Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 26 juni 2007

Medlem i Viktklubb.se!

Av grodis - 26 juni 2007 14:54

Idag bestämde jag mig. Jag ska ge Viktklubb.se en chans! Eller rättare sagt - jag ska ge mig själv en ärlig chans (till) att gå ner i vikt.


Visst, Prenet i all ära, men ärligt talat så vill jag inte gå ner med hjälp av pulver... Det känns inte som om det är rätt mot varken mig själv eller människor runt omkring. Jag får VARJE dag "försvara" varför jag dricker shake´s till frukost och lunch, och det börjar bli riktigt jobbigt. Det börjar fresta på tålamodet och jag börjar dessutom inse att det inte går så smidigt och lätt som jag trodde det skulle göra, särskilt inte på egen hand. Jag har dessutom börjat få mer och mer sug efter att få TUGGA och det har i sin tur lett till att jag börjat "fuska" mer och mer. En knäckemacka eller två till shaken t ex och med Bregott havssalt på, bara för att få tugga.


Nej. Nu är det nog. Jag vill lära mig äta rätt och balansera min kost så att jag till en början går ner i vikt, jag har ju 14-15 kg kvar. Sen vill jag lära mig hitta en balans där jag kan hålla min nya vikt. Jag inser också att det inte bara är kosten som måste ändras, utan jag måste ta tag i motionsbiten igen. Ta tag i mina promenader och ge MIG SJÄLV den tiden, för det är DÅ jag mår bra, och det är DÅ jag går ner i vikt. Jag vill inte gå till Viktväktarna igen och betala 100:-/vecka och börja räkna points igen, som jag gjort sååååå många gånger förut och misslyckats gång på gång. Jag vill "sköta mig själv" och få hjälp via nätet och har kikat runt på Viktklubb.se och tycker att den siten verkar kanon och att man får mycket för pengarna. Ser man till den biten (pengarna) så är det bra mycket billigare att vara medlem i Viktklubben.se än t ex Viktväktarna. Jag hittade en erbjudandekod  som gjorde att jag är medlem i 8 månader för 398:- och alltså får 2 månader på köpet! Att vara medlem i Prenet är inte heller billigt då varje burk med pulver kostar 225:- och räcker till ca 14 portioner.


Nej, jag vill ha MAT. Bra sådan! Jag vill lära mig att handskas med maten och laga god och nyttig mat, så att jag i min tur kan laga det åt vårt kommande barn. Det är ju jätteviktigt. Inte kan jag sitta och sörpla shake´s i Bolivia direkt....


Däremot funderar jag på att fortsätta gå och väga och mäta mig hos Prenet 1 gång/månad. Det kostar 250:-/gång och då ser jag ju hur jag går ner och framför allt VAD jag går ner i. Så att jag har koll på att det är fettmängden jag minskar på och inte muskler osv.


Jag har redan anmält mig till Viktklubb.se, men fyllt i att jag inte vill börja förrän imorgon. Det känns jättespännande, kul och nytt allting och jag antar att det kommer ta ett tag att sätta sig in i hur det fungerar. Är det någon som varit/är medlem i Viktklubb.se och har lite tips & råd så får ni gärna höra av er! ;-)


Bl a detta ingår i Viktklubbs medlemsskap:

*Viktprofil

*Smarta dagbok
*Inspirerande diagram
*Menyer och recept
*Motionsbank och Motionsprogram
*Kalorikollen och Motionskollen

*Mötesplatsen
*Fråga experterna
*Veckans Coachbrev


Wish me luck!

*peppar sig själv*

 
 
Tess

Tess

26 juni 2007 16:03

Jag är på din sida vännen!! Skönt att du har kommit fram till något, sen vad det är och vad som är bäst för dig det vet ju DU bäst. Men jag måste säga att jag tycker att det låter sunt, du verkar ju ändå vara en person som tycker om mat och du och din man tillsammans att laga mat. Att då hitta rätt i djungeln och hur man kan laga GOD mat som är RÄTT det måste ju vara det allra bästa. Jag tycker att det låter jätte bra, jag förstår ditt behov av att tugga dessutom ... och att skapa en bra miljö runt mat när ni har er lilla parvel hos er tycker jag låter jätte bra. Vi kämpar jätte mycket med matmiljön runt Ella, främst för att jag är en dålig mat-människa och helst inte äter alls om jag skulle få välja ... Men det känns viktigt, jag vill att Ella ska tycka att mat är roligt, gott och trevligt. Vi bråkar ALDRIG på henne om mat, tror inte att det leder till något gott alls.

KRAM

http://www.malika.se

 
Ingen bild

Clin

26 juni 2007 17:37

Hejja hejja!!! Viktklubb är toppen! man får äta av allt, dricka lite vin när andan faller på, "unna" sig ngt gott som ändå faller inom ramarna! Efter nyår (tänkte ge mig själv den tiden att få fika och gotta mig...) så är det vk som gäller för mig med, om inte ett mirakel sker innan dess vill säga! Önskar dig jättelycka till, du kommer absolut att gilla viktklubben!!!!
Kram C

 
Mia

Mia

26 juni 2007 18:42

Pepp, pepp!! Är själv med i Viktklubb.se men på grund av mina förbaskade hormoner och en rejäl dipp i humöret för två månader sedan så går det trögt.
*kram*

http://miaantonia.com

 
jess

jess

26 juni 2007 18:49

Men du e helt rätt ute - för pulver funkar sällan på sikt! Motion och rätt mat är det som håller i längden! Jag håller på dig :) tipsar om Under Valnötsträdet - en kanoners men också nyttig kokbok - där mycket grönt smakar mycket gott!

http://binks2.wordpress.com

 
Ingen bild

M

26 juni 2007 22:38

Det låter väl vettigt tycker jag. Tror inte att tiden med Prenet varit fel dock, för den fick dig att komma igång, men nu behöver du ju som du säger komma igång med att äta och motionera rätt för resten av livet! Heja Grodan!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards