Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 25 juni 2007

Måndag = omstart

Av grodis - 25 juni 2007 10:59

Idag bet jag i det sura och ställde mig på vågen...

(Tack Ina, Flitiga Flisan och Busmamman för ert pepp!)


Det blev ett plus, och det blev 1,5 kg.

Tack och lov är jag fortfarande med i 70-klubben iallafall... *Puh*

79,4 kg stannade vågen på och nu är det NOG!

Nu är det tillbaka till ordningen och skärpning!


Ett mål på 75 kg tills min semester om 5 veckor känns lite väl hårt för jag är inte den som rasar i vikt, så jag sätter att jag ska ner till 77 kg tills dess. Det känns lagom och helt OK för så lite har jag inte vägt på över 5 år.


2,4 kg till lördag 28 juli alltså, för då startar min 2 veckor långa semester!


Så till något betydligt roligare...

 Jag har nyss varit och postat vårt allra sista(!?) kuvert till översättaren med de små fjuttändringarna på vårt psykologutlåtandet och nu postat rekommenderat så han borde ha dem imorgon tisdag. De andra papperna som vi glömt att översätta har vår handläggare fixat redan så det är klart! :-)

Det som är kvar är den s k "legaliseringen" hos UD och Bolivianska ambassaden och eftersom det nu är sommar och mycket semestrar som startat hit och dit så kan det bli så att vi väljer att ta en semesterdag och åker till Sthlm för att fixa detta under EN dag istället för att det ska ta flera långa veckor... Vi får se hur det blir med det. Vår handläggare kollar upp detta. Det känns helkonstigt men otroligt skönt att ha det sista gjort nu. Men samtidigt helt underbart förstås.


Nu kan jag och SKA ta hand om mig själv och min viktminskning igen. Jag har så lätt för att balla ur... och den enda jag sviker då är mig själv! Jag måste hitta fokus igen. Måste, måste, måste. För MIN skull! Det är jättesvårt och jag börjar tröttna lite på dessa shake´s ska jag väl villigt erkänna.... Ibland känns det som om jag vill något annat än att dricka shake´s till frukost o lunch... Även om det är väldigt bekvämt så börjar jag ledsna och skulle så gärna hitta en metod där man får TUGGA.


Får fundera vidare och dricka vatten under tiden! ;-)



 
 
Busmamman

Busmamman

25 juni 2007 11:55

Men det var ju ionte alls så farligt!!
Hoppas du står ut med shakesen lite till, eller hittar en annan metod som passar dig!!

http://busmamman.blogspot.com

 
Elin

Elin

25 juni 2007 12:56

Go girl!! Snart kommer jag och släpar ut dig på promenader. Eller kanske en joggingrunda? *ler* Kraaaam!

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Grodis

25 juni 2007 13:32

Busmamman>>Nä, kunde ju varit värre... Om jag hade kommit upp över 80 kg hade jag blivit skitdepp. Nu är det bara att bita ihop och säga nej! Kram!

Elin>>Joggingrunda kan du glömma. Det gör jag bara INTE. Tro mig, jag har försökt och jag hetsar inte... jag gillar mina promenixar. Så någon promenad ibland blir fint. :-)

 
Monica

Monica

25 juni 2007 13:37

Men hur duktig är du med viktminskningen. Med i 70 kilosklubben är inte så bara det. Det ÄR kanon tycker jag.
Själv törs jag inte ställa mig på vågen, men jag började ta dubbeldos med kromtabletter förra tisdagen. Hittills har jag inte köpt några marabouchoklad fast jag har haft chansen. Jag har valt annat som är bättre, jag köpte en påse cawshewnötter till helgen och jag har ätit 2 glassar. Men jag hoppas det där äckliga sockersuget försvinner.
kram

http://barbamamma.bloggagratis.se

 
Flitiga Flisan

Flitiga Flisan

25 juni 2007 13:39

Klart att jag peppar dig gumman. :)
Vill ju så gärna att du ska lyckas med dina mål och att du ska må bra.
Och jag tycker du är duktig fastän du plusade med 1,5 kg.

Nu är det ju sommar och då är det lite lättare att röra på sig. Simma, cykla, promenera, åka ut och vandra m m.

Du ÄR duktig. :)
KRAM!

http://ff.bloggagratis.se

 
Elin

Elin

25 juni 2007 13:53

Tro mig, jag har aldrig tidigre joggat i hela mitt liv heller. Min kropp har helt enkelt aldrig kunnat det, det har gjort ont i helga kroppn, ffa i knäna, höfterna och benhinnorna. Även när jag var topptrimmad tävlingsimmare kunde jag inte jogga. Men nu kan jag. Jag hetsar inte heller. :)

Jag ville inte pressa dig, inte alls. OCH, jag pressar inte heller mig själv. Ville bara berätta att det GÅR och att man kan förändras i sitt sätt att motionera.

Självklart ska vi gå ihop.

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Aprikosen

25 juni 2007 20:18

Jag tror jag har sagt det förr...viktklubb.se är ett kanonbra sätt att lära sig äta inom rimliga gränser. Det är ingen "metod" så som GI eller dina shakes där man undvika viss mat till fördel för annan. Man kan äta allt, det gäller bara att lära sig hur mycket man kan äta av olika saker. Viktklubb.se går att använda i kombination med dina shales om du inte vill släppa Prenet helt och hållet. Jag har bara positivt att säga om Viktklubb. Kram!

 
Ingen bild

HannaPanna

26 juni 2007 09:45

Hej!
Du kan ju inte dricka shakes resten av livet så varför inte börja nu och få in bra mat och måltider nu när man fullkomligt kan frossa i färska jordgubbar, körsbär, vattenmelon, sallader, färskpotatis, dill, timjan, gräslök, majs, grillat kött, fisk och kyckling?
Gör en god grekisk sallad till lunch, ät en grillad biff med färskpotatis och dill till middag och gröt med färska jordgubbar till frukost?!
Att få in "riktig mat" igen tror jag är viktigt, för du skall ju hålla din vikt sedan och gärna resten av livet el hur ;O)
Och äter man "mat" så blir man inte lika hungrig och sugen och har lättare att stå emot frestelser, jag vet att man känner sig mätt direkt efter en shake men mättnadskänslan går fort över och man känner sig hungrig och sugen på det mesta efter ett tag. Jag har prövat det mesta inom viktnedgång som shakes, VV, LC osv osv osv
Nu äter jag 3 rejäla måltider och 2 mellanmål och räknar varken points el kalorier och jag går ner ändå sas, så himla skönt!
LYCKA TILL!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards