Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under september 2007

Av grodis - 10 september 2007 21:21

Det där kvinnliga månatliga är här, snart... eller nåt. Den är lite knasig för det vill inte riktigt komma igång och så har det varit sen i fredags. Men nu är huvudvärken här som den brukar vara någon dag innan det startar på riktigt och finnarna poppar upp på hela hakan som på beställning. *urk*


Näpp.. idag blir det en tidig kväll. Ska lägga mig i sängen och lyssna på Katarina Ewerlöf när hon läser Camilla Läckbergs "Isprinsessan".


Nattinatt & tack för att ni finns!

Av grodis - 10 september 2007 14:56

Ni är fantastiska.

Tack snälla för alla tänkvärda kommentarer!

Jag är evigt tacksam för att ni hjälper mig att se på saker och ting med andra ögon och tänka snäppet längre. Ibland behövs det när tankarna virrar i skallen... Jag hade för längesen bestämt mig att köra VV, ändå börjar jag spåra ur åt det mer "otåliga" hållet och pulverdiet när det börjar närma sig "START".


Jag har bestämt mig till 100%. Viktväktarna blir det.

Klockan 12.30 på onsdag bär det av mot invägning och omlärning av hur det går till. Ser det som en investering i mig själv och mitt välmående.

Har tappat fokus på det viktigaste; Liten. Att vår Liten ska få en hälsosam och pigg mamma. Det är DET jag måste fokusera på och sträva efter.

Nu är det dessutom lite andra tider; Vi väntar barn! Närsomhelst kan telefonen ringa och en röst meddela att vi blivit föräldrar. Det är DET jag måste fokusera på. (Tack Soff för dina kloka tankar som gav mig rysningar!)


F O K U S

T Å L A M O D

M O T I O N

V A T T E N

M A T

F R U K T  &  G R Ö N S A K E R


PS. Nu har jag även gjort om färgerna på bloggen då några påpekat snällt att det var svårtläst med vit text på svart botten, så nu är det tvärtom och jag hoppas den är mer lättläst. ;-) DS.

Av grodis - 10 september 2007 11:09

Mer funderingar ang. dessa två alternativ...


Kanske jag ska ge Prenet en ny chans. Fram till jul? För att gå ner fler kilon på kortare tid. Det behöver jag för motiviationens skull. Jag mår dåligt som jag ser ut nu och har ju gått upp 5 kg under sommaren... Minns hur bra jag mådde när jag vägde som minst, sen kom sommaren och rödvinet och "förstörde".... På lördag öppnar dessutom de ett sproilans nytt gym hos Prenet och då gäller även 10-kortet jag i våras köpte både för Gym och Pilates-passen som jag tänkte komma igång med igen!


Efter jul går jag över till Viktväktarna för att lära mig "äta rätt" mängder för att dels gå ner de återstående kilon jag har att gå ner då och sen för att lära mig hålla den nya vikten jag nått/når.


Bra va..?


*fiskar feedback* ;-P

Av grodis - 10 september 2007 10:32

Måndag med stort "M" och att somna inatt var svårt. Jag vet inte alls hur mycket/lite jag sovit inatt, men det känns som om det är alldeles för lite. Visst, att regnet smattrar mot rutorna gör ju inte saken bättre heller. Inte heller att man är tvungen att sätta sig i jobbmöte i 2 h det första man gör efter semesterveckan. *zzZZzz*


Det är dags att rulla igång vardagen igen.

En annan sak som det också är dags för är att dra åt svångremmen - igen!

En vecka hos farmor är lika med + på vågen och de 2 kg jag gick ner under maginfluensan är tillbaka, på pricken. Jag velar hit och dit hur jag ska gå till väga med mitt "nya liv". Jag behöver en "metod" att hålla mig till, så är det bara. Att lita till att jag ska ha något som kallas för "Sunt förnuft" vet jag, av erfarenhet, inte funkar för mig.  Jag har ju haft en omröstning här brevid ett tag och enligt den röstar de flesta för Viktväktarna. Där har jag varit med i omgångar. Flera gånger. Och misslyckats. Jag har även misslyckats med Prenet.


Samtidigt är det mellan dessa två jag väljer nu:


Ska jag köra Prenet igen? En seriös omstart?

Dricka pulvershakes och soppor i höst/vinter? Det är ju bekvämt och bra, särskilt i vardagen, när jag jobbar. Däremot så saknar jag ju tuggandet. Men iofs får jag ju tugga på kvällarna. Det kostar också, rätt mycket. Bara "maten" kostar runt 1000-lappen i månaden, men det gör det ju å andra sidan när man äter på riktigt också, och mer än så... Mätningarna kostar 250:-/gång alt. 200:- om jag förköper 6 ggr för 1200:-.


Viktväktarna är lika med att börja räkna points, igen. Fylla i checklistan ordentligt för att få koll på läget. Det är ett måste. Jag vet att min favorithandledare hos VV är kvar. Fördelen är att lokalen ligger mindre än ett stenkast från jobbet och är lättillgänglig. Tanken är isåfall att jag ska väga mig 1 gång/vecka och det på onsdagar, för då är det s k "barnvagnsträffar" och det kan ju vara bra för framtiden om inte annat.. ;-) Det var ett tag sen jag var med i Viktväktarna och jag vet ju att även det funkar, bara jag ser till att fylla i checklistan. Men det funkar INTE om jag kör VV hemma. Jag måste se till att ta mig iväg till lokalen för veckovägningen, annars är det lönlöst...


Jag är laddad och har varit länge. Jag har sedan länge planerat att onsdag 12 september startar jag mitt "Nya liv".


Frågan är nu bara - Prenet eller Viktväktarna..?!



Av grodis - 10 september 2007 00:41

...är att man lätt vrider lite på dygnsrytmen.

Visst, hos farmor gick vi och lade oss vid 22.30-23 men jag läste till 01...

Nu är klockan snart 01 och jag har fortfarande inte fått besök av John Blund... *suckar* Maken sover sen ett par timmar...


Måste hänga sista tvätten också... *glömt* 

Sen ska jag försöka sova... ska ju infinna mig på jobbet om 7 h.... och jag vet hur trött jag kommer vara när klockan ringer 06.31 imorgon bitti....


Dagen har varit bra och födelsedagsfirandet av S var trevligt och vid 15-tiden åkte jag och pappsen hem till honom för att ta itu med hans köksfönster. Jag putsade noggrannt både in- och utsida + mellan, det var välbehövligt. *ehum* Hade även med mig lite "höstlika" gardiner och ett par fönsterlampor som han fick låna. Vi köpte även ljung och silverek till blomlådan utanför köksfönstret så nu har han det höstfint hemma hos sig. :-)

Efter fixandet hos pappa mötte jag upp maken hemma hos mormor & morfar och väl där hade vi turen att få oss lite mat, gott! Sally var som vanligt inte så jätteglad när vi skulle hämta henne, utan ville som vanligt protestera genom att gömma sig för oss under mormors säng när det var dags att åka hem. Hon är knasig, men så är hon en perser-dam och inget man åker och lämnar och hämtar hursomhelst och varsomhelst! ;-P Nu är hon dock hemma igen och allt är som vanligt igen, skönt!


Nähäpp, hänga tvätt var det ja... *ser på klockan som är 00:50 och drar en djup suck*


Nattinatt!

... dock tveksam om så många fler är vakna och läser min blogg i detta nu... ;-)

Av grodis - 9 september 2007 11:01

..hade jag helst velat vara hemma och pyssla. Tvätta och fixa. Men icke. Lillebrors sambo S fyller år idag och vid 13-tiden ska jag och pappa dit. Maken "smet" då han hjälper sin farmor med att lägga nytt tak så han är där sedan ett par timmar. Slut på lugnet med andra ord...

Nåväl, en dusch och sen iväg då. Jag har inte en aning om vad hon gillar och vad jag ska köpa med mig? Blir nog en blomma av något slag, i kruka. Kanske något höstarrangemang till deras balkong? Vi får se.. Hon fyller inte jämnt så det är väl tanken som räknas. :-)


Ska ringa pappsen och se om han vill möta upp mig på Plantagen. Isåfall kan vi ju titta ut lite höstblommor till hans blomlåda utanför köksfönstret. Tyckte mig höra en önskning från honom om att få köksfönstret putsat också (när jag putsade farmors alla fönster på nedervåningen) så det gör jag så gärna. ;-P


Sally, vår älskade misse, ska hämtas från mormor & morfar också och det gör jag isåfall sist. Tur att de bor nära pappa så det inte behövs åkas över halva stan.


Näpp, bäst att sätta fart om det ska hinnas med allt jag planerat!

Slut på semestern, slut på lugnet! ;-)


Ha en finfin söndag allihop!

Av grodis - 8 september 2007 22:17

Nu så. Allt är som vanligt igen.

Vi är hemma i vårt hus.

I natt får vi sova i våra egna sängar - underbart!


Även veckan hos älskade farmor i Lappland har varit underbar och det är alltid med en liten klump i halsen jag vinkar av henne när det är dags att åka hem igen... Önskar att vi inte bodde så långt ifrån varandra som vi gör. Max 20 mil - så man lättare kan åka över exempelvis en helg. Det gör man inte idag, för det är 8 h bilresa, enkel väg.


Nåväl. Detta kanske var den sista resan till farmor som vi bara är två i  vår lilla familj?! Bara tanken svindlar, helt klart. Spännande!

Det är höst i Norrland och igår hade vi en underbar höstdag med klar hög luft och en härlig höstsol mot blå himmel! Maken har tillbringat dagarna i älgskogen tillsammans med min farbror och dennes jaktlag. 7 älgar blev det på 5 dagar, men maken fick tyvärr varken se eller skjuta någon älg i år. Han är glad och nöjd ändå! ;-)


Min pappa var också med till farmor och dagarna har gått i sakta mak och vi har pysslat tillsammans. Konstigt att tiden går så pass fort som den gör, när man egentligen inte gör så mycket rent konkret?! Jag och farmor har tillbringat många timmar tillsammans vid köksbordet där vi broderat på varsitt broderi. (Det är enda gången jag har tid/lust att göra det...) Jag köpte förra hösten en julalmanacka som jag tänkte Liten skulle få sen. Ni vet en sån där man hänger upp en liten julklapp i från 1-24 december och man får öppna ett paket om dagen. Tavlan är stor, och jag är glad om jag får den klar innan Liten är för stor för sånt.... ;-P


Vips är det snart 3 veckor sedan våra handlingar lämnade Sverige för Bolivia och faktum är att jag (just nu iallafall) tycker att väntan är rätt skön och inte alls jobbig. Jag vet att jag säkert kommer ändra mig i den frågan många gånger framöver, men just nu känns det så, och det är ju i nuet jag vill leva.


Dags att bädda rent i sängen, ta en skön dusch och krypa under täcket. Man blir trött av att åka bil en hel lång dag.


Tack för alla fina kommentarer jag fått under tiden jag varit borta, det värmer! Nu är jag hemma igen och förhoppningsvis kommer bloggandet igång igen. ;-)



Av grodis - 1 september 2007 00:27


~ S e p t e m b e r ~


Månaden som färgen fortfarande sitter kvar på träden och växlar om

till ett sprakande eldorado.

Månaden då luften känns hög och klar.

Månaden då det blir mörkare och mörkare för var dag.


Mig gör det ingenting att det blir mörkare.

Jag njuter.


Tänder ljus.


Drömmer.

Om framtiden.


Men lever.


I nuet.

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
29
30
<<< September 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards