Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 2 januari 2008

Jobbångest...

Av grodis - 2 januari 2008 20:05

Jag vill verkligen inte gå till jobbet imorgon.

Har ingen arbetsglädje överhvudtaget och vill så gärna hitta nytt fokus i mitt arbetsliv. Jag har hintat till chefen om att jag vill lära mig andra saker, byta avdelning, men det har inte hänt någonting där. Jag hoppas att jag får chansen, för jag vill verkligen MÖTA människor istället för att bara sitta och glo i en dataskärm 8 h/dag... Det är stora förändringar på gång inom företaget så jag förstår att de inte har tid att tänka på mig mitt i allt detta, men jag hoppas att de har mig i bakhuvudet och ger mig en chans. Jag behöver det. Jag har jobbat i snart 12 år med exakt samma arbetsuppgifter och det är svårt att vara kreativ varje dag och komma med nya förslag hela tiden...


Nåväl, mjukstartar detta år med 2 arbetsdagar, så det ska väl gå bra hoppas jag. Torsdag - fredag, sen helg igen! Det är ju ett "skitår" vad gäller röda dagar och s k "klämdagar" har jag upptäckt och faktum är att det just inte är några sådan alls?! Hur orka?! Jag hade dessutom bara 2 veckors sommarsemester förra året och hade kallt räknat med att vi skulle hinna få barnbesked innan sommaren 2008. (VAD tänkte jag med?!) I sommar tänker jag ta ut minst 3 veckors semester, gärna 4.. så det så! Det är inte värt att köra slut på sig själv i väntan på Liten.


Gud så jag vill ha Liten här - NU!

Jag längtar, saknar, väntar och VILL ha han/henne hos mig. Hos oss.

Bli den lilla familj som jag så länge drömt om.


Måtte 2008 uppfylla den drömmen.


Snälla, snälla..!


Sitter och kopplar av i morgonrocken och är nyduschad. Nyss ätit en knäckemacka med makens heminlagda sill med västerbottensost - den är mums! Spaljén och "takbrädan" är färdigslipade och jag har ont i axlarna av slipmusen som var tung. Men som sagt, det är klart och nästa steg blir grundmålning. Vad vitt och fräscht det kommer bli!

 
 
Miniu

Miniu

2 januari 2008 20:52

Jag ska ägna dig en tanke när du går till jobbet imorgon. Det brukar kännas ganska bra bara man kommer igång. Själv får jag pusta ut några dagar till, men på söndagkväll har jag säkert min jobbångest jag också!

Hoppas du får en bra dialog med din chef så att ni tillsammans hittar någon lösning.
Kram på dig!

http://miniu.bloggagratis.se

 
Linda m. 4 barn

Linda m. 4 barn

2 januari 2008 21:29

oj vad noga ni är med målningen...jag bara slänger på färgen liksom, jag orkar inte slipa och grundmåla innan.
Jag har vit högglansig lackfärg och målar med..man får måla två gånger för att täcka, men det blir fint iallafall.

http://lillit76.bloggagratis.se

 
Malin

Malin

3 januari 2008 00:01

Vad jobbar du med? Låter trist att bara få göra samma sak i 12 år! Hoppas verkligen chefen kommer på något bra trots förändringarna som är på G.

Sill med västerbottenost lät spännande!

http://malin.bubblar.nu

 
Ingen bild

A

3 januari 2008 00:41

Oj, snart 12 år med samma arbetsuppgifter!? Det är nästan värt en medalj!

Nu har jag ingen aning om vad det är du jobbar med, eller vilken typ av företag det är. Eller om du ens har en klok chef...

Men ett tips ta upp frågan igen med din chef igen! Stressade chefer prioriterar ned saker som inte brinner, och risken är att din chef glömmer bort dig annars. Jo, jag jobbar som chef. ;)

Fundera ut vad det är du vill göra, mer exakt. Boka sedan ett möte med chefen och berätta att det är ditt mål, att du kommer att tillföra en massa om du får göra det och att du vill ha hjälp med att planera stegen i hur du ska komma dit. Var saklig och försök undvika att det låter som "gnäll". En bra chef kommer att lyssna, vara konstruktiv och bör kunna ge rak feedback om det finns skäl till att det du vill inte funkar.

Tänk på en annan sak också: Det är högkonjunktur, och om du inte kan se en vettig karriärväg på företaget är det "bra tid" att fundera på andra alternativ. Kan du ens göra det du vill på företaget, finns liknande tjänster där?

Arbetet tar en så ofantligt stor del livet, och är man för less, understimulerad eller för uttråkad riskerar man att bli bitter även privat. Du är ung, och man kan byta jobb även om man ska vara barnledig! Många män byter jobb även om de väntar barn.

 
Linda m. 4 barn

Linda m. 4 barn

3 januari 2008 12:10

Hoppas det gick bra på jobbet idag...man kan ibland ha extrem ångest innan man ska jobba och sen när man väl är där så går det som en dans.

http://lillith76.bloggagratis.se

 
Annci

Annci

3 januari 2008 14:03

Jag hoppas, hoppas, hoppas att det är din tur att få hålla din lille i år. Att få vänta så länge, det måste vara svårt.
Kram!

http://dykis.blogg.se

 
Ingen bild

Petra

3 januari 2008 14:39

Jag köpte grönvita gardiner från Åhlens!!! Superfina!!!

 
Tess

Tess

3 januari 2008 17:40

Nu kom jag på mig själv med att ha varit inne på din sida jätte många gånger utan att lämna en kommentar, det var inte meningen (eller som Ella säger "flåt, ingen mening").

Förstår din jobbångest. Hoppas så att du hittar något annat eller att nya vägad öppnas för dig på ditt jobb.

Tänker på er.

http://www.malika.se

 
Grynisen

Grynisen

3 januari 2008 19:36

Hej Grodis!!!

Hoppas dagen inte blev allt för ångestfylld.

Ett litet råd... ta dig mod att se dig runt efter andra jobb, ett jobb kan man söka och oxå tacka nej till. Men en intervju är mycket lärdom och ofta märker man vad som intresserar en :-)

Det är så jag gör... Kikar runt och söker lite då och då... är trygg med mitt jobb idag, men är mån om min utveckling och den ansvarar jag för själv!

Kram Johanna

http://grynisen.bloggagratis.se

 
Monica

Monica

3 januari 2008 22:09

Grodis hur gick det i dag på jobbet?
Det låter tungt för dig, åh vad jag önskar jag kunde hjälpa dig.
kramis

http://barbamamma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards