Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under augusti 2007

Av grodis - 9 augusti 2007 10:22

Idag har vi hantverkare på gården, i form av svärfar och makens bror. De ska tillsammans med maken hjälpas åt att lägga in golvet i nya snickarboden som stått färdig ett år. Så skönt när det blir gjort så vi kan börja stuva undan saker som står och tar plats där man inte vill ha dem!


Själv ska jag ta en tur till Plantagen och kolla om det finns krukor (gråsvarta vill jag ha) + lite nya fräscha gröna växter till vardagsrummet då jag ju ÄNTLIGEN fått upp fönsterbrädor!! Fönsterna ska putsas och det ska upp nya gardiner också så det kommer nog bli jättefint. Efter det väntar städning, en välbehövlig sådan...


Men som i de flesta av såna här tråkiga saker - så är det såååå skönt när det är klart!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Sist men inte minst, ett stort GRATTIS till Clin med familj som igår efter

2 veckors övertid i denna sommarhetta fick en liten dotter och lillasyster!

Varmt välkommen till världen lilla Ellen! :-D

Av grodis - 8 augusti 2007 14:07

Så här med facit i hand, så är att bryta vardagen det allra bästa man kan göra, särskilt när man bara har 2 veckors semester.

Precis som vi gjorde, när vi förra måndagen tog vårt pick och pack, och begav oss ut på Mälaren för att "bara vara" någon vecka framåt.


Vår segeltur tog oss till en ö som heter Krogen och som är vår "klubbholme", där vi låg ensamma i kvällssolen och hade det helt underbart! Lagade mat på båtens spritkök och njöt solens varma kvällsstrålar, helt underbart!


Dagen efter, efter en god natts sömn och en frukost som bestod av havregrynsgröt, smörgås och kaffe, begav vi oss iväg "på riktigt". Vi styrde "Jessica" (som båten heter) mot Herrestaviken, en jättemysig vik inte så långt från Stallarholmen och Strängnäs. Där låg vi på svaj en natt och även det var en mäktig upplevelse i solen och jag måste säga att vi haft otrolig tur med vädret. Både jag och maken har fått fina solbrännor efter vår vecka på sjön! :-) För mig var detta mitt livs första (men ej sista) segelsemester och jag har bara varit och njutit sköna dagar och kvällar tillsammans med min älskade man!

Dessvärre(bättre?) så stängde jag av min mobil, för att spara batteri, och när jag sedan skulle sätta på den igen så upptäckte jag att jag glömt att ändra pin-koden till min "vanliga". Man har ju 3 försök och jag brände 2 utan att lyckas, så så var det med det. Lugn och ro alltså... ;-P

Maken hade ju sin med sig men jag minns inte många mobilnummer och nummer i huvudet och dessutom var vi tvungna att hushålla med det batteri som fanns då vi ju nu bara hade en mobil...


Nåväl, vi styrde vidare ner mot Mariefred, en underbart pittoresk liten stad som vi stannade 2 dagar och 2 nätter i. Skämde bort oss ordentligt och åt ute alla måltider utom ett... ;-)

På vägen hem låg vi en natt i Strängnäs och meningen var att vi skulle varit på något som kallades för Strängnäskalaset eller liknande men när vi lagt till och betalat hamnavgiften visade det sig att det var feltryck i broschyren det stod i och att det varit kvällen innan... *suck*  Nåväl, vi hade det mysigt och bra ändå och strosade runt i Strängnäs, även det en pittoresk liten stad.


Vi kom hem i förrgår, men jag valde att sova i båten en sista natt, i viken hemma hos svärfar och hans sambo. Vi fick nämligen mat o lite vin där när vi kom hem och klockan blev sena natten så jag tyckte det var onödigt att kånka sig hem i vår lilla eka för att komma hem i beckmörker så jag valde att sova kvar... ;-)


Vår segelsemester kan sammanfattas så här:

- Mycket vatten (dock bara liiiiiiiiite regn)

- Mycket kärlek

- Mycket skratt

- Mycket prat

- Mycket tystnad

- Mycket sol

- Många blickar

- Många dagdrömmar

- Mycket god mat

- Mycket god dryck

- Mycket god sömn

- Fina kvällar i solnedgång

- Härliga mornar i solen


Tänk, kanske detta var/är sista semestern innan vår innerligt efterlängtade Liten kommer till oss..!?

Vi har pratat mycket om h*n och längtar enormt mycket båda två efter att få bli föräldrar igen. Särskilt mycket när man ser andra små familjer med sina barn....


Våra dagar sen vi kom hem har varit fyllda med jobb och ett par projekt som legat i flera år har avslutats - skönt! Nu är också båten urpackad och man kan ju undra hur länge vi tänkt vara borta, 10 veckor?! Mycket packning var det och nu är det tvättmaskinen som går varm här hemma istället.


Strax ska jag bege mig till IKEA så jag måste slänga mig in i duschen då skjutsen snart dyker upp.


Borta bra - men hemma ÄR faktiskt bäst trots allt! :-)


Tack för välkomnandet hem, och hoppas ni alla mår fint!

Av grodis - 7 augusti 2007 18:02

... men hemma bäst!?


Ja, det kanske är så.

Dock var det mycket skönare på sjön i nästan 30-graders hetta än hemma.


Återkommer lite senare med semesterrapport.

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards