Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg den 18 februari 2007

Av grodis - 18 februari 2007 20:43

..är bara härligt! Jag gillar att hålla på med jord.. och lecakulor... se hur blomman fortfarande har liv, efter en hel höst och vinter i en kall och mörk källare, instängd i en kompostpåse och sen nedbäddad bland pelargonkompisar i en flyttkartong. Det var inga vissna pelargoner jag fick upp idag, det finns liv i dem! Helt otroligt.. fast de inte fått en droppe vatten eller en gnutta ljus på hela långa hösten och vintern.Sånt fascinerar mig! Nu har jag tagit hand om dem, mina pelargoner från förra sommaren. Skakat av all gammal jord. Lecakulor i botten på nya innerkrukor. Ny jord.. och så liiite vatten. Nu står de i ljusa fönstret i tvättstugan igen och värmen är höjd lite till runt 15 grader så de sakta, sakta får börja spira och växa igen.Hoppas jag... ;-PEn rask promenad har också hunnits med idag. Men jäklar vad slaskigt det var. Svårt att "trycka ifrån" när man gick. Mina goretex-kängor for lite hit och dit ibland. Men pulsen höjdes och jag fick svettas lite för ca 40 minuter och höra skönt fågelkvitter! Dagens middag har också avklarats och idag blev det: Gravad lax med potatissallad (1 port)4 medelstora potatisar1/2 dl nästan fettfri buljong (1 tsk löses i 1/2 dl vatten)1 tsk senap1 msk finklippt gräslök1/2 liten rödlök i strimlor1 tsk kapris100 g gravad lax.Koka potatisen med skalen på, skala och skär i tärningar. I en kastrull vispas buljong och senap. Tillsätt alla kryddorna och hetta upp kort. Slå den varma kryddbuljongen över potatisen. Blanda och servera gravad lax till.Näringsinnehåll: ca 96 g kolhydrater, ca 20 g protein, ca 15 g fett.Mums!

Av grodis - 18 februari 2007 20:40

..med blombud, och lovade att visa bild på den vackra buketten ju och här är den! Fortfarande lika fin, så här snart en vecka efter! :-)Tusen tack återigen, vännen min!Mycket blommor i bloggen nu, härligt!

Av grodis - 18 februari 2007 11:28

Ja, inte jag då för jag är ju vaken. Men idag är det dags att väcka mina kära pelargoner! De har stått nere i vår "krypgrund" under huset i kartonger, inslagna i återvinningspåsar utan jord runt fötterna. Det ska bli jättespännande och se om någon av dem överhuvudtaget överlever?!Jag har inte övervintrat mina pelargoner på detta sätt tidigare, utan då har de bara fått stå och vissna ner i tvättstugan och så har jag börjat vattna lite smått i februari. Pelgargoner är en av mina favoritblommor, iallafall när det gäller uteväxter på sommaren! Vi har ju en lååååång härlig veranda längs hela framsidan på vårt hus och det är minst 5 amplar + urnor som jag brukar ha mina pelargoner i. Mycket sol är det också på verandan och det gillar ju pelargoner så det är en bra blomma att ha just där. Pelargoner tycker nog många är s k "pensionärsblommor" och visst, det kanske de är.. men de är mycket vackra också och finns i oändligt många sorter och de flesta sorter är väldigt lättskötta! Jag har faktiskt to m funderat allvarligt på att gå med i Pelgargonssällskapet! ;-) Måste in till stan och köpa pelargonjord bara och sen blir det full fart!En promenad ska jag också klara av idag, då det inte blev av igår. Sen ska det sys en gardinkappa till makens fars nya fina båtskjul(!) också. Lyx va? ;-) Tur jag hade en stuvbit med jättefint marint motiv som kommer bli toppen! Tror minsann det blir till en liten duk till bordet också... *s*En härligt lugn och skön söndag, där jag gör precis de saker som jag gillar att göra! :-D

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards