Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under juni 2007

Av grodis - 7 juni 2007 19:04

Nä, nä, nä...


Jag har inget kontrollbehov. Inte alls.

Det har ni fått helt om bakfötterna.

*korsar fingrarna bakom ryggen och ljuger sig blå*


Alldeles nyss kollade jag våra adoptionshandlingars väg på posten.se och ja, jag har lyckats lära mig det låååånga kollinumret utantill även denna gång.... *ehum* Och vet ni, det har lämnat inlämningsstället och är just nu på postterminalens sorteringscentral, så so far so good!


Nä, jag är inte alls nipprig. No way.


;-)

Av grodis - 7 juni 2007 16:38

Det gick snabbt och smidigt både hos sköterskan som gav mig min 4:e dos med fästingvaccin mot TBE och även hos läkaren strax efter.

Sprutan gick blixtsnabbt att ta och nu dröjer det 5 år tills nästa påfyllningsdos krävs, skönt!


Läkaren gissade att en nerv kommit i kläm i min hand, precis vad jag själv tror, och gav mig en lapp till arbetsterapeut som jag ska kontakta och så hjälper dig mig att få en skena jag framför allt ska använda nattetid framöver. Jag har nämligen en förmåga att böja handleden ganska skarpt inåt + nästan krampaktigt "klämma ihop" handen (framförallt lillfinger + ringfinger) på vänster hand på natten och vaknar ofta av att hela handen + underarmen är totalt bortdomnad. Jag har verkligen försökt att inte klämma ihop handen på dagtid, men nattetid är det ju svårt att påverka så då måste nog en skena till som går från fingrarna och ned mot underarmen till så jag omöjligt kan åtstadkomma den konstiga form jag annars får.


Snart är det hemgång efter en fruktansvärt seg och lång arbetsdag.


Men - efter mycket om och men har jag lyckats få ledigt fredag + måndag så nu blir det 4 dagars härlig semester där jag verkligen kommer kunna koppla av betydligt mer än tidigare, för nu är alla handlingar klara och ivägskickade! HURRA!

Av grodis - 7 juni 2007 11:56

Exakt en sån här vill jag ha till vårt kommande barn.

Lite tidigt än kanske, men jag föll för den första gången jag såg den och på Boliviaträffen såg jag en i verkligheten så jag är övertygad.


Så, om du har eller känner någon som har en sån här Emmaljunga-vagn (exakt som bilden med färgerna alltså) och ska sälja inom ett.. typ halvår eller så... så hör av dig!! ;-D



Av grodis - 7 juni 2007 08:53

Nu så.

Postat & klart!


Luntan är skickad med rekommenderat brev och kalaset kostade 94 spänn, men det är det såklart värt! Ett nytt kollinummer att kontrollera, men denna gång vet jag att de inte tömmer förrän ikväll, så innan dess händer inget. ;-) *otålig*


Sen får det ju aldrig vara lätt såna här gånger.

Jag hade t ex glömt min plånbok hemma upptäckte jag när jag var och skulle posta det hela. Skulle åka hem och hämta (3 mil t/r) när jag upptäckte att jag inte har ett öre till parkering och inte heller bensinkortet jag annars kan betala med, för det ligger såklart i plånboken... *suck*

Ringde maken som som tur är jobbar nära mig så han fick lösa det hela. Jag ska ju till läkaren senare på e.m och ta både fästingvaccination nr 4 + söka för min onda hand. Men nu har det hela löst sig så nu kan jag bara slappna av...


Tusen, tusen TACK för alla gratulationer! Goa ni!


Nu återstår först väntan på att våra handlingar ska legaliseras, vilket säkert tar minst 1-2 veckor, sen skickas de ner till Bolivia där de också skall gås igenom och granskas. Efter det lottas vi till den domstol vi ska börja vår långa väntan (La Paz eller Santa Cruz) men det får vi inte reda på förrän om några månader. Från det att de mottagit våra handlingar och godkänt oss som blivande adoptivföräldrar kan det vara allt mellan 4 månader - ca 1 års väntan!


Men vår väntan har redan börjat.

För nu kan vi inte göra annat än just... vänta.

Av grodis - 6 juni 2007 19:16

Mina damer och herrar. Bröder och systrar.

Kända som okända vänner.


Vi är klara.


Vårt papperssamlande, översättning till spanska, fotograferier med tillhörande bildtexter (tack återigen P & L för er fantastiska hjälp med så kort varsel!). Nu är allt klart!

Imorgon bitti innan jobbet läggs våra rekommenderade handlingar på lådan till BFA-A och sen är det bara att vänta och hoppas att vi inte missat något.


Nästa steg (om allt ser OK ut) är att våra handlingar skall legaliseras. Det ombesörjer vår handläggare hos BFA-A. Så det vi kan göra nu är att... VÄNTA.


Nu börjar den, på riktigt, den långa väntan.

Väntan på vår Liten. Väntan på Viktors efterlängtade syskon.

Väntan på ett barn som kanske redan är fött någonstans i Bolivia och som bara väntar på att få komma till en mamma och pappa och bli överöst med kärlek och trygghet.


Vi längtar något så enormt.


Det är en stor dag för oss detta.

Så stort att man faktiskt får en liten tår i ögonvrån, men av lycka!


;´-)

Av grodis - 6 juni 2007 11:47

Idag 6 juni är det Sveriges nationaldag. Vi firar den inte nämnvärt, mer än att hissa den svenska flaggan i trädgården förstås. Våra grannar däremot har firat med pompa och ståt sen tidig morgon..! :-)


Strålande sol idag också och varmt! Maken svettas just nu och springer runt med gräsklippar´n och jag har precis fixat klart det allra sista med våra adoptionshandlingar.

Eventuellt ska vi bara komplettera med några bilder till, men sen är det banne mig klart! Imorgon bitti lägger vi våra handlingar på lådan innan vi går till jobbet. *whohooooo*


Nu åker linne & shorts på och jag ska ut i solen och ta hand om mina pelargoner i amplarna så de får ny jord runt fötterna. :-)



Ha en finfin dag allihop!

Av grodis - 5 juni 2007 19:55

...man sitter vid datorn. Nyäten efter en goood middag tillsammans med maken (som nu sussar skönt i fåtöljen på verandan efter en tuff arbetsdag) och själv sitter jag vid datorn med ett glas rött. Nu när andra datorn är hemma så kan jag äntligen ta mig an alla bildtexter! :-D


Ha en härlig kväll allihop!

Av grodis - 5 juni 2007 17:35

...man sitter tillbakalutad i kvällssolen med en god bok, smuttandes på ett glas martini med massor av is!


:-D

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards