Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under juni 2007

Av grodis - 23 juni 2007 21:45

Det blev ingen fotbollsmatch för oss idag. Inte heller någon pub.

Däremot lite filmtittning i soffan, slösurfning på nätet och en allmän slappardag i regnvädret. Dock hann jag ut och gå en rask promenad innan regnet kom och det var skönt att få röra sig lite efter all god mat och dryck jag stoppat i mig på sistone.


Måste bryta nu. Måste skärpa till mig.
Vill ju inte börja gå upp i vikt.. vilket jag är rädd för att jag gjort...

Vågar inte väga mig just nu. Dags att ladda om och ta nya tag, för nu är midsommarhelgen över och vardagen är tillbaka. Det är 5 veckor kvar tills semestern och banne mig om jag inte ska försöka lyckas gå ner till 75 kg tills dess.


Jo, det ska jag. Det är mitt mål!

Vet dock inte hur många kilon det handlar om... men ca 3 kg kan jag tänka mig... typ. Eller 4... Vi får se när jag vågar ta reda på det.... *gulp*

Av grodis - 23 juni 2007 12:18

(Bild på håll från paradiset där vi åt sillunchen)



Min midsommarafton blev lagom. Lagom på alla sätt och vis.

Det är = jättepositivt och jag gillar "lagom". Inte för mycket och inte för lite.


Det började med att vi tog vår "Havsbris" och åkte över till en ö som ligger ca 5-10 minuters båtresa från oss och åt god och trevlig sill-lunch hos vänner till oss föräldrar i deras sommarparadis. Den avslutades med kaffe och jordgubbstårta innan vi tog Havsbrisen hem till svärfar och M och en snabbvisit där. Liten god läskande drink där och lite vindruvor och ostbollar innan vi åkte sista biten hem med båten för att förbereda kvällens grillning. Vännerna vars föräldrar (o svärföräldrar) hade sillunchen kom med hem till oss direkt och efter en stund kom svärfar och M. Kvällen bjöd på grillning av fläskfilé, ryggbiff och revbensspjäll. Till det hade jag gjort klyftpotatis av färskpotatis som jag kryddat med olivolja, färsk timjan o rosmarin och lite havssalt. Jättegott! Har ni inte testat att göra klyftpotatis av färskpotatis så gör det! Tvätta dem bara lätt så all jord och så försvinner, sen är det bara klyfta dem och slå på en plåt med lite olivolja över. Så enkelt och gott! Jag har inte trott att det ska gå att göra klyftpotatisar av färskpotatis förut av någon okänd anledning, men det går jättebra!

En fräsch sallad och makens goooda sås till och var middagen komplett. Rött gott vin till och vi hade det jättemysigt på vår veranda och kurade under filtar. Precis som en svensk midsommar ska (eller rättare sagt BRUKAR) vara! Vännerna vi firade med har en 4-månaders liten R och hon var ju sååå gosig och söt och jag fick chansen att gosa rätt mycket. När M sedan sa: "Tänk att ni nästa år kanske har en EGEN Liten att gosa med!?" så blev jag alldeles tyst, varm i hjärtat och tårarna brände bakom ögonlocken. Ja, tänk... det kanske ÄR så. Jösses..... :´-) Det som också är lite coolt är att OM vår lille är runt 18 månader när vi får BB (barnbeskedet) så blir h*n och R lika gamla! Tanken på att vårt barn redan kan vara född är svindlande, och ärligt talat lite jobbig att handskas med.... Man vill så gärna ta hand om och ge trygghet, från allra första början... Det är bara att hoppas och be för att vårt barn får en så trygg och bra förstatid i livet som möjligt... Ja, inte bara vårt barn förstås, utan det önskar man ju alla barn, men ni förstår säkert... ;-)


Åter till midsommar!

Jonas pappas sambo M hade med sig en tårta. Och denna gång var det inga jordgubbar utan SMULTRON! Så himla god och den åt vi senare på kvällen tillsammans med färskmalet kaffe av någon specialblandning som maken köpt på stadens frukt- o gröntaffär, som var såååå gott. Vid 00.30 sa vi godnatt och tackade för en mysig midsommarafton och sen somnade vi gott.


Tänk att midsommar är över nu. Helt sanslöst vad tiden rusar! Jag som trodde att våra papper skulle vara nere i Bolivia vid det här laget, men har lärt mig att ALLT i denna adoptionsprocedur drar ut på tiden. Nu har vi iallafall fått den rätta versionen av vår psykolog så den postas imorgon så vår översättare får ändra det bums på måndag när han är tillbaka från sin semester! Sen är det legaliseringen hos UD och Bolivianska ambassaden kvar... hoppas nu bara de har möjlighet att hjälpa oss snabbt!
*otålig!*


Om 1,5 h är det dags för den årliga traditionella fotbollsmatchen vid samfällighetslokalen. Det är vår ö mot en grann-ö som spelar och det är pub mellan kl. 14-21! Puh.....


Börja om från början alltså.... ;-)

Av grodis - 21 juni 2007 15:28

Tänk att detta kan vara den sista midsommar vi firar utan en liten knodd...

En svindlande, men helt underbar tanke! ;´-)


En riktigt skön och trevlig midsommarhelg önskar jag alla mina kända och okända vänner. Sköt om er och må så gott!


*Slänger ut en stoooor hög med midsommarkramar och extra många till FF som har det jättetufft just nu* Tänker på dig gumman!



Av grodis - 21 juni 2007 13:09

Design: Anna Elzer Oscarson


Kolla in tapeten! VILL HAAAAA!!!

Så himla cool och lite småfräck med en erotisk underton.

Dessutom skitsnygga färger.


En sån tapet vill jag ha i vårt sovrum sen! *blinkar till maken*

En fondvägg vid huvudändan.. hur läckert som helst! :-D

Av grodis - 21 juni 2007 08:40

Lite trött i mössan idag.

Det var nämligen fest igår kväll med arbetskollegor...


Kvällen blev inte så sen (midnatt) men det räckte, iallafall när man ser till tiden vi hade på oss att dricka vin och umgås. ;-)

Festen hölls strax utanför stan på en bygdegård och när vi kom dit vid 17.30 samlades vi på grusplanen framför bygdegården och drack champagne med jordgubbar och åt lite snacks (jag höll mig till de salta pinnarna) och minglade runt lite i kvällssolen. Så skönt!

Efter ett tag var det dags för 5-kamp. Enkla övningar som inte var speciellt ansträngande och mitt lag kom på bronsplats av fem lag. Vi hade svårt att flytta apelsinen från haka till haka... ;-)


Efter 5-kampen var det dags för käk. Det bjöds på grillade revbensspjäll och kycklinglår och till det krämig potatisgratäng... Till det även sallad och bröd. Så kalorimässigt igår var det INTE någon bra dag, men jag har bestämt mig för att njuta av såna här tillfällen när de väl dyker upp och fest med jobbet har vi inte så ofta.

Till maten började en kille med karaokeanläggning sjunga, mer eller mindre falskt.. *S* och till en början kändes allt bara jobbigt och pinsamt. Ett par kollegor (tjej & kille) bröt dock den jobbiga och pinsamma känslan genom att gå upp tillsammans och sjunga "Fredrik Åkare och Cecilia Lind". Sen var festen i full gång och det blev både dans och sång!

Strax innan festens slut beslutade så JAG mig för att sjunga. Vad jag fick den idén ifrån vet jag inte men så var det och så BLEV det. Jösses.... Nåväl, lite rödvinsrusig gick jag upp på scenen och sjöng "Ett långsamt farväl" med Lisa Nilsson. Upptäckte till min förvåning hur SVÅRT det är att sjunga karaoke och att det gick mycket lättare att blunda istället för att blåstirra på texten på skärmen. Men jösses vad man spänner sig... Nåväl, jag sjöng och det första jag fick höra imorse var: "Vad fint du sjöng igår!" när jag klev in på jobbet från hissen...


Ridå.

Det hade jag ju glömt... eller förträngt rättare sagt.


Nåväl, är det fest så är det och lite får man ju bjussa på sig själv. ;-)


Lite tung i huvudet idag, men inte så farligt. Jag är mest trött tror jag. Och imorgon är det midsommarafton och våra planer är lite flytande och beror på hur vädret blir. Hur som helst kommer det bli lugnt och trevligt, det är jag iallafall säker på. :-)


Nu måste jag jobba på. Massor av jobb!


*Puh*


Av grodis - 19 juni 2007 22:10

Ikväll har jag pratat en hel del i telefonen med två av mina närmaste och käraste vänner. Vi har alla tre något gemensamt - och det är att vi väntar barn. Två av oss väntar barn i hjärtat, en av oss har en Liten i sin mage.

Det som känns så enormt skönt, är att vi alla är lika glada för varandras skull och vi drömmer tillsammans och ser fram emot att få vara mammalediga tillsammans. Tänk vad fantastiskt livets lotteri trots allt är, att jag kanske (mest troligt) kommer få vara mammaledig, åtminstone några månader, tillsammans med två av mina närmaste vänner!? *jublar inombords och är rörd av bara tanken*


Fantastiskt. Stort. Spännande.

Oavsett hur man väntar barn så är det en omvälvande situation. Ibland är det svårt att förstå att jag verkligen ska bli mamma igen, och att jag denna gång ska få ösa kärlek och trygghet över en Liten som stannar hos oss. Det är svårt att förstår att vi nästa sommar kanske är en till i vår lilla familj. Det känns ibland övermäktigt och svårt att ta in, men när jag väl vågar, så mår jag nästan illa, av lycka. Så mycket känslor som sätts i omlopp på en och samma gång. Samtidigt inser jag hur redo jag verkligen är.


Jag längtar något så oerhört. Längtar och ber att allt ska gå vägen, hela vägen fram, för oss alla.

Av grodis - 19 juni 2007 11:41

Hjärnan alltså.

Den startade. Efter 2 koppar svart kaffe och morgonshaken är jag nu riktigt pigg och det känns skönt.


Strax är det dags för lunch och då ska jag springa ner till KappAhl och byta en klänning jag köpte när jag var i Tuna Park förra veckan. Trivs inte i den har jag upptäckt när jag provade den ytterligare hemma. Hoppas jag hittar något annat istället annars får jag väl pengarna tillbaka och lägga till frisörbesöket imorgon. Gud så jag längtar till det! Jag älskar att gå till frissan. Bli ompysslad och bara vara ett par timmar. Läsa skvallerblaskor medans färgen/slingorna verkar i håret och dricka en kopp kaffe. Mys! Frågan är bara hur jag ska klippa mig? Sa till maken att jag funderar på lugg, men det sa han NEJ till. Men jag är ändå lite sugen... Ska fråga frissan om råd. Hon ser ju bättre än jag själv vad jag kan tänkas passa i. Annars blir det nog rätt liknande "frisyr" som den jag har (pageaktigt) men lite mera bob-nacke än jag vågade mig på sist. Färgen blir nog mörkbrunt med lite kopprigt röda slingor i. Lite vill jag dock leka nu när jag ändå går dit, så vi får se. Ni får ett bildresultat såklart! :-)


Ha det gott alla som läser!

(Ni är ju jättemååååånga!) *gapar förvånat*

Av grodis - 19 juni 2007 09:20

Jag har bloggtorka.


Har inget kul att skriva om.


Dessutom försov jag mig imorse så hjärnan har inte startat än.

Frågan är om den gör det överhuvudtaget idag....

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards