Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 9 maj 2007

För jag har bara...

Av grodis - 9 maj 2007 10:20

...regn hos mig.

Som Orup sjöng en gång.


Det regnar idag. Riktigt grått och genommulet och jag önskar jag kunde få ligga i sängen och kura under täcket istället. Läsa en god bok. Gosa med katten. Bara vara. En sån dag önskar jag mig.

Nu är det inte så. Jag sitter på jobbet. Försöker väcka min kropp och huvud till liv med dagens andra kopp kaffe. Det går sisådär. Osminkad idag. Orkade inte. För trött för att ens orka bry mig. Ibland undrar jag varför man lägger ner tid på smink egentligen? Jag som sitter bakom en skärm hela dagarna? Visst, mina kollegor ser jag ju, men de bryr sig ju knappast om om jag är sminkad eller ej? Det är ju bara jag själv som får en "naken" känsla utan smink. Och det trots att jag egentligen är ganska sparsam med det.


En sminkblogg idag minsann. Där ser man hur tankarna far även runt petitesser och totalt oviktiga saker som utseende. Eller är det oviktigt? Nej, det klart det inte är. Då skulle jag inte kämpa med min övervikt. Då skulle jag inte älska att shoppa kläder. Då skulle jag inte älska att gå till frissan och bli ompysslad. Det klart det är viktigt med utseende. Men det som är viktigast för mig EGENTLIGEN är ju att JAG trivs med mig själv, sen om jag gör det osminkad eller ej, DET är petitesser.


Förresten.

En rolig sak. Det där samtalet jag skulle ringa igår. Till en kär vän. Det blev ett otroligt glatt besked och jag gläds enormt med dem. De väntar bebis och allt ser finfint ut. De har kämpat länge och allt såg väldigt mörkt och dystert ut. Men så skedde ett Mirakel. Och nu växer deras kärleksbarn i hennes mage och jag är superduperjätteglad för deras skull!! :-D

 
 
Ullis

Ullis

9 maj 2007 11:09

Hej,
Har läst några av dina inlägg, och reflekterade över vad du slrev om negativa kommentarer för ett par dagar sedan. Linda Skugge har slutat blogga på grund av den aledninge. Jag har skrivit en krönika om det på min blogg, då ämnet är en väldig snackis nu inom mediavärlden (är själv journalist) inlägget heter bara kort och gott blogg-diskussionen om du vill läsa om att du definitvt inte är ensam. Ville bara säga kört hårt, grattis till viktnedgången och hoppas det löser sig med syskonet så snart som möjligt!
Jag skrev även om dina kommentarer du haft och onödigheten med att uttrycka sina åsikter till privatpersoner och länkade till din sida i samband med detta, hoppas detta är ok då din blogg är offentlig här.

http://www.ullis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Grodis

9 maj 2007 11:32

Två rättningar bara, Ullis.
1) Min blogg heter "Mindre av mig - i väntan på Dig".
2) Jag blev inte ifrågasatt om jag använt en riktig våg utan om det var "rätt" våg. Jag väger mig ju både hemma och hos Prenet.

Jag vill inte att det ska bli ett jätte "hallaballoo" av detta och skulle ha uppskattat om du kontaktat mig INNAN du tog mig som ett exempel. Faktiskt.
Själv har jag lagt detta bakom mig nu och så jättefarligt var det inte med de kommentarerna jag fick. Jag hade dessutom PMS själv och var rätt skör... ;-)

 
Ingen bild

Grodis

9 maj 2007 11:33

Glömde ju säga TACK för lyckönskningen inför viktnedgången och syskonadoptionen! :-)

 
Annika

Annika

9 maj 2007 11:34

Gud så roligt, stort grattis till din vän!
Sånt värmer alltid att höra :D

Jag har jättesvårt att gå ut utan smink, skitlarvigt ju men jag känner mig så ful annars :-/
Lite ögonbryn & lite mascara räcker, men det är ett måste.
Eller ja...idag lämnade jag faktiskt dagisbarnen utan mascara...vågat!!

http://busmamman.blogspot.com

 
Ingen bild

Ullis

9 maj 2007 12:08

Jag har tagit bort det stycket. Ledsen om jag missförstod. Du har rätt, eftersom du är en privatperson borde jag kollat innan. Ber om ursäkt/U

 
Ingen bild

Grodis

9 maj 2007 12:22

Ullis>> Det är lugnt. Tack snälla! :-)

 
Monica

Monica

9 maj 2007 12:42

Hej på dig!

Vi har inte heller så roligt väder idag. Nu regnar det.
Vi hann vara ute lite på fm och sparka boll, det tyckte pojkarna om.

Smink, eh vad är det, går det att äta? *fniss* Det smink jag äger är nog många år för gammalt.
Vet du jag är så nyfiken på hur du ser ut nu, när du varit så himla duktig med vikten.
Själv har jag gett upp för länge sedan och tänker ringa vc och få råd om reductil.

kramis

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
Elin

Elin

9 maj 2007 13:50

Vad underbart, härligt att de lyckats bli gravida. Såna mirakel är de allra bästa. Jag önskar din vän all lycka hela vägen och ett stort grattis till dem!

http://sedlacek.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

Ovido - Quiz & Flashcards