Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 14 februari 2010

Första inlägget 2010...

Av grodis - 14 februari 2010 23:03

Inte hade jag väl kunnat ana att det skulle dröja 1,5 månad in på det nya året innaj jag förmådde mig att blogga igen. Visst, jag kände att jag tappat "blogg-sugen" lite i slutet av 2009, men jag hade verkligen inga planer på att sluta blogga när jag skrev mitt senaste inlägg på nyårsafton.


Sedan har dagarna gått. Veckorna har gått. Och även en månad har gått. En och en halv månad till och med. Ni är många som efterlyst mig och det värmer!

TUSEN TACK!   

Det är inget speciellt som hänt, som gjort att jag varit tyst. Jag har helt enkelt inte känt för att blogga. Inte haft något direkt intressant att blogga om. Inte orkat. Inte mäktat med. Fått prestationsångest. VAD ska jag skriva om?! 


Ni förstår säkert...


Nu har jag i alla fall brutit tystnaden och ska försöka att skärpa mig. 


Så vad har då hänt under denna 1,5 månad in på det nya året? Jag kan omöjligt gå in på eller minnas allt. Så jag tar det jag spontant kommer på.


Jag jobbar heltid på mitt gamla jobb. Vi har fått bygglov och har satt full fart med det nya badrummet. Planer och förberedelser för utbyggnation är också i full gång och det är så spännande, men kräver samtidigt ork, tid och energi. Det märks att vi är trötta, själsligt trötta, både jag och maken. Men vi vill och måste ta itu med detta nu. Vi har bott i huset i drygt 7 år nu, och när vi flyttade in sa vi att vi skulle renovera kök + badrum inom en 5-årsperiod. Nu är vi alltså igång och jag tror det kommer bli toppen när allt är klart!


Jag har fyllt år också. 35 år är jag numera. Gammal jag börjar bli... Åtminstone på pappret... ;) Det var med dubbla känslor jag firade min födelsedag. Jag skulle ju vara TJUGOFEM när jag blev mamma! Visst, jag var 27 år när jag födde Viktor, men han är ju inte här.. utan i våra hjärtan... Nu blir jag i bästa fallt 35 år när vi får samtalet om Liten.


Vad har då hänt på adoptionsfronten? HAR det hänt något?


Ja, det har faktiskt hänt NÅGOT..!


Förra torsdagen, den 4 februari ungefär kl. 16 ringde telefonen på jobbet... Det var från BFA, adoptionsorganisationen! Jag höll på att smälla av när jag såg numret på displayen på jobbtelefonen och kände hur pulsen på halsen slog HÅRT och hur allt blod förflyttades till huvudet och hjärnan. Händerna blev iskalla på några få sekunder och hjärtat bultade hårt när jag svarade. Det var från BFA. Det var vår nya handläggare A-C som ringde. Hon presenterade sig och efter det förstod jag snabbt att det inte var något barnbesked hon ringde om... Jag blev nervös och undrade om något var fel, men det hon ringde om var angeläget. Hon hade nämligen fått uppgifter från Bolivia att de ville att vi skulle komma in med nya, färska uppgifter ur belastningsregistret..?! 

Jag fattade inte varför, men det är bara att gilla läget och göra som de ber om. Dagen efter hade jag fixat kopior av våra pass och fyllt i förfrågningar på PDF:er till Rikspolisstyrelsen på deras hemsida och skrivit ut, skrivit under och faxat iväg. I tisdags fick jag ett mail från vår handläggare hos BFA att de mottagit våra nya, uppdaterade utdrag från belastningsregistret och att dessa nu är på legalisering hos bolivianska ambassaden i Göteborg. Hur lång tid detta tar vet vi inte. Vi har dock bett BFA om att de ska höra av sig när detta är klart och de skickar ner de nya aktuella utdragen till Santa Cruz, Bolivia.


Liiiiiiiiite spännande är det. Det måste jag ändå erkänna...


I senaste nyhetsbrevet från BFA stod bl a följande att läsa:

"Det blev totalt sex barn som kom till Sverige 2009. Tolv familjer har sina handlingar i landet. President Evo Morales omvaldes i december och tillsattes vid en ceremoni den 21 januari och det har medfört en del personalförändringar.

V har varit i Santa Cruz och arbetat där och berättar att det har skett och sker en del personalförändringar som påverkar arbetet på Viceministeriet och i domstolen. Justitieministeriet är utbytt och V har stort förtroende för de nya makthavarna och förhoppning om att hela adoptionsprocessen kommer att förbättras så också att avtalet kommer att skrivas på. Vi får hoppas att den känslan stämmer. V informerar att domstolen och domarna i Santa Cruz har semester till den 13 februari. Hon kommer att resa dit igen i mitten av februari. Domstolen i La Paz är inte stängd utan arbetar på som vanligt liksom övriga landet. Bolivia har drabbats av häftiga skyfall p g a ”Elniño”. Tack och lov har inget utav våra barnhem blivit drabbade berättar V.

V ber er familjer om ytterligare lite tålamod. Fyra barn är under process föradoptabilidad men p g a all förändring av personal samt att en del komplettering har behövts göras dröjer det ytterligare innan alla dokument är klara."


Jag har mailat till en sluten maillista vi är med i. Det är svenska par som både har och ska adoptera från Bolivia som är med i den mailinglistan. Jag frågade om några andra fått liknande samtal från BFA om att uppdatera/komplettera handlingar, men inte fått något svar alls? Dock vet jag genom en tjej jag har mycket kontakt med via MSN och Facebook att åtminstone ett par till blivit uppringda samma dag om samma sak. De skulle dessutom komma in med nya intyg från psykolog. Sen är det tyst... 

Jag är försiktigt hoppfull och önskar av hela mitt hjärta att detta betyder att det kan vara så att vi är ett av de fyra barnbesked som är på G, men att det som det stod i nyhetsbrevet ; "behövs komplettering"... 


Vi önskar, hoppas och ber... Vi vill inget hellre än att telefonen ringer, och det SNART. Det spelar ingen roll om vårt hem är i bygg- och renoveringskaos. Det ORDNAR sig. 


Vi är så  R E D O.

 
 
Ingen bild

Stina

14 februari 2010 23:52

Shit vad spännande! Visst låter det som om det kan vara bb på gång till er. Jag ryser ,vad spännande. Hoppas hoppas att det verkligen är så och att ni snarast får besked. Håller tummarna!
Stina som länge följt dig men är dålig på att kommentera, även tvåbarnsmor till två juveler från Vietnam

 
Ingen bild

Karin/Fixo

15 februari 2010 00:03

Heej! Det var länge sen! Helt otroligt vad ni får vänta på att få bli fler, men det verkar ju förhoppningsvis som om det rör lite på sig nu. Håller tummarna för det!!! Stor kram!

 
Ingen bild

Kickan med A&A

15 februari 2010 06:35

Vad skönt att se livstecken från dig. Började bli orolig.
Gud så spännande med det som händer på adoptionsfronten. Hoppas av hela mitt hjärta att det blir er tur väldigt snart.

 
Ingen bild

Erica

15 februari 2010 08:15

Så härligt att höra av dig här! Jag har faktiskt varit inne här varje dag för att se om du skrivit något nytt. NU hoppas vi att det börjar röra på sig!!! Håller mina tummar för att ni inte behöver vänta, längta och plågas längre. Stora kramar! /Erica.

 
Ingen bild

"E"

15 februari 2010 08:21

DEt är ju bara sååååå spännande det här!
Nu så, nu är det snart dags...NUUUU! :)

Kram!

 
Emma

Emma

15 februari 2010 09:01

Jag hoppas så att dina förhoppningar stämmer och att ni snart får "det riktiga" samtalet från BFA!
Och hjärtligt välkommen tillbaka förresten!

http://www.feriadeemma.se

 
Ingen bild

Misan med 4 killar

15 februari 2010 09:03

Vad roligt med ett nytt inlägg från dig!
Jag hoppas verkligen att det är så att ni är en av de fyra familjer som står på tur, det verkar ju onekligen så eftersom ni ska komplettera era handlingar.
Så väldigt spännande :-) Jag håller tummarna stenhårt!

 
Åse

Åse

15 februari 2010 09:43

Åh vad hoppfullt det låter. Jag hoppas innerligt att i år är Året med stort Å!!

Kram

http://didriksson.wordpress.com

 
Lilla hjärtat

Lilla hjärtat

15 februari 2010 10:05

Jag sitter här och ler....klart jag skulle ha precis samma visioner som du, -4 familj, -komplettering, -omorganisation...framtiden ser ljus ut...jag hejar på er!!!

Kan tala om att vi inte använder ordet OM längre i vår familj. Förra v blev vi godkända som Familjehem i vår kommun så nu är ordet NÄR ....lika spännande kan jag säga....Lycka till :-))

http://www.lillahjartat.bloggplatsen.se

 
Malin

Malin

15 februari 2010 10:27

Va roligt att du titta in och uppdaterar oss, har undrat lite.
Först, grattis till dig och dina unga år!
Sena, vi håller krampaktigt i tummar och tår att samtalet var ett steg i riktning "eran tur next"!

Kul att du titta in, Kram till er i mossor.

http://feemje.blogspot.com

 
Erika - När 2 vill bli 3

Erika - När 2 vill bli 3

15 februari 2010 10:59

Vad glad jag blev när jag såg att du skrivit ngt igen. Det är många gånger som jag funderat på hur ni har det och om det händer ngt på adoptionsfronten.

Nu håller jag tummarna stenhårt för att det är ngt på g för er del i Bolivia!

Stora kramar
Erika - När 2 vill bli 3

http://2villbli3.wordpress.com

 
Ingen bild

kryttet

15 februari 2010 11:25

Hoppas innerligt att 2010 är ert år och att ni får ett bb snart! Det är banne mig er tus nu. Håller tummarna så att knogarna vitnar :)

 
Ingen bild

Malin m. Elias & Malte

15 februari 2010 14:25

Hej grodis!
Jag har saknat dig och tänkt på dig. Håller tummarna för att det äntligen är dags snart.
Kram Malin

 
Ingen bild

Rosie

15 februari 2010 14:47

Det måste bara vara eran tur nu tycker jag, jag ska hålla båda tummarna för er.
///Rosie

 
Ingen bild

Akkis

15 februari 2010 15:54

Hejj vännen!

Har tittan in till dig varje dag och undrat hur är det...
Vad spännande hoppas att det händer det stora nu snart.....

många kramar...
Tänker minst varje dag på er...

Kramiz

 
Ingen bild

Gullan

15 februari 2010 17:06

Åh härligt att se dej här, vännen :)
Jag tror bestämt att nu är de nåt på G ... och de är SÅ spännande.
Alla tummar o tankar till er båda !
KRAM KRAM Gullan

 
mamman

mamman

15 februari 2010 17:32

Japp nu håller vi tummarna.

Lycka till med renoveringen.

http://www.babyonskan.wordpress.com

 
Ingen bild

Kristina

15 februari 2010 19:07

Härligt att höra hur det är med er. Spännande att det börjar hända något i Bolivia. Nu lär det ju vara eran tur.
Grattis till att du blivit 35år, jag fyllde år i går(35år).
Håller tummarna för er.
Kram

 
Ingen bild

Malin

15 februari 2010 20:21

Så kul att du är tillbaka. Tittar in nästan varje dag för att se hur det går för er. Håller tummarna för att telefonen snart ringer till er igen.

 
Ingen bild

Anna

15 februari 2010 20:27

Har också varit in med jämna mellanrum och kollat läget. Nu låter det ju faktiskt som om det rör på sig lite grann..!

Hoppas hoppas! :-)

 
Hej och Hopp

Hej och Hopp

15 februari 2010 20:41

ÅÅHH vad spännande!
Hoppas, hoppas, hoppas!

http://www.mintusenmilaresa.blogspot.com

 
Ingen bild

M!

15 februari 2010 21:43

Härligt att se ett inlägg från dig igen!

Hoppas att det verkligen är positiva nyheter på gång!

 
Ingen bild

Mary

15 februari 2010 22:27

Oj, oj!
Jag fick gåshud när du skrev vad som stod i nyhetsbrevet. Vad roligt att det verkar hända saker!

 
Arletta

Arletta

15 februari 2010 22:27

Som på beställning, kom ett inlägg. *blink* Härligt att det rör på sig i Bolivia, även om det 'är så hemlighetsfullt med allt just nu. Försöker tänka positiva tankar nu och önskar att ni är just 1 av de 4 som behövde komplettera för en sista ryck innan barnen släpps till er. Väntar och längtar tillsammans med er.

http://wallemini.blogg.se

 
Ingen bild

Aitra

16 februari 2010 10:09

Välkommen tillbaka!
Jag började nästan tro att det hade hänt något hemskt, att du mådde dåligt igen. Så bra att det bara var en paus och nu håller tummarna stenhårt för att ni är en av de fyra. Så himla spännande att se vad ni får! Nu måste det vara dags!

Lyckönskningar från A

 
Jenny

Jenny

16 februari 2010 12:17

Vad kul att du skrivit ett inlägg. Har följt din blogg länge och har nu tänkt på dig och undrat hur du har det. Följer med spänning fortsättningen på vägen till Liten.

http://mindotterfreja.blogspot.com

 
Nori

Nori

16 februari 2010 14:29

Åh, roligt att se att du är tillbaka. Och jag väljer att tolka det som händer positivt - det måste bara vara er tur nu!

http://nori.bloggplatsen.se

 
Ellinor

Ellinor

16 februari 2010 20:45

Kul att du kommit igång med bloggandet igen, jag måste bli bättre på det jag också.. :) Tycker som många ovanstående också att det borde vara dags för Liten att få komma hem till er nu!
Kram kram!

http://pyssel.leijona.se

 
Ingen bild

Mia

16 februari 2010 21:05

Vilka underbara nyheter, hoppas och tror att detta kan vara den stora vändningen!! Är en av alla som läst och följt dig länge men sällan kommenterat. Vi är många som känner med er och innerligt önskar att ni snart ska få er Liten, stort lycka till!!

 
Ingen bild

Magda

16 februari 2010 21:06

Låter bra att renovera huset innan lill*n kommer, jag hoppas att det blir snart! Om ni sen inte är färdiga med huset innan liten kommer så är ju inte det hela världen heller. :)

Kram

 
Ingen bild

Kerstin

16 februari 2010 21:26

Hej igen!
Roligt att äntligen få höra lite positiva nyheter från Bolivia..Jag hoppas och tror att nu snart är det verkligen er tur! Kerstin m en dotter från S.ta Crus och en från Hanoi.
Känner så igen mig i trasslet innan..(Håller tummarna!!)

 
Trixie

Trixie

19 februari 2010 22:13

Det låter som om något skulle kunna vara på gång så småning om. Tummar och tår hålls här!

http://trixie63.blogg.se

 
Ingen bild

-ME-

21 februari 2010 08:54

Men kan det betyda något annat än att det är på gång och att papprena blivit lite gamla? Jag kommer på mig själv att hålla andan när jag läser, nu ser jag ut som en smurf i nyllet. Är du säker på att du ska ha en flygplanstårta och inte en djungeltårta? *fortsätter skissandet*

 
Ann

Ann

21 februari 2010 12:30

Så härligt att läsa några reder från dig igen. Skönt att ni har kommit igång med renoveringen!

Håller verkligen tummarna så hårt jag kan gällande barnbesked! Nu måste det vara er tur!

Kram!

http://www.annsann.com

 
Ingen bild

JoVi

22 februari 2010 11:03

Härligt, det närmar sig! Det känns ju verkligen som om det är er tur nu. Önskar er all lycka! :)

 
Ingen bild

Marita

22 februari 2010 11:51

Åh vad jättekul, snart måste SAMTALET komma! Håller alla tummar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards