Direktlänk till inlägg 2 november 2006
Så ÄNTLIGEN fick jag tummen ur och handlade alla ingredienser till glöggen och nu är det äntligen klart! Eller inte klart egentligen, för den ska ju stå och jäsa i 3 veckor nu... Lagom till 1:a advent ska den vara klar och förhoppningsvis drickbar.Receptet? Visst får ni det!GLÖGG5 liter svagdricka2,5 kg socker50 g jäst5 st skivade potatisar500 g russin1 bit ingefära2 påsar nejlikor1 påse kardemummaBlanda allt i en 10-liters hink. Sätt på plastfolie som du gör lufthål i (alt. en tunn kökshandduk som jag gjorde och la över och knöt ett snöre runt så inga flugor eller annat kul tar sig in...) Efter två veckor, när det slutat jäsa, kan du grovsila innehållet. Efter ytterligare en vecka kan du tappa upp på flaskor och ha glöggkalas!Jag kan dock inte säga om detta blir en god glögg eller ej, för har aldrig gjort egen glögg förut! ;-)
Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.
Hur går det med vikten då? Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...
"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...