Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2007

Back @ work...

Av grodis - 13 augusti 2007 08:43

När klockan (mobilen) ringde imorse var jag yrvaken och fattade ingenting. Hade verkligen ingen koll alls och var totalt lost, tills jag förstod att det är dags att gå upp, och börja jobba.

Tack och lov lyckades jag skjuta undan jobbtankarna så långt som till imorse och vid 07.10 masade jag mig upp ur sängen och in i duschen för att vakna till. Regnet smattrade mot rutan och det kändes ju klart bättre att börja jobba till det vädret än sol och 25 grader.


Sitter nu på jobbet och försöker läsa igenom de 100-tals mail som ramlat in på bara 2 veckor. Känns som om jag lyckats koppla bort jobbet väldigt bra måste jag säga, för jag känner mig  lite ringrostig. Skönt!

Nu jobbar jag/vi 3 veckor, sen är det dags för en skön Norrlandssemester hos älsklingsfarmor! LÄNGTAR!!


Tusen, tusen TACK för alla era kloka kommentarer på mitt förra inlägg! Betyder så mycket för mig då jag själv har svårt att se "klart" på saken just nu och bara vill ha bort dessa kilon så fort som möjligt. Makens kloka ord "Det finns inga genvägar" ekar också i huvudet och hur mycket jag än skulle vilja börja med en ren pulverkur igen, så måste jag se sanningen i vitögat: Det är INGET för mig! Jag vill och behöver tugga. Jag vill och behöver kunna "unna" mig saker ibland för att hålla ut. Men jag måste få rutin.


Därför, till att börja med, blir det:

- Frukost

- Mellanmål

- Lunch

- Mellanmål

- Middag

- Träning, 3-4 dagar/vecka (läs promenader/motionscykel)

- 2 liter vatten/dag

- Trappor istället för hiss


Tittade även på era svar på min "miniomröstning" här på sidan och ser att Viktväktarna "leder". Faktum är att deras koncept inte är så dumt. Faktum är att jag 1997 (oj, det är 10 år sedan?!) vägde jag in mig hos dem den 25 augusti. Den 13 december (3,5 månad senare) hade jag gått ner 13,5 kg! Så jag vet ju att jag KAN. Bara jag lägger manken till, så funkar det ju. Jag vet ju det. Jag vet att vilken metod som helst funkar, bara man ger sig f-n på det.


Lite lustigt egentligen att jag så här 10 år senare nästan på hektot väger exakt lika mycket som då, och det är samma månad...

Kollade på VV:s hemsida och ser till min glada förvåning att min favvokonsulent är med i ett reportage för dem! :-)


Får fundera vidare och göra bra val så länge....


 
 
Joma

Joma

13 augusti 2007 09:26

Hej!
Jag har kikat in på din sida då och då på sistone. Vi väntar själva barn från Kina, och jag läser gärna bloggar om andra som också går och väntar. Vi har dock en låååång väntan kvar, då processen i Kina går väldigt långsamt för tillfället.

På tal om viktminskning så vill jag varmt rekommendera Viktväktarna. Jag har använt mig av dem vid ett par tillfällen. Man vet att det fungerar om man följer poängen, och man kan också unna sig saker genom att tränr mer eller avstå annat. Jag har förtillfället några kilo att bli av med, och ska idag (efter fyra veckors semester) börja viktväkta. Jag är jätteladdad, för jag vet ju faktiskt att det funkar.

Lycka till!

/ Joma

http://www.villhabarn.blogspot.com

 
Elin

Elin

13 augusti 2007 09:51

Nu talar en sund Grodis hör jag!! Så fort mitt knä blir bra igen så tänker jag göra dig sällskap på prommisarna också. :)

Kramar!!

http://moe.sedlacek.se

 
Elin

Elin

13 augusti 2007 10:16

Ja, visst var det på tiden att jag bytte utseende på min blogg?? Fast jag har ju inte en chans att hänga med i ditt tempo, hihi. Kram :)

http://moe.sedlacek.se

 
Ingen bild

Åsapåsa

13 augusti 2007 11:48

Hej!
Jag gick hos Viktväktarna för ca 5 år sedan. Gick ner 30 kilo på ca 1 år. I början rasade kilona fort men sen var det trögare. Tränade även på Friskis & Svettis 1-2 gånger i veckan. Jag mådde SÅ bra!

Nu har det gått en tid och kilona har smygit sig på sakta men säkert. Det blev lite tråkigt att räkna points hela dagarna. Tränar inte på "friskis" längre. Mår inte så bra längre:-(.

Men nu har jag bestämt mig. Jag ska ta tag i vikten. Jag vet ju att jag kan;-)
Jag vill ju att kilona ska rasa fort, fort...
Men, med ViktVäktarna lär man ju sig att äta rätt och man får ju faktiskt äta ganska mycket mat.

Lycka till med ditt val (vad det än blir)!!!
Kram Åsa

 
applecore

applecore

14 augusti 2007 18:11

Min bror är min favorit-VV! Han har tappat 60 kg (nej, jag skojar inte - 63 tror jag t o m det var) just via VV och i kombination med F&S. Han har dessutom hållt vikten i tre år nu. Jag tror stenhårt på VV, men i kombination med motion! Tyvärr är jag ingen fan alls av pulver-dieter... Lycka till med vad du än bestämmer dig för! /Helena (som tränade för första gången på F&S efter sommaruppehållet i söndags och som nu har träningsvärk :-)

http://applecore72.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

Ovido - Quiz & Flashcards