Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 3 maj 2007

Mår inget vidare idag...

Av grodis - 3 maj 2007 09:09

Jag mår inte bra. Magen gör ont på något konstigt vis, nästan som lite katarrvarning? Det liksom suger och gör ont. Sen är jag trött, trött, trött. Ögonen svider och jag vill bara sova... Jag tror (vet) att det är mensen som är på G... Det är nog därför som gårdagen blev som det blev. Då brukar inget/ingen kunna hejda mig från att äta något "fel". Det blev glassen igår. Förr i tiden så blev det 5 hg lösviktsgodis... så visst, ni har rätt, ni goa tjejer som skrivit jättefina och snälla kommentarer ang. mitt förra inlägg igår kväll när jag var så besviken och arg på mig själv, jag GÖR iallafall bättre val! (blev detta världens längsta mening..?)


Visst, det är inte farligt att "bara" äta en glass och ett par knäckeskivor. Och visst, jag vet att jag kommit långt i mitt tänk. Men samtidigt kan jag inte börja låta mig själv att "nalla på gränserna", för då sitter jag snart fast igen och vågen kommer börja ticka åt fel håll. Imorse visade vågen 79,9 kg och det är en hårmån från att komma med i 80-klubben igen och dit ska jag INTE! Jag är tacksam för att det fortfarande är 1 hg till godo åt 70-klubben, och nu ska jag verkligen skärpa mig.


Jag vet och förstår att det är många av er som reagerar på att jag går ner i vikt av pulver. Men det är MIN grej. Och det är min grej denna gång. Tanken är ju inte att jag ska fortsätta så här resten av livet direkt! Det är nu, tills jag gått ner 80% av min övervikt som jag kommer dricka shake/äta varm soppa 2 ggr/dag och äta ett mål mat (+ 2 mellanmål bestående av äpple/morot/citrusfrukt om jag vill/behöver). När jag gått ner 80% av min övervikt så är ju tanken att jag ska börja äta 2 mål/dag och dricka en shake/soppa till en gång. När jag sedan nått mål, kommer jag få hjälp att göra val som kommer göra att jag ska behålla min nya vikt. (Jag får hjälp redan nu och under hela tiden förstås!) För mig är Prenet det som gäller nu, och ja, jag vet att det kanske inte är så "smart" metod, men samtidigt så funkar den för mig och jag rasar inte direkt i vikt heller, vilket man annars gör på liknande dieter och sen går upp lika fort igen.


Jag måste våga lita på och tro på att Prenet är mitt sätt att nå MITT mål. Att det är  en metod som funkar för MIG. Annars skulle jag inte orka fortsätta. Visst, vissa dagar är jag extra hungrig, men räknar man på de 3 månader som jag hållt på nu så räcker de dagarna till på EN hand och då känner jag att det inte är hela världen.

Tvärtom känns det som om detta börjar blir normalt leverne för mig. Det är för mig jättebekvämt och enkelt att bara blanda iordning en shake till frukost och en shake/soppa till lunch. Jag behöver ALDRIG fundera över vad jag ska äta! Visst, kan jag sakna och längta efter att tugga men då brukar jag också ta ett äpple till mellanmål t ex, eller en knäckeskiva dinkel till soppan.


Jag har PMS utan dess like idag och önskar jag kunde få ligga under täcket och bara sova istället... Hoppas mensen kommer snart så brukar det genast kännas bättre - både mentalt och kroppsligt.


Tusen, tusen TACK för era kloka kommentarer! Jag tar dem till mig och bevarar dem nära hjärtat. Tack för att ni finns och stöttar, frågar och peppar! KRAM!

 
 
Ingen bild

Petra

3 maj 2007 10:51

Ja, du ÄR superduktig och måste tillåta dig vissa snedsteg. Grunden är ju god ändå. Dagens utmaning består av 30 min gåjogg, samt 3x10 sit-ups + 3x10 armhävningar.

Kom igen nu tjejen!!!!! Nu kör vi stenhårt!!

 
Ingen bild

pia

3 maj 2007 11:02

Varför valde du prenet? och inte viktväktarna?
Du kan ju göra dig ett eget viktminskningskonto där du har ett pluskonto och ett minuskonto. På pluskontot skriver du allt du är nöjd med och på minuskontot allt du vill förbättra.

 
Ingen bild

Grodis

3 maj 2007 11:06

pia>>Vet du... det känns som om du provocerar mig. Du ifrågasätter ofta det jag skriver och gör. Trist. Dessutom är du anonym... :-( Jag har försökt att svara dig och det trevligt, men nu börjar jag bli lite sur faktiskt. SOm jag skrev: Prenet är MIN metod som jag fick chansen att vara med i bland 200 sökande till 10 platser för en viktutmaning där man skulle gå ner 100 kg tillsammans på 12 veckor. Jag är jätteglad för att jag fick den här chansen! Viktväktarna har jag testat otaliga gånger och är sååååååå less på att räkna points. Dessutom har jag aldrig träffat en bra konsulent hos dem som stöttat och peppat. Därför.

 
Monica

Monica

3 maj 2007 11:14

Jag tillhör med de tröttas klubb. Jag längtar mer än allt efter att få sova ett tag. Vi får gäspa i kapp du och jag.

För min del är det för lite sömn, jag måste skärpa mig och komma i säng tidigare. Så är jag inte van att vakna redan halv 7, är nog lite bortskämd med det.

Kram till dig

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

KS

3 maj 2007 12:32

Hej Grodan!

Jag har följt dig under några år på aff och vill bara säga att du är SÅ DUKTIG och det ska bli så ROLIGT att få läsa om hela den spännande vägen fram till att ni får Viktors lilla syskon. Du är en målmedveten och stark, samtidigt ödmjuk människa och jag önskar dig all lycka!

Trist att du ska behöva lägga energi på att försvara dig mot ifrågasättare just nu....kram!KS

 
Ingen bild

Pia

3 maj 2007 12:58

Jag har ingen blogg utan läser bara din blogg då jag tycker att det är intressant att följa dig.

 
KvinnaFruMamma

KvinnaFruMamma

3 maj 2007 13:39

Tyvärr brukar suget vara som värst precis innan mens. Har precis fått min i dag...

Jag måste bara säga att jag vv men när det inte hände speciellt mycket på vågen(skötte mig + motionerade) så blev jag inspererad av dig. Jag tog iof inte en prenetkur utan en nutrilett, 4 shake och 1 mål mat/dag.
Jag hade varit överlycklig om jag hade fått vara med i den gruppen du kom med i. Tänk underbar support, prova på olika träningar och framför allt peppningen från gruppen.

Tack för påminnelsen med vattnet, glömmer det lätt nu när det inte är någon struktur på dagen + att jag inte har mina flaskor att bära runt på.

Kram

http://kvinnafrumamma.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

Ovido - Quiz & Flashcards