bekvämt" så "slipper" vi klä upp oss och fixa och dona en söndag när vi annars lullar omkring i arbets- och myskläder här hemma. ;-)


Fint väder idag, men blåsigt som sagt!

Passar på att tvätta upp lakan och handdukar som kommer torka på ett nafs ute i solen och blåsten. Skönt att få undan lite!


Ha en skön söndag allihop!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards