Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under juli 2007

Av grodis - 18 juli 2007 21:09

Nu har jag gjort det. Nu har jag bitit i det sura äpplet.


Nu har jag gjort klart tidningen så långt jag fått in material, skrivit ett låååååångt mail till C på BFA där jag förklarar situationen och att jag inte kommer klara av att göra tidningen i fortsättningen.

Det känns skönt, men samtidigt så oerhört tungt och jobbigt. Jag känner mig lite ledsen nu. Men samtidigt så vet jag att jag tagit på mig för mycket. Jag måste, måste, måste rensa upp omkring mig. Lära mig säga nej. Se gränserna INNAN det blir för sent.


Jag hoppas lära mig någonting av detta.

Jag hoppas få ny energi till att se om mig själv och mitt välmående snart igen.


Klockan är mycket och om en kvart blir jag upphämtad av älsklingen. Det blir en snabb kopp thé och en smörgås och sen sängen...

Imorgon kl. 08.00 ska jag vara här igen..........

Av grodis - 18 juli 2007 15:11

Bilden föreställer min brudbukett som jag hade på mitt livs lyckligaste dag  

(näst efter att ha blivit mamma då förstås...) den 27 augusti 2005! :-)

Av grodis - 18 juli 2007 09:47

Jösses, igårkväll och i natt trodde jag att taket skulle lyfta på huset. Ingen höjdare när det är sånt här blåsväder och man är ensam hemma med katten. Man känner sig rätt liten då....

Imorse när jag kom ut och skulle gå till jobbet var det en enda stor röra på verandan utanför dörren och jag fick snabbstäda innan jag gick iväg till jobbet. Dock har väl allt blåst omkull igen när vi kommer hem ikväll, för blåsten verkar inte avta.


Jobbade med tidningen till 20.00 igår kväll och kom hem vid 20.30 Småtittade på Allsången och upptäckte att jag börjar tröttna på det programmet... Istället fastnade jag på TV4 och en dokumentär om en överviktig liten tjej. Kl. 21 var det dags för Morden i Midsomer och det gluttade jag på förstås. Ett rätt trist avsnitt igår tycker jag... *pessimisten har talat* ;-)


Onsdag idag och det innebär att det bara är 1,5 vecka kvar till SEMESTER! Eller snart bara 7,5 arbetsdag. Hurra! Som jag längtar, och SÅ trött jag är nu... Tog ut en timme imorse och tog lite sovmorgon, tänkte jag... Kl. 07.10 ringde maken och väckte mig (han visste inte om min sent planerade sovmorgon..) så så blev det med den. Jag känner mig dock rätt så pigg idag och ska jobba på med tidningen så gott jag hinner. Vill få iväg det nu så de kan kontrollera att de tycker att allt ser bra ut och stämmer. På fredag är C, vår handläggare, tillbaka på kontoret och då hoppas jag också få en uppdatering om vart våra handlingar är. Spännande!


Nu kafferast och sen jobba!

Ha en fin dag allihop!

Av grodis - 17 juli 2007 16:07

..och det är ju lika skrattredande varje gång man får hem dessa kläder. Denna gång handlade om en bikini och en tunika (se bilderna som är från ellos.se) och visst, de är jättefina på modellerna... men på mig.... skrattretande.

 

Tunikan var som ett tält (beställde 42/44) och bikinin var för liten i kup-stl och dessutom var tyget inte alls som på bilden, utan en massa guldglitter och annat tjafs på!? Vill jag INTE ha....

 

Så hela paketet åker direkt tillbaka till Ellos och aldrig mer att jag beställer därifrån. Samma visa varje gång.


Att man aldrig lär sig....


Nu är det dags att avsluta ordinarie arbetsdag och börja på med tidningen igen. Det går så trögt och jag känner mig lätt frustrerad! Ikväll kan jag dock sitta ett tag då jag inte har någon make att ta hänsyn till då han är på Jazzfestival med polare i Stockholm. Sophie Zelmani ska tydligen uppträda vid 19-tiden och det hade jag hemskt mycket gärna sett. Får väl se till att komma hem till Allsången iallafall.. alltid något. Sen är det ju Morden i Midsomer! Favorit TV-kväll med andra ord....


Ha det gott!

Av grodis - 17 juli 2007 15:54


Söt liten fågel som sjunger... eh... skrålar...


Fnissade gott en liten stund iallafall... :-)

Av grodis - 16 juli 2007 21:35

Det har varit full fart på jobbet idag. Då vi är väldigt få "ordinarie" folk på avdelningen får man rycka in både här och där för att allt ska flyta på. Det är kul, men samtidigt lite drygt, för man blir ständigt avbruten i det man håller på med för stunden. Fördelen är att arbetsdagen går fort och man får gå hem.


En underbar sommarkväll har det varit och jag och maken har bara varit ikväll och börjat planera så smått inför renoveringen av övervåningen. I september (om inte förr..) sätter vi fart med en omfattande renovering av hela övervåningen som innefattar både vårt sovrum, Litens rum och en liten toa (som ev. försvinner och det blir förvaring där istället). Det är mycket som behöver stötas och blötas, planeras, vändas ut o in på, fördelar resp. nackdelar osv osv. Vi har funderat länge på hur vi ska göra, men nu måste vi snart komma till skott! Men som sagt, planering krävs så vi slipper bo i flera månader av renoveringskaos... när vi väl börjat måste vi satsa hårt och till det går det åt en massa ork och energi, som jag just nu inte har, men som jag hoppas kunna få samla på mig under semestern...


Fått årets första fästing på mig idag. Upptäckte jag när jag satt och körde hem och den satt på höger överarm. *rys* Jag fick halv om halvt panik och äckelkänslor och sa åt maken att han minsann fick plocka bort den GENAST. Det var bara ett problem; jag var tvungen att ratta....och koncentrera mig på trafiken. Väntade på att det skulle bli rött vid något av rödljusen på väg hem, men tror ni inte att just idag var det "gröna vågen" genom stan...?! Så typiskt... Till slut blev det rött (vid sista rödljuset) och maken plockade ut fästingen, som just verkar satt sig... *blääääääää*


Vi bor verkligen i en djungel.... Igår hade vi orm på tomten igen och den satt Sally precis brevid och stirrade nyfiket på. *gaaah* Hon har verkligen inte vett att vara rädd, vår misse.... Sen har vi ett knäppt björktrastpar som byggt bo i vårt äppelträds krona, och det kan vi knappt gå förbi nu utan att bli anfallna... Tvestjärtar överallt, som jag ju skrivit om förut... och så spindlar...


Konstigt nog så vänjer man sig, iallafall vid det mesta. Dock kommer jag ALDRIG någonsin vänja mig h e l t vid alla dessa små och stora kryp....

Av grodis - 16 juli 2007 08:41

Jag mår lite bättre dag för dag.

Sakta men säkert börjar kurvan peka uppåt istället och jag vågar tro på en ljusning igen. Jag tror jag börjar få grepp om saker och ting och har även kommit till vissa beslut, vilket känns bra. Dock är det beslut som jag får dröja lite med att berätta, då jag först vill delge de inblandade, men ni förstår säkert ändå... iallafall ni som troget läser här... ;-)


Idag är det måndag. Solen lyser mot en klarblå himmel.

Jag har 10 arbetsdagar kvar tills det är dags för mig att plocka ihop på mitt skrivbord och säga "Hejdå!" för två veckors semester tillsammans med min älskade make. Jag längtar! Först är det dock denna tidning som ska bli klar och mitt fokus just nu står till den. Jag betar av lite varje dag och faktum är att jag inte ens fått in allt material, så jag ser till att jobba på så långt jag kan. På fredag ska den in på korrekturläsning och då hoppas jag också få resten av materialet så jag kan slutföra tidningen, så den får gå iväg på tryck i nästa vecka. Det är min ambition iallafall.


Jag är så innerligt tacksam för alla fina kommentarer jag får - både från kända vänner men också från många okända som tittar in. Jag är ledsen att min energi just nu inte räcker till att svara er var och en, men jag hoppas att ni känner och vet att jag uppskattar det, enormt mycket!

Av grodis - 15 juli 2007 19:50

Efter maten fick jag ett skrattanfall. Skrattade i flera minuter så tårarna rann och magen knöt sig... Så härligt att äntligen få skratta.


Det var ett tag sen....


Var in till jobbet idag och jobbade med tidningen i 4,5 h. Så nu har jag kommit en bit. Iallafall halvvägs och kanske drygt det... Jag har ingen riktig koll känner jag... "Mitt" reportage är iallafall klart och redigerat.

Känns bättre än igår iallafall!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards