Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under juni 2007

Av grodis - 18 juni 2007 13:03

I brist på motivation till annat så bytte jag färgställning på bloggen - igen.


Gaaaaah... ta mig härifrån!

Jag vill hem till farmor. Nu. *sakna*


Jag vill åka och hämta barn. NU! *längta*


Hur ska jag orka bara 2 veckors semester i sommar?

Vecka 31 - 32... Det är 6 veckor kvar.....


*suckelisuck*


Och nej, jag har inte PMS....

Av grodis - 18 juni 2007 12:49

En komplimang som löd: "Vad liten du blivit. Du har ju ingen mage kvar!" gjorde att jag nyss blev lite mer uppåt och gladare.


Men mage har jag kvar, massor... Tur det finns kläder som döljer.


Lite bättre.

Åtminstone tillfälligt...


Av grodis - 18 juni 2007 12:33

Idag är en sån där "less-dag".

Jag är less. Omotiverad. Uttråkad. Orkeslös.

Allt på en gång känns det som....


Såna dagar gillar jag inte.

Kanske det bara är för att det är måndag, ingen sol, bara väntan på att det ska bli onsdag och psykologen är tillbaka från sin semester så vi får göra den där fjuttiga ändringen i hennes utlåtande....


Kanske det är så. Kanske inte.


Jag vette f-n.....


Hungrig är jag också. Hela tiden.



Av grodis - 18 juni 2007 09:08

Så var det måndag. Igen.

Helgerna passerar förbi likt ett tåg i 200 km/h.


Det har varit en väldigt skön helg. Lördagen har jag ju redan bloggat om och igår söndag hände det inte så mycket mer än att jag och maken hjälptes åt att städa och tvätta. Inte den roligaste sysselsättningen när man är ledig, men det känns bättre när man hjälps åt och så himla skönt när det är klart! Vädret inbjöd inte till så mycket annat då det regnade större delen av dagen.


I lördags var det finare väder och bilden ovan tog jag när jag stod på verandan och bara 5 meter ifrån mig stod detta rådjur i vår trädgård och tittade på mig, totalt orädd, innan det sakta gick iväg och smaskade vidare på diverse blad.


Denna vecka är det midsommarafton. På fredag. Jösses!

Jag trodde det var 2 veckor kvar, men så slog det mig att det ju är NU på fredag. Jag hänger inte med, inte för fem öre.... Vi vet ännu inte vad vi ska göra, inte till 100% iallafall. Vi har flera saker att välja mellan och det känns som om mycket kommer bero på hur vädret blir. Vi har förmånen att låna en av svärfars båtar, en nordisk folkbåt (en jättefin träsegelbåt) och det vore jättemysigt att komma iväg, bara vädret blir OK. Vi får se vad veckan lider.


På onsdag ska jag ringa vår psykolog för ett nytt och förhoppningvis sista och 100% korrekt intyg (enligt Bolivias krav..) och så får vi iväg det till översättaren så han får det tills på torsdag/fredag (då han är tillbaka från sin semester). Det är lite klurigt att få till såna här SMÅ justeringar i semestertider och allt känns som om det drar ut jättelångt på tiden. *suckar* Jag försöker dock hålla modet uppe och tänka att "Annars får vi inte just den Lill* vi får, till oss sedan. ALLT har en mening."


Onsdag är också dagen jag äntligen ska gå till frissan igen! Det är 3 månader sedan och det känns verkligen som om det behövs klippas av en bit och färgas/slingas så det blir lite fräscht. Jag som ska jobba hela sommaren fram till v. 31 behöver ju inte direkt oroa mig för att det ska blekas konstigt i sommarsolen.... Onsdag kväll är det fest med arbetskollegor i en bygdegård utanför stan, ska bli jättetrevligt så det ser jag också fram emot! En fullspäckad vecka, trots allt!


Sen får det gärna lugna ner sig lite.....

Av grodis - 17 juni 2007 11:50

Dagen började och slutade mysigt igår.

En riktig mysdag med andra ord.


När jag kom hem var vi för tredje dagen i rad överbjudna till svärfar med sambo och deras paradis på lite mat. Alltid lika trevligt och alltid lika GOTT och MYCKET mat. Jösses...


Bifogar lite läckra bilder på bara EFTERRÄTTERNA vi åt igår....... *ehum*

Och så kan jag ju berätta att vi även åt förrätt (Galiamelon med lufttorkad skinka) och grillade hel fläskfilé och till det klyftpotatis av färskpotatis (med skalen kvar på), som var jättegott! *tips*

Vi åt, åt, åt och åt. Så idag blir det hårdkörning och tillbaka till verkligheten och mota ut sockermonstret igen! Puh... det blir tufft, men det SKA gå.


Och en liten bild så ni ser hur fint svärfar och M har i sitt paradis. :-)

Av grodis - 17 juni 2007 11:41

Gårdagen var en höjdardag på alla sätt och vis.

Tillbringade några riktigt mysiga och trevliga timmar tillsammans med Soff på Vattendraget och vi hade första parkett med filten på gräset när Bolivianska föreningen här i stan hade sitt uppträdande. Dessvärre var det väldigt få i publiken som var från Latinamerika (iallafall vad jag kunde urskilja) och det var bara 3 dansnummer som var över på en kvart. Vi hade nog kunnat sitta där och njuta hela kvällen, jag och Soff.

Båda satt och njöt. Turades om att gå lite närmre och fotografera. Gungade i takt till musiken och bara log. Stora leenden och tårfyllda ögon där i solskenet. Så häftig känsla. Att våra barn kommer komma i från ett land där det finns så stark kultur, färgstarka människor på alla sätt. Det känns så rätt, så rätt. Både i magen och hjärtat.


I samråd har vi bestämt att vi lägger upp lite bilder på oss tillsammans, jag och Soff. Två lyckliga, blivande mammor till två små hett efterlängtade barn från Bolivia, Sydamerika. Kanske under 2008!

Av grodis - 16 juni 2007 12:07

Det är ovanligt att jag inte bloggar varje dag, men gårdagen blev så hektisk att någon tid för bloggande helt enkelt inte hanns med.


Vi är med båt!

Efter 4,5 år drygt i vårt hus som ligger Mälarnära har vi äntligen slagit till och köpt en rejäl båt med motor. Ingen ny sak - tvärtom, den är både gammal och begagnad, men väl värd sitt pris hoppas vi. En 4,6 meter lång Jofa Havsbris med en 9,9 hk motor till. Vi har haft en roddbåt till låns av svärfar innan men den har jag aldrig gillat då den varit "v-formad" inuti och väldigt vickig i sidled. Jag sa till maken att jag ALDRIG någonsin går ombord med Liten på den när det blir dags och att en mer rejäl och stabil båt är ett måste. Nu blev det tillfälle och vi slog till! Känns jätteskönt och bra. :-)


Idag ska jag träffa min vän Soff och vi ska ha picnic i gröngräset nere vid det s k "Vattendraget" som är här i stan några dagar under Mälarveckorna. Vi ska träffas och titta på Bolivianska föreningen när de har dansuppvisning på e.m och det ska bli jättemysigt och spännande. Drömma lite och spana in de vackra människorna och deras säkert färgstarka och fina kläder. Kameran är laddad förstås och bilder ska tas! :-)


Höll ju på att glömma att jag pratat och haft kontakt med vår handläggare hos BFA-A. Hon har kollat igenom alla våra papper nu och det är några små, små saker som måste justeras. Bl a papperna från vår psykolog - där det måste till ett datum vid hennes underskrift + att det ska stå "Psykologutlåtande" och inte "Psykologintyg". (Snacka om petitesser tycker jag då, men...) Kontaktade vår goa psykolog igår f.m och dessvärre stod hon på en klippa ute vid skärgården så hon kan inte hjälpa oss förrän onsdag nästa vecka, men då skulle vi ordna så att vi hämtar papperna direkt hos henne så det ska nog gå jättebra och smidigt. :-) Sen var det 2 papper som vi missat(?) att skicka in för översättning och det var vigselbeviset och lämplighetsintyget. Vet inte om det är en miss av oss eller om instruktionerna är lite luddiga, tror faktiskt snarare på det senare... Nåväl, det är också ordnat och så småningom ska vi väl få iväg alla papper. Nu är det ju "dessvärre" sommar och semestrar överallt och när våra papper ska på den s k "legaliseringen" hos UD och Bolivianska ambassaden så kan det i värsta fall ta VECKOR innan det blir gjort, så jag och vår handläggare ska kolla upp möjligheten att jag eller maken kan åka upp till Sthlm över EN dag och få det gjort istället. (Tur vi har nära!) Allt blir bra till slut, det är jag övertygad om. Synd bara att allt tar sån tid! *ivrig*


Ha en finfin lördag allihop!

Av grodis - 14 juni 2007 09:21

Igår hade jag en riktig myskväll med min vän Soff.

Vid åttatiden igår kväll kom Soff och deras goa hund Harry kom hem till oss. Det regnade och var riktigt kulet ute så att slå sig ner på verandan kändes uteslutet. Vi bryggde thé och jag hade köpt hem 1 liter jordgubbar som vi delade på med lite vaniljglass. Slog oss ner i soffan i vardagsrummet och snackade strunt, grät glädjetårar när vi kollade underbart söta Boliviabarn från Bolivialistan, pratade lite till och hade allmänt mysigt. Regnet smattrade mot takfönstrena på övervåningen och det var nästan så man fick lite höstkänsla igår, så jag tände upp lite värmeljus i vardagsrummet.


Är så innerligt glad över att jag genom vår krokiga och svåra väg mot barn, lärt känna en så fin och varm och sprudlande livsglad tjej som Soff! Att vi sedan snart väntar våra efterlängtade barn från samma land gör att det är om möjligt ännu bättre. Vi är så lika på så många olika sätt jag och Soff, ibland är det nästan lite skrämmande. ;-)

När vi lärde känna varandra var vi båda lika långa och vägde nästan exakt lika mycket. Sedan kämpade sig Soff ner över 20 kg och blev ännu vackrare och nu kämpar jag med min övervikt och iallafall kommit ner 11 kg. Våra pappor fyller år samma dag! Våra bröder fyller år dagarna efter varandra! Hon har en hund som heter Harry, jag har en katt som heter Sally (ni har väl hört talas om filmen "När Harry mötte Sally"?), vi tycker väldigt lika om saker och ting (för det mesta) och när Soff var med i "Du är vad du äter" trodde Anna Skipper att vi var systrar. ;-) Soff är en glad tjej som sprudlar av energi. Hon är en sån man kan prata med om ALLT och det stannar där. En vän att lita på - i vått och torrt. Det enda jag kan sörja ibland, är att våra vägar inte möttes tidigare... :-)


Älskar dig, min vän!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Skapa flashcards