Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under augusti 2007

Av grodis - 13 augusti 2007 12:01


Nu har jag gjort något spännande och roligt...

Jag har anmält mig till en kurs i Scrapbooking! :-D

Start 18 september och det är tre tillfällen ā 3 h. Jättekul att få testa, och se om det kan vara något för mig!? Sen får vi se när jag har tid och lust att göra det på fritiden... ;-P


Jag hoppas och tror att det är min kreativa och duktiga vän MOE som håller i den?! ;-))

Av grodis - 13 augusti 2007 08:43

När klockan (mobilen) ringde imorse var jag yrvaken och fattade ingenting. Hade verkligen ingen koll alls och var totalt lost, tills jag förstod att det är dags att gå upp, och börja jobba.

Tack och lov lyckades jag skjuta undan jobbtankarna så långt som till imorse och vid 07.10 masade jag mig upp ur sängen och in i duschen för att vakna till. Regnet smattrade mot rutan och det kändes ju klart bättre att börja jobba till det vädret än sol och 25 grader.


Sitter nu på jobbet och försöker läsa igenom de 100-tals mail som ramlat in på bara 2 veckor. Känns som om jag lyckats koppla bort jobbet väldigt bra måste jag säga, för jag känner mig  lite ringrostig. Skönt!

Nu jobbar jag/vi 3 veckor, sen är det dags för en skön Norrlandssemester hos älsklingsfarmor! LÄNGTAR!!


Tusen, tusen TACK för alla era kloka kommentarer på mitt förra inlägg! Betyder så mycket för mig då jag själv har svårt att se "klart" på saken just nu och bara vill ha bort dessa kilon så fort som möjligt. Makens kloka ord "Det finns inga genvägar" ekar också i huvudet och hur mycket jag än skulle vilja börja med en ren pulverkur igen, så måste jag se sanningen i vitögat: Det är INGET för mig! Jag vill och behöver tugga. Jag vill och behöver kunna "unna" mig saker ibland för att hålla ut. Men jag måste få rutin.


Därför, till att börja med, blir det:

- Frukost

- Mellanmål

- Lunch

- Mellanmål

- Middag

- Träning, 3-4 dagar/vecka (läs promenader/motionscykel)

- 2 liter vatten/dag

- Trappor istället för hiss


Tittade även på era svar på min "miniomröstning" här på sidan och ser att Viktväktarna "leder". Faktum är att deras koncept inte är så dumt. Faktum är att jag 1997 (oj, det är 10 år sedan?!) vägde jag in mig hos dem den 25 augusti. Den 13 december (3,5 månad senare) hade jag gått ner 13,5 kg! Så jag vet ju att jag KAN. Bara jag lägger manken till, så funkar det ju. Jag vet ju det. Jag vet att vilken metod som helst funkar, bara man ger sig f-n på det.


Lite lustigt egentligen att jag så här 10 år senare nästan på hektot väger exakt lika mycket som då, och det är samma månad...

Kollade på VV:s hemsida och ser till min glada förvåning att min favvokonsulent är med i ett reportage för dem! :-)


Får fundera vidare och göra bra val så länge....


Av grodis - 12 augusti 2007 10:44

Fy farao vad jag lidit i natt. Denna hemska värme...

Jag vill ha HÖST!!! Klar, hög luft som gör att man kan andas. Som gör att man kan sova.


Jag har knappt sovit alls inatt. För varmt. Kl. 04.00 gav jag upp och gick ner och tog en sval dusch. Smög för att inte väcka maken som snarkade sött på sin sida och öppnade fönstret även vid huvudändan på sängen och satte in myggfönstret. Det blev bättre efter en stund och jag somnade, äntligen.


Blev väckt av en av grannarnas förb-nnade hundar, som ständigt står och skäller, morgon som kväll, och vi börjar bli innerligt trötta på dem nu. Suck! När man bor i tättbebyggt område måste man väl ha koll på sina djur?! Se till att de inte skäller på allt och alla som går förbi? Sen de flyttade in i maj har det skällt - ständigt. Och det är inga roliga människor som flyttat in heller, för de säger knappt "Hej!", så jag vet ärligt talat inte ens hur de ser ut!? Är inte det lite konstigt.... Vi laddar för att gå över och prata med dem iallafall, innan vi lackar ur och börjar skälla tillbaka...


Och så vägningen då...

Ett sorgligt kapitel för sig.

Jag blir så frustrerad. Men också arg. På mig själv.

VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR gör jag så här mot mig själv när jag VET, VET, VET att jag KAN, KAN, KAN!??!?


Denna eviga kamp mot kilona. Som jag alltid ser ut att förlora...

Har gått upp ytterligare 1,3 kg under våra 2 veckors semester. Inte så farligt kanske, men lägg till de 4 jag redan hade gått upp innan....


F-n också.


Över 5 kg har jag gått upp sen jag slutade med Prenet. Det visar tydligt att det man snabbt går ner, går man snabbt upp, när man faller tillbaka i gamla vanor - som jag gjort. Det är lika bra att erkänna det. Både för mig själv och andra.


Jag är så vilse!

Vet inte hur jag ska göra. Vilket ben jag ska stå på. Vilken väg jag ska välja nu. Känns som om jag provat allt.

Maken sa en klok sak på semestern: "Du vet, det finns INGA genvägar!"

Det är så sant. Det gör verkligen inte det. Men..! Jag behöver ett snabbt ras i början, för att få kicken. Funderar därför starkt på att ge Prenet en chans till och köra det under hösten, fram till jul. I mitten av september öppnar de dessutom ett gym, och jag känner mig ju hemma hos dem, i och med att jag kom med i viktminskningsutmaningen i våras, så det är en enorm trygghet för mig som har dåligt självförtroende och inte gillar offentliga utrymmen som gym, badhallar osv. Även pilatesen ska tas upp igen i höst har jag bestämt mig för. Avslappning men träning på samma gång och jag vet ju hur gott den gjorde mig. Gym + Pilates på samma kort dessutom och jag har ju redan ett 10-kort (varav endast 2 gånger är utnyttjade) att börja med, så jag har verkligen inga ursäkter!


Har även funderat på Itrim, för deras koncept påminner mycket om Prenets. Skillnaden är att Itrim ligger runt hörnet från jobbet sätt och är väldigt lättillgängligt till skillnad från Prenet, som ligger på andra sidan stan. Hos Itrim ingår dessutom träningen i månadskostnaden så om man räknar på det så skiljer det inte så mycket. Visst, Itrim är lite dyrare,  men det känns som marginellt. Nackdelen(?) med Itrim är dock att man måste binda sig för 1 år, vilket känns lite länge, med tanke på att vi kanske ska åka till Bolivia innan det året har gott... ;-) En fördel med Prenet är att jag vet att jag gillar deras shake´s och soppor, jag känner personalen och byggnaden. Jag får även en s k "BIA-mätning" gjord vid varje vägning, så jag ser hur mycket resultatet är i fett/muskler/vätska.


Någon som kan tipsa? Råda en vilsen Grodis?!


Jag vet ju innerst inne att det är värd det.

"Det ÄR värt det"! (mitt gamla mantra som jag glömt bort...tydligen..)

Av grodis - 12 augusti 2007 00:33

Det har varit VARMT idag. Hade tänkt städa (som jag tänkt i flera dagar...) men det blev FÖR varmt så det blev "bara" fönsterputsning av 3 köksfönster och omplantering av ett 20-tal blommor som jag har inomhus så nu står de fint uppradade i fönstrena med ny jord runt rötterna, mina blommor! Hoppas det gör gott för dem! :-)


E.m och kvällen har tillbringats även ikväll hos makens far med sambo och vi åt resterna av laxfilén och vegetariska lasagnen från igår, som maken lagat. Smakade minst lika bra idag! Det blev dock lite sent även ikväll så vi har nyss kommit hem... Mitt i natten. Det är spännande att åka båt då och maken skojade till det lite med en "extrasväng" ute på sjön innan han åkte hem i den smala "Suez-kanalen". Mys!


Bara EN ynka dag kvar på semestern.

Det ska tydligen bli regn och åska imorgon. Och så söndag. Låter som en bra dag för tvätt och städning. Bara temperaturen blir lite mer moderat - för just nu är det 25 grader inne på nedervåningen, och säkert är det runt 30 grader på övervåningen där sovrummet ligger.... *puh*


Nattinatt!

Av grodis - 11 augusti 2007 11:47

...av vår 2 veckor korta semester.

Känns sisådär faktiskt...

Kan inte påstå att jag ser fram emot att börja jobba igen, men det är bara att bita ihop och kämpa på.

Ringde förresten BFA-A igår för att "kolla läget med våra handlingar"... men svaret jag fick efter en låååång väntan var att det "såg ut som om de fortfarande är på Ambassaden".

!?!? De har ju varit där i 3 veckor då ju! Kom igen nu då och sluta vara så "Manãna!! *frustrerad*

Vår ord. handläggare är på semester en vecka till och jag vet att när vi talades vid för ett par veckor sen så sa hon att de skulle kommit tillbaka till BFA-A som den fredagen (2 veckor sedan) eller senast måndagen.. Jag hoppas innerligt att det inte är något som är knas med våra handlingar..!?


Gårdagen var fullspäckad med besök hos makens farmor, storhandling inför kvällens födelsedagsmiddag för makens far + sambo som vi egentligen skulle firat på Sundbyholms slott, men som nu istället blev hemma hos dem. En väldigt trevlig, mysig och gooood kväll och maken stod för matlagningen och som vanligt var det suveränt gott!


Vad sägs om detta?

- Färska rödbetor ugnsgratinerade med fetaost och färsk timjan. Till det lite honung ringlat över.


- Chili- lime och vitlöksmarinerade tigerräkor med en bit rostat bröd till och en klick limeaioli.


- Egenhändigt rökt laxfilé som serverades tillsammans med en vegetarisk spenatlasagne.


- Framåt småtimmarna blev det lite ost & kex.


MUMS!!


På måndag är det nya tag med vikten. Börjar med att dra åt svångremmen ordentligt och inga mer kakor, bullar, läsk, saft, godis, glass. Nya tag även med motionen och till att börja med ska jag köra igång med mina powerwalks och iPod:en igen.  Vill inte ens tänka på hur mycket jag gått upp under sommaren......... :-(

Av grodis - 9 augusti 2007 21:33

...att kunna sitta ute på verandan i lugn och ro och blogga i den ljumma augustinatten, med en "Dagens" vid sidan om. Lyssnandes till syrsornas intensiva spelande och motorbåtar åkandes på fjärden alldeles intill.


Om det inte vore för de förb-nnade myggen..!! :-(

Av grodis - 9 augusti 2007 19:23

Puh...


Det ÄR kvalmigt. Fuktigt. Varmt.

Jag är INTE någon sommarmänniska, särskilt inte när det är såna här dagar...

20 grader och hög luft är vad jag föredrar...

Men, men... jag har fått lite gjort idag iallafall och nu är det riktigt fint i vårt vardagsrum! Fönstrena (7 st) är putsade och de mörkgrå panelgardinerna i grovt linnetyg uppsatta. De fina nya fönsterbrädorna är på plats och nu har jag även mina fina nya krukor med växter i fönsterna + de två nya lamporna jag köpte på IKEA igår! Fint som snus... *nöjd* :-)


Fick en sval sommardrink i handen för en stund sen av älsklingen, den kallas tydligen för "Dagens" ute på krogen (vitt vin + sprite/fruktsoda) och den svalkar gött!


Nu är det dags att göra middag. Det blir enkelt, sweet chili- och vitlöksfrästa kräftstjärtar med färsk pasta med vitlök/persiljesmak. Mums!


Hoppas ni alla har en finfin torsdagskväll denna sensommar i augusti!

Av grodis - 9 augusti 2007 14:18

Whohoooo...

Såna här gånger är det KUL att shoppa. Särskilt när man tänkt att man ska ha en viss grej, och finner den/dem till HALVA PRISET! Och då var priset från början bra också. :-)


Är hemma efter en rejäl shoppingrunda på Plantagen och shoppade allt detta för endast 450 kronor:


- 15 st matta, mörkgrå krukor

- 4 st gröna växter

- 2 st vita fredskallor

- 50 värmeljus

- 2 x 18 liter blomjord


Krukor var ju det jag var ute efter och de kostade knappt 15:-/styck. Snacka om kalaspris! Hittade några andra snygga också, men de kostade 49.90 alt 79:-/st och det betalar jag inte när jag nu skulle ha så många.


Så nu är det fika, och sen full fart med fönsterputsning, städning och gardinuppsättning. Roooligt!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards