Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 7 maj 2007

Trött kisse... trött matte...

Av grodis - 7 maj 2007 12:06

Kom hem sent igår kväll från min helg i Göteborg. Klockan var närmare 23. *zzZZZzz*


Imorse hade jag dessutom tid med Sally (katten) hos "frissan" för nedtrimning av pälsen. Sally är nämligen perser och perser kräver pälsvård, vilket jag slarvat med länge och det i sig har lett till att hon fått många tovor som inte går att reda ut utan måste trimmas bort.... *skäms* Jag var med henne under tiden hos "frissan" och det var inte så rolig upplevelse. Mitt lilla hjärta var jätteduktig till en början, men när tjejen som trimmade henne kom bak mot rumpan var det inte roligt längre och jag grät inombords när jag var tvungen att hålla i henne rätt tufft och hårt för att vi skulle klara det sista också. Svettig och varm och med hår/päls överallt blev vi till slut klara och jag har nu lovat Sally och mig själv att matte ska skärpa sig med pälsvården så detta inte ska behöva upprepas. Ikväll ska Sally få ett skönt bad och så börjar vi om på ny kula med hennes fina päls!


Mötena i Göteborg var hur trevliga som helst och min kväll med mallsing urtrevlig och timmarna for iväg! Vi åt gott på en sushirestaurang och pratade om livet i stort och smått. Alltid lika trevligt att träffa dig, vännen! *sänder ett lass kramar till Götet*


Bodde på Scandic Europa, som ligger alldeles nära både stationen och Nordstan och hade turen att få ett rum högst upp. Jättefint och kanonutsikt över Göteborg!  Hotellfrukosten var superdupergod och jag åt så magen stod i fyra hörn och INTE enligt Prenet´s rekommendationer. Men det hade jag bestämt mig i förväg för att unna mig det jag ville. Så en pannkaka med sylt & grädde blev det bl a och det var så gott. Proppmätt gick jag upp på mitt rum igen och pustade en stund på sängen innan jag duschade och gjorde mig iordning för dagens möte med styrelsen i och hos BFA. Jag blev upphämtad på stationen av en tjej som bor i Gbg och vi åka ca 20 minuter mot Kungsbacka. Vid 12 började mötet och det med lunch(!) jag som var mätt fortfarande valde en kycklingsallad utan vare sig pasta, dressing eller bröd. Åt hälften, sen sa det stopp.

Vid 15-tiden var det dags för kaffe... och jättebauta blåbärsmuffins!! Mensen kom inte igång på riktigt förrän igår och jag satt på mötet med fruktansvärda magsmärtor och ja, jag tog en muffins.... Men..!! Jag gjorde ett MEDVETET val! Och jag NJÖT av den i fulla drag!


Sen, kan jag meddela att min stackars mage INTE njöt på samma sätt resten av dagen och kvällen då jag satt på tåget hem igen under nästan 4 h resa. Uppspänd och svullen och allmänt "knorrig" och gasig och utan att kunna släppa väder så inbillade jag mig till slut att hela tågvagnen hörde den... ;-)


Mötet hos BFA-A var otroligt spännande och intressant och vi diskuterade både roliga och mindre roliga saker. Jag är dock belagd med tystnadsplikt så därför kommer jag inte skriva mer än så. :-) Är otroligt lärorikt att få chansen att vara med i denna styrelse och jag ser fram emot att få lära känna de andra i styrelsen bättre och utveckla BFA-A som origanisation framöver.


Imorgon är det resa igen som gäller och då är det Stockholm jag ska till! Jag och en tjej från BFA-A:s kontor (som också är vår handläggare för Bolivia) ska tillsammans gå på möte hos MIA (Myndigheten för Internationella Adoptioner) och representera BFA-A och det ska bli väldigt intressant. Det ska också bli jättekul att få chansen träffa vår handläggare! :-)

Jag och maken ska sätta in sista rycket idag så jag kan ha med mig våra originalhandlingar och lämna över det till henne imorgon tänkte jag, bara vår psykologs nya intyg kommit med posten idag vill säga! *hoppas*


TACK snälla ni för alla grattis till mina -10 kg! :-)




Och till "h" - ja, det var vågen hemma som visade att jag gått ner ... om det nu har någon betydelse för dig att veta..?


 
 
Ina

Ina

7 maj 2007 12:45

Låter som en härlig helg!! Jag vill bara lyfta ett litet, litet varnandes finger - av egen erfarenhet - att redan nu börja öva på att äta planerat med måtta, även när det finns hur mycket som helst. Dels får man ju ont i magen vilket du ju redan märkt... :) ...och dels är ju måttan något man hela, hela livet måste öva på. Att avstå helt i perioder, som du gjort så duktigt nu under prenet-perioden är en sak. Inte att förringa det heller - MEN att hitta balans även i måttan, det har jag upplevt som det svåra. Att äta tills man är 80% mätt och inte tills magen "står i fyra hörn".

Jag menar inte att kritisera, ta det inte så. Bara vad jag med min erfarenhet sliter, sliter, sliter med att få till i vardagen. Kanske kan det bli lite mindre skitsvårt om man är medveten om det från början. Det var inte jag!
KRAM

http://inatankar.blogspot.com

 
Elin

Elin

7 maj 2007 12:59

Vilken härlig helg du har haft. Och stort grattis till din fina viktminskning!! Klappa Sally från mig. Kram!

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Grodis

7 maj 2007 13:04

Ina>>Så sant, så sant! Det var fel att äta så mycket när jag hade "chansen", det kände jag efteråt. Men då var det försent... Nu är det NYA tag som gäller och fr o m nu har jag också lärt mig en läxa av denna helg + att jag har dina kloka tankar i bakhuvudet att ta fram nästa gång.. typ imorgon och göra bättre val då! Tack! KRAM!

 
Annika

Annika

7 maj 2007 16:46

Låter som en supermysig resa!
Mindre mysigt för Sally, men hon får säkert lite extra gos från matte nu kan jag tänka :)

http://busmamman.blogspot.com

 
Ingen bild

Chica

7 maj 2007 21:42

Hej Grodis!
Vi är ett par som också ska adoptera från Bolivia, vi har kommit lika långt i papperssamlande och allt som ska fixas! Ska ni på Boliviaträffen i Gbg i juni? Vore roligt att träffas!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards