Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 16 december 2007

Bilder från renoveringskaoset!

Av grodis - 16 december 2007 23:01

Det första vi gjorde var att plasta in trappan som skydd för målarfärg och tapetlim och annat jox... Tanken är att även den ska vitmålas i framtiden.


Utsikt från trappen. Här ska det målas en spaljé och sättas upp. Den är nu lackad furu, precis som taket var en gång i tiden, men ska bli vit och fräsch. I bakgrunden skymtas det som ska bli litens rum. Så småningom ska en vägg upp och en dörr ska också på plats, men vi gör oss ingen brådska med den biten...


En liten del av Litens rum, bara grundspacklat och den hemska mintgröna(!) heltäckningsmattan är utriven. Det som förut var skjutdörrar hela vägen längs kattvinden är bara en liten skjutdörr kvar längst bort. Tanken är att Liten ska kunna "bygga koja" om han/hon vill någongång. Ett kryp in liksom, för mysiga sagostunder kanske..?


Här ser man tydligt hur takkuporna är byggda. (till höger i bild) Detta är också Litens blivande rum. Som ni ser är det mycket snedtak och inte full höjd någonstans mer än på mitten, så inredningsförslag mottages tacksamt!


Litens rum, nu grundmålat inför tapetseringen, som får vila till 2008.


En bit av vårt blivande sovrum. Hålet som är i väggen är tänkt att vara bakom den sänggavel som jag ska bygga och klä in med ett snyggt tyg. Tanken är alltså att vi ska kunna komma åt grejer (som man inte behöver ofta men som man inte vill slänga) genom att flytta sängen. Förut var här skjutdörrar hela vägen.


Så här snyggt blev det efter tapetsering och det vita taket! Tänk att här var mintgrön heltäckningsmatta förut, och ljusgula väggar med lite gröna blommor, till det ett lackat mörkgult furutak... Nu är det bara ekparketten och lite nya fräscha möbler och mattor som ska in!


Motsvarande vägg framför sängen, till höger, innan tapetsering. Det var denna vägg jag funderade länge och väl på att göra en fondvägg av, men det blev inte så.


Samma hörn efter tapetsering.


Andra hållet och hörnet, före tapetsering.


Andra hörnet, nu med tapeter. Här är tänkt att vi ska ha en mysig fåtölj eller så av något slag, som man kan sätta sig i och relaxa, eller om Liten vaknar om natten och inte kan sova så kan vi sätta oss här och mysa och titta ut på stjärnorna genom fönstret...


Från vårt sovrum mot Litens rum. Lite vinklar och vrår...


Från vårt sovrum åt det rum som ska bli "dressingroom"... eller rättare sagt klädförvaringsrum/klädkammare.


Idag har jag ägnat mig åt att grundmåla hela hallen uppe + väggarna i Litens rum. Min snälla, älskade pappa har varit här även idag och tapetserat i blivande klädkammaren.

*Tack snälla snälla pappa! Vad skulle vi gjort utan dig?!*


I det stora hela flyter det på bra och nästa steg är in med ekparketten i sovrummet och i klädkammaren. Så spännande!


 
 
Ingen bild

Linda *

17 december 2007 08:41

Det blir jättefint :) Ser att ni har en lika brant trappa som vi upp till övervpningen, vår ska oxå bli vit :)
De där luckorna jag skrev om till fönstret i sovrummet kanske blir svårt när det är takkupa, kanske en hissgardin i stället.
Tapetval stundas här nu....gud så svårt.
Kram

 
Anna

Anna

17 december 2007 09:11

Det blir jättebra, ju! Och så mysigt med den lilla myshörnan åt Liten. Bra tapetval *äntligen, hihi*, Petterssons!:)
Kramar Anna!

http://annasbloggin.blogspot.com

 
pipeline

pipeline

17 december 2007 11:10

Så fantastiskt fint det blir. Tapeten blev jättebra. Vad duktiga ni är! Jag är glad över att vi har någon (läs byggare) som gör allt det vi bestämmer... Önskar jag och Darlingen vore mer händiga... Typ som ni.

http://pipeline.bloggagratis.se

 
Ingen bild

M!

17 december 2007 11:35

Så fint! Så alldeles väldigt fint! Men jag förstår att det är lite bökigt med så mycket snedtak och inte vanligt tak och fullhöjd någonstans... Ovanligt att man bygger en ovanvåning så snävt. Men fint blir det ju!!

 
Lotta

Lotta

17 december 2007 12:56

Vad fint det blir! Trappan ser halvt livsfarlig ut nu när den är intäckt, jag ser mig själv gliiiida ner där, tur att vi inte har några trappor som behöver skyddas vid ommålning :)

Kram

http://www.kangas-nilsson.se

 
Flitiga Flisan

Flitiga Flisan

17 december 2007 13:37

Wow!
Vilken förändring. Det är så häfigt att se före och efter.
Ni är jätteduktiga. :)

Kram!

http://ff.bloggagratis.se

 
Ingen bild

clin

17 december 2007 15:53

Så snyggt! Älskar också grönt. Tänker och tänker på lite lösningar till litens rum! Fick kursscjhema idag, så kanske kan jag bidra med någon idé! Kram kraM! Älskar era fönster!

 
Magdalena

Magdalena

17 december 2007 18:24

Ser fram emot att få se fortsättningen :-)
Den ser ju jättefin ut tapeten, det är ju alltid svårare att se på foton.

Kramiz

http://linnealiten.blogg.se

 
Ingen bild

Petra

17 december 2007 19:58

Vilken lugn och fin färg!!!

 
Linda m. 4 barn

Linda m. 4 barn

18 december 2007 09:19

ser jättefint ut...vilken mysig form nu har på husets väggar/tak...lite anorlunda snedtak, ser roligt och mer intressant ut än vanligt rakt tak.

http://inredningsdrom.blogg.se

 
Ingen bild

systerA

18 december 2007 10:27

Åh vad kul att se!! Kommer bli kanonmysigt. Vad ska lilleplutt/plutta få för tapet?

Kram Andrea

 
Ingen bild

Majjen

18 december 2007 14:50

Hej!Vad snyggt det blir!
Men du, tänk om ang trappan, måla den inte vit. Precis allt syns på den, damm, fläckar och annat, dessutom så slits färgen där man går och trappstegen blir inte lika vita över hela steget.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards