Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 3 juli 2007

Invasion av tvestjärtar!

Av grodis - 3 juli 2007 10:38

Usch, fy, tvi, urk och blä!


Det måste vara tvestjärtsår i år. De är ju ÖVERALLT?! *ryser*

Det är inte odelat positivt att bo på vischan som vi gör... med alla dessa små kryp som finns överallt. Visst, någon enstaka tvestjärt har jag sett förut, när mörkret fallit, men i år är det hemskt!

Jag fick en jättefin solros i kruka av min goa far i söndags, som jag igår var på Plantagen och köpte en fin ytterkruka till. När jag sedan kom hem så var den solrosen HELT vissen och alla blad helt söndertuggade?! Helt massakerad... :-( Jag förstod ingenting men anade att det måste vara något skadedjur som "hoppat på" den och haft kalas... Dock är alla mina pelargoner som stod runtomkring helt orörda, tack och lov!


Jag bröt bort de förstörda bladen och vattnade återigen på solrosen (verkar törstig!) och när jag skulle sätta ner den i min nya limegröna ytterkruka så VÄLLER det ut tvestjärtar, i flera 100-tal!? *ryser när jag skriver*

Alltså, brukar inte dessa komma förrän i augusti? Sensommaren? Någon enstaka kan ibland komma in med tidningen vet jag. Men så här...

De är överallt. Sitter i dörr- och fönsterspringor och kryper runt inne på väggarna i köket, för att inte tala om ytterväggarna under verandan!


Jag måste göra något. Men vad!?

Anticimex? Tar de hand om såna här äckliga djur?

Vet någon? Är det någon annan som har samma problem och har tips o råd att komma med?

 
 
Flitiga Flisan

Flitiga Flisan

3 juli 2007 11:01

Vi har också många tvestjärtar och de verkar vara många över lag tyvärr.
Vet inte vad man kan göra. Men man kan ju alltid kontakta Anticimex för att höra om de kan tipsa. De är duktiga.

Tycker synd om dig. Avskyr också kryp. :(

Kram!

http://ff.bloggagratis.se

 
En bulle

En bulle

3 juli 2007 11:30

Usch!! Vi har precis samma problem, jag hatar dom! De kryper i våra kläder i hallen, på lilla toan och runt dörrarna. Vi fick tipset att köpa en typ av insektspray som funkar mot getingar osv (inte speciellt bra hälsomässigt), jag vet inte om det heter Radar, jag tror det. Det har hjälpt kan jag säga, såfort vi ser dom i dörrspringorna så sprutar vi. Grym död, men det är bara att gilla läget. Vet inte om det är så bra att använda om man har husdjur. Sen kunde man testa myrdosor också. Lycka till..!

http://enbulleihjartat.blogspot.com

 
Ingen bild

Linda *

3 juli 2007 11:36

hej hej, jättefina färger men jättesvårt att läsa den ljusa texten ;)

 
Ingen bild

Linda *

3 juli 2007 11:37

ha ha...nu blev det mörk text precis när jag skickade inlägget *fniss*

 
Ingen bild

Manne

3 juli 2007 11:43

Så vi håller på och fixar med färgerna??

Tvestjärar är nog de enda kryp jag har riktigt svårt för och de är många iår. De vill ju ha värme o fukt, vilket de fick i april....:)

Kolla med Ante, de kan säkerligen fixa bort många av dem...

Kram!

 
Ingen bild

Grodis

3 juli 2007 11:48

Hehe... tack alla!
Linda & Manne>>Ja, jag håller på att mixtra lite med utseendet på bloggen IGEN. Tröttnar fort... ;-P Och så hade bloggagratis kommit med en massa nya mönster såg jag. Tvungen att testa lite... ;-)

En bulle>>Trist att höra att ni också har problem! :-( Jag får kolla runt lite och se... drar mig för Radar, det känns lite "magstarkt"... och så har jag ju missen att tänka på om inte annat. Tack ändå för tips! :-)

FF>>Riktigt läskigt är det och nu måste jag ju dessutom fixa det själv när jag är gräsänka... :-S Kram vännen!

 
Ingen bild

Grynet

3 juli 2007 12:44

Hej!

Samma problem här! Tvestjärtarna har invarderat här också. Värst är att de har flyttat in i flickornas lekstuga :-( Men maken köpte något medel på k-rauta mot tvestjärtar igår och strödde ut. Hoppas att det hjälper! Hör av mig och berättar vad resultatet blir!

Kram!

 
Hannah (arwen)

Hannah (arwen)

3 juli 2007 22:29

DISKMEDEL säger jag bara om inte nåt annat hjälper så ska det tydligen funka med att stryka diskmedels runt fönsterkarma och på andra ställen där dom kryper in. Vi har oxå jättemycket tvestjärtar och dom å myrorna är det värsta jag vet. Hoppas du får bort dom snart.
kram

http://www.littelfrogs.blogspot.com

 
Ingen bild

vibeke

6 juli 2007 23:56

Hej!

Jag har också jättemånga tvestjärtar på min balkong och ibland inne i lght. Superhemska, skall ha fest i morgon, och det legger verkligen en skugga över det hela.
Läste på en sida att man kan rulla fuktig wellpapp och ställa den nära växter eller i krukan, och vips på morgonen skall det finnas kanske 100-tals där. Dom dör i varmt vatten eller man kan elda upp pappen stog det.
Kanske värd ett försök. LYCKA TILL, jag tänker köpa radarspray, HATAR DOM:

kloka clara

 
Ingen bild

karin

16 juli 2007 06:32

Visst är dom små krypen vidriga...usch va jag hatar dom...Dom finns överallt hos mig...balkong å vardagsrum..i soffan å kök å toalett...å härom kvällen när jag skulle sova gott...då var dom i min säng....fattar ni..va fullständigt vidrigt...gick bara inte å somna sen...Men...jag har börjat lägga ut två-tre tidningar(blöta å ihoprullade) på balkongen varje kväll...på morgonen är dom fulla av tvestjärtar...då sätter jag eld på tidningarna...(ska visst funka med hett vatten oxå)..har tidigare sprayat med radar...funkar suveränt..men fick höra att det är rejält skadligt för barn å husdjur så slutade med det...man ska nog inte spraya så ofta i alla fall...

hoppas ni slipper dom små äcklena....lycka till...karin

 
Ingen bild

jon

23 juli 2007 13:11

jo visst är tvestjärtar obehagliga men tänk på att dom gör mer nytta en skada. Dom äter visserligen kronblad men bara i undantags fall, äter mycket hellre bladlöss faktum är att dom är mycket mer efektiva bladlus mumsae en nyckelpigor. Annars är fovorit föda för dom rytnande frukt. So om du vill ha en fin bladlusfri trädgård bygg hus åt dom istället för fällor. dettsutom är dom ju helt ofarliga :) dom nyps ju inte ens

 
Ingen bild

Linda

2 augusti 2007 22:35

Ush! Hittade just en tvestjärt på toastolen på övervåningen(!) och i gästrummet i täcket tidigare idag. HATAR de små krypen, vill bara terminera hela deras existens. Har för tillfället radar-spray i hela postlådan, men hur f-n kommer de in! Äckliga kryp... ush... (googlade och hamnade här). Hoppas du fått ordning på eländet, här är det numera förklarat KRIG :)

 
Ingen bild

Erika

13 augusti 2007 00:53

Usch!!

Jag hatar dom där äckliga sakerna, värsta jag vet! Och inte nog med att den är så otroligt många dom nyps ju och aj, va ont det gör! Finns det ingenting att göra? förutom radar och andra giftiga saker för vi som har husdjur?!

Utrota dom äckliga djuren!

 
Ingen bild

ÄCKLIGT

5 juli 2008 00:06

har samma problem här min flickvänn e helt galen jag med ifs men ändå dom e verkligen överallt

 
Ingen bild

Deltagande

13 juli 2008 22:33

Skönt att höra att många lider av tvestjärtar; jag trodde jag var ensam om detta äcklga problem och undrar om det är fel på vår (nyköpta) tomt/hus; typ att det ligger något ruttet eller begravet här eller så. Kan man inte ta hit ett djur som gillar att äta tvesthärktar? Möss? Ormar? Fåglar?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25 26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards