Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg den 26 juni 2007

Av grodis - 26 juni 2007 20:52

Tisdagkvällar kommer framöver vara bokade i soffan mellan kl. 20-22. Först Allsång på Skansen och efter det Morden i Midsomer. Härligt! Då ÄR det verkligen sommar för mig! ;-)


Just nu spelar och sjunger The Ark och då kan jag lika gärna koppla på datorn istället, för jag kan INTE med dem.

*brrrr*


Vi kom hem lagom till kl. 20 från makens farmor och firandet av hennes födelsedag. Hon hade gjort en "nyttig" variant på smörgåstårta med polarbröd, mjukost, tonfisk, äppletärningar, purjolök och ovanpå det garnerat med kallrökt lax, gurka och färsk basilika. Riktigt gott och jag tog en liten bit. Det fick bli kvällsmaten idag. Däremot hoppade jag över chokladmazarinen som serverades till kaffet efteråt tillsammans med grädde och jordgubbar och tog bara jordgubbar på ett fat tillsammans med en kopp svart kaffe. Nöjd!


Känner mig peppad inför nystarten imorgon och det ska bli spännande att lära känna Viktklubb.se och hur det funkar. Eftersom jag satte startdatumet till imorgon får jag inte logga in riktigt än så jag får ge mig till tåls... ;-)

Invägning imorgon och nystart alltså.  Here we go!


Tack för allt pepp och ert stöd! Ovärderligt för mig!

Stor kram till er alla. Nu börjar Morden....


*myser ner sig under en pläd i soffhörnet*

Av grodis - 26 juni 2007 14:54

Idag bestämde jag mig. Jag ska ge Viktklubb.se en chans! Eller rättare sagt - jag ska ge mig själv en ärlig chans (till) att gå ner i vikt.


Visst, Prenet i all ära, men ärligt talat så vill jag inte gå ner med hjälp av pulver... Det känns inte som om det är rätt mot varken mig själv eller människor runt omkring. Jag får VARJE dag "försvara" varför jag dricker shake´s till frukost och lunch, och det börjar bli riktigt jobbigt. Det börjar fresta på tålamodet och jag börjar dessutom inse att det inte går så smidigt och lätt som jag trodde det skulle göra, särskilt inte på egen hand. Jag har dessutom börjat få mer och mer sug efter att få TUGGA och det har i sin tur lett till att jag börjat "fuska" mer och mer. En knäckemacka eller två till shaken t ex och med Bregott havssalt på, bara för att få tugga.


Nej. Nu är det nog. Jag vill lära mig äta rätt och balansera min kost så att jag till en början går ner i vikt, jag har ju 14-15 kg kvar. Sen vill jag lära mig hitta en balans där jag kan hålla min nya vikt. Jag inser också att det inte bara är kosten som måste ändras, utan jag måste ta tag i motionsbiten igen. Ta tag i mina promenader och ge MIG SJÄLV den tiden, för det är DÅ jag mår bra, och det är DÅ jag går ner i vikt. Jag vill inte gå till Viktväktarna igen och betala 100:-/vecka och börja räkna points igen, som jag gjort sååååå många gånger förut och misslyckats gång på gång. Jag vill "sköta mig själv" och få hjälp via nätet och har kikat runt på Viktklubb.se och tycker att den siten verkar kanon och att man får mycket för pengarna. Ser man till den biten (pengarna) så är det bra mycket billigare att vara medlem i Viktklubben.se än t ex Viktväktarna. Jag hittade en erbjudandekod  som gjorde att jag är medlem i 8 månader för 398:- och alltså får 2 månader på köpet! Att vara medlem i Prenet är inte heller billigt då varje burk med pulver kostar 225:- och räcker till ca 14 portioner.


Nej, jag vill ha MAT. Bra sådan! Jag vill lära mig att handskas med maten och laga god och nyttig mat, så att jag i min tur kan laga det åt vårt kommande barn. Det är ju jätteviktigt. Inte kan jag sitta och sörpla shake´s i Bolivia direkt....


Däremot funderar jag på att fortsätta gå och väga och mäta mig hos Prenet 1 gång/månad. Det kostar 250:-/gång och då ser jag ju hur jag går ner och framför allt VAD jag går ner i. Så att jag har koll på att det är fettmängden jag minskar på och inte muskler osv.


Jag har redan anmält mig till Viktklubb.se, men fyllt i att jag inte vill börja förrän imorgon. Det känns jättespännande, kul och nytt allting och jag antar att det kommer ta ett tag att sätta sig in i hur det fungerar. Är det någon som varit/är medlem i Viktklubb.se och har lite tips & råd så får ni gärna höra av er! ;-)


Bl a detta ingår i Viktklubbs medlemsskap:

*Viktprofil

*Smarta dagbok
*Inspirerande diagram
*Menyer och recept
*Motionsbank och Motionsprogram
*Kalorikollen och Motionskollen

*Mötesplatsen
*Fråga experterna
*Veckans Coachbrev


Wish me luck!

*peppar sig själv*

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards