Direktlänk till inlägg 9 juli 2007
Jag fick en kasse rabarber av en kollega förra veckan, vilket jag blev jätteglad för då vår egen lilla rabarberplanta inte klarat av flytten från en rabatt till en annan i höstas tyvärr....
Så, ikväll bakade jag sommarens första rabarberpaj! Syndigt gott är det och både jag och maken njöt i stora drag.
Innan dess hade vi ätit en jättegoood och nästan nyttig middag som maken lagat som bestod av färska kokta rödbetor, som han sedan snabbgratinerade i ugn med lite fetaost och färsk timjan över. Mums!
Till det en varsin dinkelknäcke-macka med keso och skivade rädisor på. Han är så påhittig och kanonduktig i köket - min alldeles egna kock!
Ni ska få receptet på pajen förresten, för det är världens enklaste och det passar till vilka bär/frukter som helst och de lägger ni alltid i botten på pajformen och sprider sedan denna "deg" över. Och nej, det är INGEN nyttig paj... tyvärr... ;-)
2,5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 ägg
100 g smält smör alt. Milda Culinesse, lite drygt 1 dl (Milda Culinessen är behändig då den ej behövs värmas/smältas.)
Blanda först ihop alla torra ingredienser, och sedan i med ägget och smöret och rör ihop. Fördela sedan över bären/frukten i formen och ställ in mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Klart för avnjutning!
Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.
Hur går det med vikten då? Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...
"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...