Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 2 maj 2007

Exakt VAD håller jag på med!?

Av grodis - 2 maj 2007 21:54

Nu är jag arg. Riktigt arg.

Och besviken. Riktigt besviken.


På vem?

Mig själv.


Efter kursen ikväll, som bara varade en timme, tog jag bilen och åkte till Plantagen för att komplettera lite blomsingar. När jag står i kassan så tar jag en GB Sandwich...!?!!!??

 Hallåååååå... VAD håller jag på med!? Har jag nu skött mig så bra så ska jag väl för bövelen inte balla ur sista veckan innan finalvägningen med gänget!? Jorå... tydligen... :-(

Och som inte det räckte har jag ikväll dessutom tryckt i mig 2 st dinkelknäcke, ett med Bregott på.. med havssalt... och det direkt efter min kvällsshake...


F-n!! VARFÖR I HELA VÄRLDEN gör jag så här mot mig själv, när jag vet att jag får dåligt samvete och mår dåligt av det!? Varför kan jag inte bara låta mig själv gå ner i vikt och MÅ BRA!?


Jag kan inte vara riktigt funtad...

Vad kallas detta? Matmissbrukare...?


*depp*


Nu har jag iallafall erkänt. Både för er, mig själv, och maken som också kommer läsa detta.


*suckar uppgivet och undrar om jag någonsin kommer bli botad från detta beteende...*

 
 
KvinnaFruMamma

KvinnaFruMamma

2 maj 2007 22:21

Gumman man får bakslag ibland, det får alla.
Skillnade är att man inte vräker i sig utan att man bara ta en bit. Du har inte frossat men om det känns bättre för DIG själv, så ta en extra promenad.
Nu ska du INTE gå och älta detta. I morgon är en ny dag*kramar om*

HAr faktiskt inte fattat riktigt vad som har hänt. Tittar mig i speglen men känner inte igen min kropp. Det är ganska stor skillnad på B och G/H-kupa.

Kramis

http://kvinnafrumamma.blogg.se

 
Monica

Monica

2 maj 2007 23:22

Men du.... inte ska du gräva ner dig för det. Gör inte det!!!
Du får tänka så här att du äter annorlunda nu mot förut. Världen går inte under om du äter tex en bit choklad, det vore skillnad om du smällde i dig massor.

Jag tycker du är otroligt duktig, det strålar om dig. Jag skulle vilja se hur fin du har blivit, jag är övertygad om att det syns på dig att du gått ner i vikt.

Ge inte upp! bamsekram

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

mia

3 maj 2007 07:39

Fast det var ju inget farligt el mycket alls, var ju inte så att du vräkte i dig massor av onyttigheter precis.
Livet är fullt av frestelser och är det bara att du tar en glass en dag så är det ingen fara.
Du blir nog lite "blind" och tycker det är jättehemskt och jättemycket medan vi som läser tycker du är väldigt duktig som bara faller dit på ½ vaniljhjärta och en glass på hela denna tiden, när jag faller dit så är det betydligt mer och oftare.

Och tänk på vad du kanske skulle ha stoppat i dig för 1 år sedan el så, nu var det ju ingenting eg, förargligt javisst.

Ibland låter det som du ofta är hungrig, kanske är det det som är "boven" att du inte blir tillräckligt mätt på 2 shake och 1 mål mat bara?
Kanske blir det lättare när du får äta mat och slutar med shakes?

Idag är en ny dag på resten av livet-kör på nu!

 
Ingen bild

Pia

3 maj 2007 08:42

Jag tycker det låter som om du är hungrig, för då får man ofta sötsuget. Personligen tror jag inte på att dricka pulver för att gå ner i vikt, visst har du lyckats. Det bästa vore väl ändå om du kunde lyckas att gå ner i vikt med att äta rätt mat, för då har du lättare att hålla vikten sedan. Nu när du väl har börjat med att äta sött igen så kan det vara lätt att fortsätta, du har ju druckit vin några gånger också fast att du inte skall det. Kan du inte äta lite mer nyttig mat istället så att du slipper ditt sötsug och blir mätt.
Hur många kcal skall ni äta per dag? varför dricka pulver och inte äta rätt mat från början istället?
Jag hoppas att du lyckas att ta tag i din viktminskning igen och inte faller för mer frestelser.
Peppningar i tusen kommer här från lilla mig!

 
Ingen bild

mallsing

3 maj 2007 08:42

Håller med föregående tre kloka inlägg...

Marie du är JÄTTEDUKTIG en glass och två knäcke är INGENTING. Jag förstår att du inte känner så nu och att du känner dig misslyckad men du måste skaka av dig det nu och se vad du åstakommit och inte vad du misslyckats med. Precis som Mia skrev det du faller dit på är ingenting i jämförelse. Du måste ju leva så här jämt sen förutom shakerna då (har inte riktigt fattat hur du äter än men det får du berätta på lördag : )) ) I löivet har man ups and downs man får mens, känner sig deppig, jobbigt på jobbet mm. mm. då gäller det att kunna stoppa i tid om man faller dit som jag tycker du fixar genom att ta EN glass (även om du inte skulle). Du har inte köpt ett paket glass och 1kg smågodis och tryckt idig och du rör på dig så se det... se vad du gjort och kämpa på. Jag har hållt vikten nu i 3 år plus/minus 2kg som jag går upp iblnd och sen ner igen. Och jag faller dit många gånger men det gäller att stoppa...
Hoppas du förstår mitt svammel *ler*
Kramar

 
Ingen bild

Majjen

3 maj 2007 08:43

Du har kommit långt mentalt, även om du kanske inte ser det själv! För ett år sedan så hade du inte ens reflekterat att du tog den glassen, den hade bara följt med naturligt och du hade glömt på kvällen att du ätit den! Men idag så är du medveten om att du inte ska äta den och att det är för din egen skull som du inte ska äta den. JAg tror att du tog glassen för att du, liksom jag, har det beteendet att när något är jobbigt så äter man. Och nu är kursen snart slut och du ska stå på egna ben utan kontrollerna och det oroar dig!
Men som sagt, du är medveten om att du gör det och du kan rannsaka dig själv nu och lova dig själv att "IDAG ska jag minsann inte äta något onyttigt"!!!! En dag i taget!
När jag slutade äta godis började jag tänka på att socker är lika farligt för mig som alkohol för alkolisten. DVS att jag jämförde mitt "beroende" med ett annat som jag tycker är mycket värre och då insåg jag ju att jag är likadan, fast beroende av ett annat ämne bara! Kanske det kan avskräcka dig också bland.
KRAM, du är jätteduktig och du är ju medlem i 70-klubben!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards