Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under maj 2007

Av grodis - 20 maj 2007 00:30

Ni bara måste titta på denna underbara film, och se till att se HELA filmen!


http://www.youtube.com/watch?v=epUk3T2Kfno

Av grodis - 19 maj 2007 20:22

...går till en viss gräns, sen bara MÅSTE man ta itu med dem.

Det har jag gjort idag. Jag har städat övervåningen. Det såg inte så stökigt ut så, men DAMMIGT! Tur vi inte har haft någon astmatiker på besök senaste tiden för då hade det varit kört... ;-P


Nu är det iallafall klart och sååå skönt när det äntligen är gjort!

Maken har varit duktig och kapat en massa ved sista tiden så nu har vi flera, flera kubik färdigt och det räcker ett par år, minst! Då slipper vi ens snudda vid den tanken nästa vår, när vi förhoppningsvis har en Liten att ta hänsyn till. Jätteskönt det med!


Just nu känns det bara skönt och harmoniskt här hemma. Vi pratar och planerar för kommande renovering. Det är mysigt ... jättemysigt och spännande. Det pirrar i magen och jag blir fylld av en varm känsla inombords. Idag fick jag dessutom ett telefonsamtal från en annan änglamamma och vi pratade om livet och om våra små som inte finns med oss i livet längre samtidigt som vi pratade om nuet och även framtiden. Jätteglad är jag att du ringde vännen och jag hoppas att vi kan ses snart! *sänder många kramar o tankar till*


Maken gjorde jättegod middag ikväll, han är verkligen en kanonbra kock och jag har flera gånger hävdat att han jobbar med helt fel saker. Han borde verkligen blivit kock! Istället får han vara min privata sådan och jag klagar INTE! ;-P Köttfärs- och fetaostfyllda paprikor gratinerade i ugn blev det idag. Han hade dessutom gjort tortillas fyllda med annan köttfärsröra med färska körsbärstomater o svarta bönor, lite mera "hot". Mums! Nu sitter jag här och kopplar av med en "drink-efter-maten" och mår gott.... Klockan 21 börjar en film med Angelina Jolie i huvudrollen som jag hade tänkt vi skulle se, så det är bäst att jag kastar mig in i duschen så jag är klar tills dess!


Imorgon blir det stora "fotograferingsdagen" och jag hoppas att det ska gå bra, trots att vi måste försöka fixa den biten själva, utan fotograf!


Ha en mysig lördagskväll allihop!

Av grodis - 18 maj 2007 22:55

De orden som jag har i rubriken, står på Viktors fina gravsten. Idén fick vi från Carolas underbara sång "Jag vill alltid älska", vilken sjöng och spelades på Viktors begravning.... Med detta inlägg vill jag tacka er alla som är med oss i glädje & sorg och tröstar, peppar, stöttar och skrattar & gråter med mig. TACK!


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Ingen förstod vart Du blev av
men fast Din vagga är en grav
tror jag Du fann en öppen dörr
som barnen gör
Till rum med änglar att få se
dom lär Dig leka, ser Dig le
Åh - om jag kunde vara med!
Det är Dig jag älskar

Det är Dig jag älskar!
Och en gång skall tystnad
ge upp för sång
Då skall min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång

Ingen är vackrare än Du
för Du har himmelsk klädnad nu
Du som är mammas sorg och skatt
jag ber i natt
När Du hör vita vingars sus
be att två änglar tar ditt ljus
ner till min mardröms mörka hus
Jag vill alltid älska!

Jag skall aldrig glömma
Och en gång skall tystnad
få ge upp för sång
Då skall min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång

Bortom allt jag drömt
finns Du nånstans gömd
Aldrig blir Du glömd
Inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång

Det är Dig jag älskar
Det är Dig jag älskar
Och en gång skall tårar
få ge upp för sång
Då skall min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
får förgäves liv nån gång

Bortom allt jag drömt
finns Du nånstans gömd
Aldrig blir Du glömd
Inte ett enda barn
får förgäves liv nån gång

Jag vill alltid älska -
aldrig glömma -
jag vill alltid älska!

Inte ett enda barn
får förgäves liv nån gång


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Av grodis - 18 maj 2007 15:32

...allt som petitesser i jämförelse med vad som hände denna dag för 5 år sedan när vår son somnade in...


Men jag måste ändå blogga vidare, och dessvärre rapportera om mitt första + på vågen sedan jag startade min viktminskningsresa. Imorse visade vågen 78,9 kg, dvs +0,4 kg sedan förra veckan. Jag hade räknat med det så det känns inte som någon chock. Visst är jag besviken, men samtidigt är jag inte värd något minus efter denna vecka då jag slarvat med både vattenintag och matbiten. Salta pinnar är gott........... *ehum* Dessutom är jag "mitt i månaden" och vid ägglossning samlar jag vatten, det vet jag ju nu när jag varit med i Prenet i 3 månader och mätit kroppens sammansättning vid olika tillfällen i menscykeln.


Men som sagt, det känns som en petitess att rapportera en viktrapport just idag och det är bara att bita ihop och ta nya tag.


Fredag idag och det känns skönt att få lite helg efter att ha jobbat denna klämdag. Dock har det varit rätt lugnt på jobbet, vilket känns skönt. Efter jobbet åker maken och jag tillsammans till Viktor och tänder ett ljus och är hos honom en stund under hans träd...


Kram på er alla.

Av grodis - 18 maj 2007 08:09

Idag brinner ett ljus för vår älskade Viktor som bara en vecka gammal somnade in på pappas bröst kl. 07:40 den 18 maj 2002...


Saknar dig så, mammas & pappas lille kämpe!

Av grodis - 17 maj 2007 15:53

Nu har jag fått lite gjort iallafall:


- Vikt ihop och sorterat tvätt

- Bäddat rent i sängen

- Sytt av nya panelgardiner till köket

- Putsat köksfönstrena

- Satt upp nya gardinerna och gjort fint i köket


Nu har jag just druckit min e.m shake och nu ska jag ta en kopp kaffe o sen hjälpa maken att bära ut en gammal frys från gäststugan och in med en annan gammal, men som fungerar. ;-)

Av grodis - 17 maj 2007 13:11

Här sitter jag. Klockan är över ett.

Dricker dagens andra kopp kaffe på raken.


Kommer INTE igång med någonting...

Vet inte vad jag vill göra. Borde göra.

Det FINNS massor att göra, men jag känner att jag varken har ork eller inspiration till någonting idag. Det blir inte bättre av att det är trist väder heller, även om det är bra väder som gör att jag känner att jag kan vara inomhus utan att få dåligt samvete.

Jag har inga problem att "bara vara" men samtidigt så vet jag ju att vi har många projekt som borde bli klara någongång....


Orka, orka...


"Ska bara" dricka upp den här koppen kaffe... sen får vi se vad jag tar mig för...


*gäspar trött*

Av grodis - 16 maj 2007 22:57

(Bilderna från IKEA)


För en gångs skull kom jag iväg från jobbet i tid när vi hade möjlighet att sluta tidigare. Kl. 13.00 slutade jag för dagen och begav mig till IKEA för att byta ut en skadad dörr till vårt nya sideboard jag köpte för någon månad sen, men inte kommit mig för att byta förrän nu. Nu är det gjort så imorgon blir det äntligen färdigmonterat helt, skönt!

När jag ändå var på IKEA kunde jag inte låta bli att gå igenom halva... från barnavdelningen *harkel* och framåt... Kom därifrån med ett påslakanset med djungelmotiv, 3 tavlor med samma djungelmotiv och så det där berömda barnmat-setet i form av groda (såklart!)... Och nej, inte till mig.. utan till.. ja, ni förstår. *S*

Mötte min chef när jag stod där på barnavdelningen och klämde och dagdrömde och hon sa: "Men Marie, är det inte lite VÄL tidigt!?" Och jag svarade: "Nej, jag känner att jag måste få börja drömma på riktigt och så är det ju alltid bra att ta utgifterna lite pö om pö!"


Hehe.. svar på tal. ;-P

Tur jag varit så öppen med vår adoption så hon blev inte varken chockad, förvånad eller överraskad utan bara log och önskade mig lycka till och trevlig ledighet. Hon är bra, min chef. :-)


Efter IKEA-svängen åkte jag till Plantagen för att inhandla jord, liten spade och trädgårdshandskar för att kunna göra fint hos Viktor. När jag kom till kyrkogården och hans viloplats började jag med att hämta vatten i en hink och skrubba hans fina sten fin från smuts och begynnande grönaktig hinna. Nu är den som ny igen och jag fyllde även på med ny jord och planterade om det lilla trädet och alla penséer. Så fint hos honom nu och det gör mig lugn och tillfreds inombords. Det var en riktigt fin och skön stund hos Viktor i hans fina backe i eftermiddagssolen idag.


Sen var det dags att åka och hämta maken som jobbat färdigt för dagen vid 16-tiden. Vi åkte och handlade lite mat innan vi åkte hemåt för att grilla. Maken var snäll och fixade och donade i köket och förberedde maten för grillning medans jag bytte om och gick ut och gick stora ö-rundan. Jätteskönt att få komma ut lite och ännu bättre när jag fick komma hem och äta gooood mat. *Tack min älskade!*


Sen lite småprat om livet och framtiden, mys i trädgården och lite planering för kommande planteringar och anläggningar. Bus med katten och sen lite mys i soffan. En myskväll helt enkelt och nu är det dags att avsluta denna dag. Ska bli såååå skönt med en ledig dag imorgon och jag har beslutat mig för att ta den som den kommer, dvs lugnt!


Nattinatt!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards