Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under juni 2007

Av grodis - 5 juni 2007 16:04

Puh, nu är det VARMT!

För mig som inte gillar när det är så här tryckande varmt är såna här dagar inte så poppis. Man orkar ju inte göra något! Jag som dessutom inte kan koppla av måste ha något att göra. Så nu är alla blommor omplanterade iallafall, så långt jorden räckte. Mina hängpelargoner i amplarna får vänta tills maken kommer hem med mer jord och lecakulor.


Vi har fått översättningarna till bildtexterna nu och ikväll ska jag sätta mig ner och göra klart det sista. Sen så! Iiiiiih!! :-D


Nu ska jag förbereda lite mat inför kvällen. Det blir kycklingfilé som vi ska grilla, hemgjord potatissallad med olivolja, rödlök, purjolö, färsk basilika och annat gott. Man tager vad man haver, sa Kajsa Warg. ;-)


Nu är det bara 1 dag kvar på ledigheten. Jag försökte få ledigt även torsdag-fredag, men icke. *suck* Känns tufft att veta att jag ska jobba hela långa sommaren och bara ha 2 veckors sammanhängande semester i augusti... :-/

Av grodis - 4 juni 2007 16:05

Nu är jag hemma igen efter att ha tillbringat dagen med lilla mormor. Under tiden hon synundersöktes passade jag på att springa upp en snabbis på jobbet för att tidrapportera, vilket jag glömde/inte hann i fredags. Tog också kopior på de sista översatta papperna och fixade sista underskriften från en av våra referenter, så nu är ALLA papper KLARA!!


Det allra sista som är kvar är att sätta mig ned och skriva bildtexterna på spanska. Det vet jag är på gång. Våra kära vänner L och P med C och A *hehe, ni förstår precis va?*  ;-) hjälper oss med det och det är vi så oerhört tacksamma för! TACK SNÄLLA NI!!


Efter det är ALLT klart. Fattar ni.. allt!? Jösses.... Men tyvärr är det ju röd dag på onsdag så att lägga på ett rekommenderat brev imorgon, dagen före röd dag, gör jag inte. Dock ska jag försöka åka in och fixa det på onsdag så det kommer fram på torsdag iallafall!

Känns jättekonstigt att vi snart gjort allt och "bara" kan luta oss tillbaka..? HUR gör man? Men gud så skönt det ska bli!


Åter till min och mormors dag:

Jag gick tillbaka till optikern efter lönerapporteringen och kopieringen och då valde vi bågar till henne. Det blev ett par jättesnygga i jeansblå lite metallicstuk från Versace! :-) Mormor var skitsnygg i dem och kände sig så nöjd och glad. Att det sen var 76% rabatt på bågen gjorde ju inte saken sämre... :-)


Efter optikern gick vi in på en handarbetsaffär så mormor fick kolla sig omkring. Jag var in på korthuset brevid och skulle försöka framkalla de sista bilderna som jag hade med mig på ett USB-minne, men tji fick jag. Det gick inte. Så nu måste jag sätta mig och ladda upp hemifrån istället. *suck* Det får aldrig vara enkelt....


Efter det gick vi till en av stans uteserveringar och åt god lunchbuffé. Först satt vi i solen men det blev alldeles  för hett efter ett tag och jag blev rejält röd på bröstet, så kaffet på maten intog vi under tak på verandan. Men jättegod mat och vi var båda mätta och nöjda när vi gick därifrån.

Tillbaka till bilen igen och jag åkte förbi Prenet och köpte lite shakepulver. Det var nästan slut hemma och idag blev det smakerna jordgubb & citron. Gott nu när det ska bli varmt!

På väg hem till mormor stannade vi och handlade lite mat och jag har handlat hem årets första svenska jordgubbar som jag tänkte att jag och maken ska festa på tillsammans ikväll! MUMS!


Ikväll är det dessutom dags för telefonmöte med BFA-A igen. Denna gången är det redaktions- och informationsrådet som har möte och vi ska planera inför kommande medlemstidning som kommer ut senare i sommar om allt går som planerat. Och den ska lilla JAG sätta ihop!? Whiiii.. spännande!! *lite nervös*


Nu ska jag sätta mig på verandan och koppla av en stund. Åtminstone försöka.... ;-)



Av grodis - 4 juni 2007 10:26

En härlig måndag. Strålande sol mot klarblå himmel. Kvittrande fåglar och tyvärr så kan jag ändå inte njuta fullt ut. Jag är allt för speedad känner jag. Hjärtat rusar i kroppen och pulsen känns hög. Oroväckande... :-/ Min vänsterhand och handled gör också oroväckande ont och blev inte bättre av att jag busade runt med min guddotter igår kväll, tvärtom. Det är nog bra att jag kommer iväg till läkaren på torsdag och kollar upp detta... Hur ska det gå sen, när vi får vår egen lill* att bära? Har ju gått runt med detta sen i julas, så det börjar bli ett tag....


Har bestämt att jag ska följa med min kära mormor till optikern idag. Ska hämta henne om ca 1 h och sen vara med henne och hjälpa henne med val av nya glasögonbågar. Det ska bli kul! Hon berättade att hon hade sin ålder i rabatt, vilket ger henne 76%!!! Då skämtade jag med henne och sa att då väljer vi ett par Dior eller liknande... ;-) Efter optikern ska vi slå oss ner i solen på någon av stans uteserveringar och äta lite lunch. Jättemysigt!


Ha en fin måndag allihop!

Av grodis - 3 juni 2007 22:50

..efter att ha haft en jättemysig och trevlig kväll hemma hos min barndomsvän och hennes familj, varav 2 döttrar som jag är stolt gudmor till! :-)

Familjen har inhandlat en stooooor härlig pool, och den busade jag och lilla I i, som ni ser på bilden. Bad får dock vänta ett tag då det bara var 20 grader i den än så länge.. ;-)



Av grodis - 3 juni 2007 14:13

*suck*


I och med det vackra och varma vädret så har gräsblomningen kommit igång på allvar och så även min allergi.... Trodde jag skulle klara mig i år också för förra året behövde jag inte äta allergimedicin alls, men i år verkar det kört fr o m nu. Som tur är hittade jag både tabletter, kortisonnäspray + ögondroppar i medicinskåpet som går ut 2008 som jag kan ta. Men sååå drygt med rinnande näsa och kliande ögon... :-/

Jag har sen jag var 16 år varit allergisk och haft det riktigt besvärligt från björken i april till gråbon i augusti. Nu får jag väl vara tacksam att jag inte behövde börja med medicinen förrän i juni....


Jag som tänkt klippa gräset idag får nog överlämna den sysslan till maken...


Söndag idag. Vackert väder. Tvättar för fullt och hänger upp ute och det torkar på ett nafs, jätteskönt! Dock har jag så svårt att sätta mig ner i solen och bara vara. Jag är så speedad... *suckar åt mig själv*

Jag skulle verkligen behöva att bara vara och ta det lugnt idag... men som sagt, det är svårt.


Hoppas ni andra har det toppen en underbar söndag som denna!

Av grodis - 3 juni 2007 11:58

Någon vänlig själ som kan spanska eller känner någon som kan spanska och som kan hjälpa oss att översätta våra (enkla) bildtexter till våra foton för adoptionshandlingarna? *bedjande hundögon*

Skriv en kommentar isåfall!


Det är angeläget så helst idag, så vi får iväg våra papper till adoptionsorganisationen imorgon måndag! ;-)

Av grodis - 2 juni 2007 22:00

Väck mig - jag måste drömma?

Har jag kommit till 7:e himlen?


Nyp mig hårt, någon.


Efter Boliviaträffen i Slottsskogen, Göteborg idag är jag helt salig. Såld.

Så många bedårande, underbara, fantastiskt goa barn i åldrarna från 6-7 månader och uppåt. Deras lyckliga och stolta föräldrar. Så mycket intryck. Prat. Skratt.


Herrejösses. Vad ska jag säga?

Det går inte med ord beskriva hur denna dag varit.

Jag har gått med en pirrande känsla i hela kroppen sen jag såg de första barnen idag när vi anlände till Villa Belparc vid 12.30-tiden efter att ha blivit lite försenade pga tågförsening. Mitt hjärta har fått jobba hårt idag och så även ståpälsen på kroppen som varit mer eller mindre konstant. *S*


En helt underbar dag på alla sätt!

Vi hade vädergudarna på vår sida också och det gjorde allt om än ännu bättre. Att vi reste sammanlagt nästan 9 timmar för 3 timmars träff, känns helt självklart värt det, men nu är vi sååååååå trötta, både jag och maken.


Så trötta, men så nöjda. Så glada och så förväntansfulla.


Nu ska jag gå och lägga mig och drömma sött om en Liten med olivfärgad hy, äppelkinder och ögon djupa som brunnar....


Må tiden till en egen Liten gå snabbt, snabbt, snabbt!

Av grodis - 1 juni 2007 22:12

Efter en helvetesvecka på jobbet avslutade jag och några kollegor tillsammans på "Harry´s" och snackade lite sk-t tillsammans. Jättetrevligt! Jag drack dock bara Ramlösa då jag dels ville köra så jag och maken (som också var på AW med sina kollegor) och dels är jag så trött att alkohol ej lockar alls ... Sen vill jag vara så pigg och fräsch som möjligt imorgon bitti då vi ju ska sätta oss på tåget till Gbg.


Det ska bli otroligt spännande imorgon och det blir en dag full av intryck, det är jag säker på! Måste tömma min telefon på bilder så jag kan fota mycket bilder imorgon... ;-)


Nu är det dags att gå och lägga fram kläder jag ska ha på mig imorgon. Det ska bli sol och fint så det blir sköna vita Vagabond-sandalerna, ljusa 3/4-dels jeansen, vita toppen med svart kofta över. Basic och ledigt m a o! Ska man tillbringa dagen på både gräsmatta, lekpark, zoo och restaurang så känns det bra att vara lite "lös o ledig". ;-)


Det är ju fredag så det är även dags för en viktrapport.

Ingen rolig sådan... +0,4 kg mot förra veckan (dock är mensen på G så jag antar att det är därför + att jag inte hunnit gå promenader alls denna vecka), men däremot har midjemåttet minskat ytterligare 1 cm och nu ligger jag på 87 cm i midjan. :-D


Och just ja, det papper som var felstavat från översättaren kom idag! Rekordsnabbt! :-D HURRA!

Bilderna är också framkallade och klara nu så imorgon på tåget ska jag sätta mig och skriva lite "bildtexter" så vi kan skicka iväg allt rekommenderat till BFA på måndag! *whohoooo*


Ha en jättefin helg lördag så kommer jag in och rapporterar sen förstås!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards