Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2009

Oktobermörker...

Av grodis - 19 oktober 2009 21:07

Det är knappt en vecka kvar, sedan går vi över till vintertid. Det är snart dags att ställa tillbaka klockan en timme och framöver kommer det vara mörkt runt 18-tiden på kvällarna... för att sedan vara mörkt när man går hem från jobbet vid 17... Rynkar på näsan Hualigen! Jag gillar verkligen inte november månad, som vi är på väg mot med stormsteg. December är annorlunda, för då går vi i adventstider och har julen och nyår att se fram emot.


Jag tror på allvar att detta är vår sista jul utan Liten hos oss. Det är en skön känsla och jag hoppas att min magkänsla är rätt. Sedan förra inlägget för 9 dagar sedan (jag vet, jag är sämst på att blogga numera...) så har både jag och maken haft en positiv känsla i magen. Vi tror att telefonen kommer ringa "snart". För min del tror jag att den kommer ringa i december-januari, och i mina ögon är det snart. Om ett par dagar har vi väntat i 26 månader med våra handlingar i Santa Cruz och min gissning är att vi hamnar runt 28-30 månader i väntan. Detta är såklart bara vilda gissningar och drömscenarier från mig. Men det är skönt att uppleva denna känslan inombords, särskilt när det gått så lång tid som det faktiskt gjort. Jag ringde vår handläggare hos BFA idag och pratade lite. Berättade bl a att jag snart studerat klart och kommer få gå tillbaka till mitt gamla jobb fr o m någon gång i december. Då säger hon spontant: "Det kanske blir så att du bara hinner dit och vända!?" 


Åh, vad jag innerligt hoppas att hon har rätt....


C bekräftade även att domarna och övrig personal i Santa Cruz håller på att "se över" de svenska familjernas handlingar och att det båda gott. Jag tror på både ett och flera barnbesked innan årets slut!


Praktiken är slut. Tyvärr... 

Jag stortrivdes verkligen på lasarettet och hoppas innerligt att jag får en chans att jobba där i framtiden, efter föräldraledigheten. Som läget är nu så kan jag inte/vågar jag inte säga upp mig från en fast heltidstjänst för en timanställning/vikariat. Ekonomin tillåter inte det och kommande föräldrapenning är det som styr... Läget är inte rätt just nu... Visst, dyker det upp en tillsvidareanställning, heltid och inom vården och de vill ha M I G, som vilken dag/månad som helst går på mammaledighet, så tackar jag förstås inte nej! Tungan ute Söka jobb (om det dyker upp uska-jobb likt dessa) ska jag förstås göra men lågkonjunkturen talar sitt tydliga språk och det är mest korta vikariat/timanställningar som finns.

Jag har fått se och uppleva och testa på så mycket nytt på praktiken och alltid är det så att när man väl blivit lite "varm i kläderna" så är det tyvärr dags att sluta... Tog bl a mitt första venprov i fredags innan jag gick hem och en snäll sjuksyrra på Kirurgmottagningen ställde upp som stickobjekt. Första gången blev det BINGO och jag provade att fylla och byta provrör, 2 stycken. Andra gången på andra armen gick jag på en nit. Tredje gången tillbaka till högerarmen och där stack jag i en annan ven och BINGO igen! Full sprutt och jag bytte rör och fyllde ytterligare två. :D Kändes väldigt bra och nu är min "oskuld" vad gäller blodprovstagning borta. Kapillärprov (stick i fingret) har jag också testat på några gånger och blodtryck känner jag mig riktigt hemma på nu. Jag har även fått ta stygn och agraffer samt lagt om mer eller mindre fula sår. Det är SÅ KUL och framför allt; jag känner att jag fyller en funktion. Att jag hjälper någon. Att det jag gör, gör skillnad.


Idag har jag varit LEDIG och haft en dag där jag uträttat små ärenden inne i stan. Jag har bl a varit och gjort höstfint hos Viktor. Lite enris från enen hemma på tomten och så stannade jag längs vägen och klippte ett par rönnbärskvistar. Hans lilla svarta lykta togs också med och sattes på plats och jag tände höstens första ljus...


Tänk att det är åttonde(!) hösten vi tänder ljus för vår älskade lille Prins...


Imorgon är det dags för skolstart igen. Egentligen börjar skolan på riktigt på onsdag, men imorgon är det studiebesök på Ambulansen och jag följer med en annan grupp som just nu läser sin Sjukvårdskurs. Själv är jag ju klar med den. På onsdag är det dags att sätta sig i skolbänken igen och då börjar min näst sista kurs - Geriatrik. Sedan är det bara Rehabilitering/Habilitering kvar..! Inte klokt vad det gått fort...

Jag har ansökt och tyvärr fått avslag på att läsa ytterligare kurser på distans efter avslutad utbildning. Ville bredda mig och läsa bl a Folkhälsa, Handledning osv... Men fick avslag från VUC - Vuxenutbildningscentrum då de menar att jag redan blivit beviljad full kurs. De verkar inte hörsammat min önskan att bredda min kunskap... Jag har självklart ifrågasatt detta, men de menar att varje plats kostar pengar. Jag förstår inte vilken kostnad det är att ha mig som studerande om min tanke är att jag ska plugga på distans och jobba samtidigt och INTE ansöka om lån/bidrag?! Obestämd


Dags att lägga sig och ladda batterierna för en ny spännande dag!


TUSEN TACK för alla era goa kommentarer! Blir så glad och varm i hjärtat när jag läser dem. TACK för att ni är med mig/oss på resan, som är lååååång. Tack för att ni peppar, tröstar och hejjar på. NI ÄR BÄST!

 
 
Ingen bild

Teres

19 oktober 2009 22:41

Åh, jag hoppas innerligt att din magkänsla stämmer och att ni blir föräldrar igen runt jul. Jag tror vi också hänger med på det, vi kanske får fira nyår i Santa Cruz tillsammans...vem vet!

Skönt ändå att du snart är klar uska utifall det skulle dyka upp ett jobb att söka. Men ändå tråkigt att pluggtiden är slut, det är ju ändå en tid som man kan bestämma lite över själv. Förstår hur du känner.

Kram från en som håller alla tummar och tår för MASSOR med barnbesked nu i höst/vinter

//Teres

 
Ingen bild

M!

19 oktober 2009 23:31

Hoppas SÅ att er positiva känsla stämmer!!!

 
Mickis

Mickis

20 oktober 2009 07:58

Jadu, vännen min....jag hoppas så att din magkänsla stämmer och att den där jädrans telefonen snart ringer med DET allra bästa samtalet!!!!

Tråkigt att du inte får plugga mer just nu, men så småningom kanske du kan ta fler kurser igen och bredda din kompetens.

Kram Mickis

http://mickis74.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Humlan

20 oktober 2009 09:37

Underbart att höra din optimism och jag är helt säker på att du har rätt!! Så som man tänker, så blir det.
Kram

 
mamman

mamman

20 oktober 2009 10:53

Precis som du tycker inte jag heller om november men tycker att december o advent är helt underbar, efter det är det nytt år och vi går mot ljusare tider.

Vad roligt att BFA säger saker i positiv mening, det måste ju båda gott.

Det är så kul att läsa om din entusiasm för att läsa till och bli undersköterska, du verkar verkligen ha hittat hem. Jag gläds med dig där och undrar lite hur du hittat dit....???

I alla fall Lycka till nu med plugget.

http://www.babyonskan.wordpress.com

 
Ingen bild

Aitra

20 oktober 2009 16:02

Så kul med ett inlägg igen. Känn dig inte stressad och pressad när jag skriver att jag går in varje dag och kollar. Det är ju bara att jag gillar det du skriver och att det är så spännande att följa dig. Visst är november mörk och trist, men ni går ju i väntans tider och varje dag är en dag närmare!

Kram, A

 
Trixie

Trixie

20 oktober 2009 21:22

Magkänsla är aldrig fel, snarare något väldigt bra!
kram Trixie

http://trixie63.blogg.se

 
Chrissan

Chrissan

20 oktober 2009 21:35

Håller tummarna för att telefonen snart ringer!!!

http://chrissanssvammel.blogspot.com

 
Johanna

Johanna

20 oktober 2009 22:15

Här var det mycket att läsa, du får skriva oftare *fnissar*

Så klart att det är er sista jul utan Liten :-) Det hoppas jag verkligen... Det ÄR er tur nu, så är det bara!!!!

Ha en bra skolvecka och lycka till med de sista studierna innan examen!!!

STOR KRAM

http://grynisen.bloggsida.se

 
Linda

Linda

20 oktober 2009 22:24

Hej, tittar in lite här igen.
Håller med dig om mörkret, det är trist när det blir så lite dagsljus.
Vad roligt att du fått "sticka" lite, skulle också vilja prova! Du har gjort det jättefint hos Viktor, rönnbär är jättevackra och lyser upp så fint.
Hoppas att telefonen ringer snart och att du har tur och hittar en fast tjänst på sjukhuset också.
Kram Linda

http://picsandpapers.se

 
Ingen bild

Pernilla

20 oktober 2009 23:46

Jag hoppas att det snart ringer!

 
Linda

Linda

22 oktober 2009 14:28

om du vill bredda dig så kan du väl leta efter en KY utbildning?
finns ju en del inom sjukvården...bla specialist inom äldrevård och barnundersköterska.
Du kan ju leta runt på nätet, du ska inte hänga upp dig enbart på en skola utan sök runt på andra skolor och utbildningar.
Finns ju en del som börjar i januari...
Så slipper du ju gå tillbaka till ditt gamla jobb kanske, inte roligt att jobba på kontor när man nyss gått och utbildat sig till undersköterska ju.

http://Lillith76.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards