Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 14 juni 2007

Vänner för livet

Av grodis - 14 juni 2007 09:21

Igår hade jag en riktig myskväll med min vän Soff.

Vid åttatiden igår kväll kom Soff och deras goa hund Harry kom hem till oss. Det regnade och var riktigt kulet ute så att slå sig ner på verandan kändes uteslutet. Vi bryggde thé och jag hade köpt hem 1 liter jordgubbar som vi delade på med lite vaniljglass. Slog oss ner i soffan i vardagsrummet och snackade strunt, grät glädjetårar när vi kollade underbart söta Boliviabarn från Bolivialistan, pratade lite till och hade allmänt mysigt. Regnet smattrade mot takfönstrena på övervåningen och det var nästan så man fick lite höstkänsla igår, så jag tände upp lite värmeljus i vardagsrummet.


Är så innerligt glad över att jag genom vår krokiga och svåra väg mot barn, lärt känna en så fin och varm och sprudlande livsglad tjej som Soff! Att vi sedan snart väntar våra efterlängtade barn från samma land gör att det är om möjligt ännu bättre. Vi är så lika på så många olika sätt jag och Soff, ibland är det nästan lite skrämmande. ;-)

När vi lärde känna varandra var vi båda lika långa och vägde nästan exakt lika mycket. Sedan kämpade sig Soff ner över 20 kg och blev ännu vackrare och nu kämpar jag med min övervikt och iallafall kommit ner 11 kg. Våra pappor fyller år samma dag! Våra bröder fyller år dagarna efter varandra! Hon har en hund som heter Harry, jag har en katt som heter Sally (ni har väl hört talas om filmen "När Harry mötte Sally"?), vi tycker väldigt lika om saker och ting (för det mesta) och när Soff var med i "Du är vad du äter" trodde Anna Skipper att vi var systrar. ;-) Soff är en glad tjej som sprudlar av energi. Hon är en sån man kan prata med om ALLT och det stannar där. En vän att lita på - i vått och torrt. Det enda jag kan sörja ibland, är att våra vägar inte möttes tidigare... :-)


Älskar dig, min vän!

 
 
Monica

Monica

14 juni 2007 13:01

Vad underbart att ha en sådan vän. Det låter jättebra. Håll hårt i henne.
Jag har två nära vänner, men pga att jag är som jag är så håller jag dem på avstånd i perioder. De förstår mig som tur är.
kram

http://h

 
Busmamman

Busmamman

14 juni 2007 13:08

Gud så mysigt att ni har varandra :´)
Är lite avis faktiskt, för jag har ingen av mina giaste så nära...

http://busmamman.blogspot.com

 
Ingen bild

Linda *

14 juni 2007 13:23

Å vad härligt att ha en sådan vän :)

 
Soff

Soff

14 juni 2007 13:39

Här kommer man tillbaka efter lunchen och gör som vanligt en sväng in på din blogg innan det där dags att sparka igång eftermiddagen. Jag tänker att det kan vara kul att se om det hänt nått kul i Grodans värld som du skrivit om...och idag möts jag av ett inlägg om mig!!!

Det du skriver fick mina ögon att rinna över samtidigt som jag hade ett stort leende över läpparna. Jag håller med om vartenda ord du skriver och känslan är ömsesidig. Jag blir så rörd och glad över det du skriver och är oerhört tacksam över att ha fått en sån fin vän som du!

KRAMAR I MASSOR!!

http://soff78.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Carina29

14 juni 2007 13:55

*skrattar* Jag läste faktiskt Soff´s blogg den dag som hennes pappa fyllde år. Trodde då att jag gjort väldens upptäckt på internet. "Grodan och Soff är systrar" Jag var heeelt övertygad!!! Det kändes helt rätt. Snygga, mörka tjejer med liknande bakgrund. Tänkte genast skriva ett inlägg om detta till dig, men fick då för mig att detta är något som ni ville ha för er själva. *skrattar igen* Ja, hur som helst så avfärdade jag helt mina misstankar den dag du visade upp din bror (och samtidigt aldrig nämnt någon syster). Helt klart är att du har hittat en själsfrände! Kram-kram!

 
Jessica

Jessica

14 juni 2007 22:17

Åh det är underbart med en sådan vän!
Det betyder mer än man nånsin kan förklara.

http://jezza.wordpress.com

 
Ingen bild

Manne

15 juni 2007 09:59

*ler*
När du hittar någon sådan varelse att älska, älska allt du kan....för rätt var det är, kan kärleken bli omöjlig.

 
Ingen bild

Grodis

16 juni 2007 12:29

Monica>>Men det är just det som ÄR riktiga vänner. Att de accepterar en för den man är. :-) KRAM!

Busmamman>>Trist att de är så långt ifrån.. :´-( Men idag finns det ju bra mycket enklare medel att kommunicera och hålla kontakten med än förr. Fast det förstås, man vill ju SES och TRÄFFAS... Stor kram!

Linda*>>Ja det är helt underbart! :-D

Soff>> :´-) *love*

Carina29>>*asg* Vad du är go´! Tack för att du skrev och berättade. Stor kram!

Jessica>>Ja precis. Det ÄR jättesvårt att sätta ord på en sån stark relation. Jag gjorde ett försök. ;-) Kram till dig!

Manne>>Du har så rätt, så rätt... Tack för dina tänkvärda ord. Jag förstår precis vad du menar. Varm sommarkram! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards