Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 6 december 2007

Vitt, vitt, vitt!

Av grodis - 6 december 2007 21:08

När vi kom hem idag så var första omgången grundfärg målat på vårt nya innertak på övervåningen. Det är VITT. Det är LJUST. Det är SÅ FINT!


Det kommer bli SÅ BRA! :-D


Ändå är det bara grundfärgen än så länge och ett par strykningar kvar av den riktiga takfärgen. Vilken enorm skillnad mot det fula, lackade furutaket som var där förut. Wow... *glad*


Dock har jag en sak som gör mig gråhårig...och det är det här med tapeter. Gaaaah...!! Jag blir galen! Det finns ju FÖR MYCKET att välja bland! Jag blir alldeles svettig och får prestationsångest så fort jag går in i färgaffären för att titta på tapeter. Ser alla dessa böcker och tapetrullar... Till slut ser jag ingenting och hjärnan blockar... Idag på lunchen var jag till en cool inredningsaffär i stan som heter Checkpoint Charlie och kikade på lite tapeter. Jättemycket snyggt och de var schyssta och lät mig låna hem tre tapetböcker. Jag var då säker på att jag hade TRE favoriter och en av dem skulle det bli!


Men.


Ikväll har jag och maken tittat, känt efter, grunnat, kliat oss i huvudena, höjt på ögonbrynen, diskuterat... och ingen av dem känns ändå 100%.


Suck.


Vi gick upp på övervåningen igen, in i det rum som ska bli vårt nya sovrum. Det går åt ca 3-4 rullar bara, beroende på om vi ska ha fondvägg eller ej. Inte så mycket alltså. Jag har varit inne på vitt, beige, brunt och olivgrönt som jag skrivit om förut. Sen var jag inne på brunt för att "mörka ner" lite... Men nu när jag ser det fina vita taket, så känns det fel att försöka mörka ner och jag känner att det nog kommer bli ljust istället och så kan man leka lite med mörkt bruna detaljer kanske?


Fortsättning följer...


Och snälla! Ni som har bra tips och idéer, snälla delge mig dem!

Vad som helst. Inredningstips. Färg & Form. Sidor på nätet osv osv.

Alla tips är VARMT VÄLKOMNA! :-)

 
 
Ingen bild

M!

6 december 2007 21:56

Jamen gröna väggar då? Antingen ljust olivgröna, eller milt ljusgröna, som nyutslagna björkblad ungefär. Till det passar både mörka och ljusa träslag tycker jag. Annars vore det kanske vackert med ljusgult för att liksom ge en känsla av solsken?

 
JoVi

JoVi

6 december 2007 22:35

Jag tycker att Sara på bloggen http://saravillfara.blogg.se har mkt god smak :)

http://joviskarameller.blogg.se

 
Ingen bild

Linda *

6 december 2007 22:42

Hmmm....ska kolla i min gamla dator, där hade jag en massa tapet-sidor i favoriter...återkommer när och om jag får igång den.
Kram

 
Ingen bild

Anna

7 december 2007 00:31

Jag håller med kommentaren om saravillfara ovan: hennes sovrum är snyggt!

Men i alla fall, tänk så här: att tapetsera bara fondväggen är billigt, trivs ni inte kan ni göra om senare! Dessutom kan man ta i lite mer! Men håll resten neutralt, kanske snarare gräddvitt / grått / beige än kritvitt, så att det är lätt att ändra fodväggen om något år.

Mina favorittrick är neutralt golv, neutrala textilier i stort. Cool fondvägg (eller skärmvägg eller bara en tapetserad MDF som sänggavel, gärna med lysorm bakom?) och lite småsaker som matchar (kuddar, lampor, mattor etc). Absolut neutrala gardiner, gärna enkla längder som man kan variera med roliga omtag eller liknande. Gardiner är ju inte så kul att sy, dessutom är tyg dyrare än tapeter.

Jag tittade på en massa tapeter för ett år sedan, när vi renoverade. Jag blev nyfiken på "tapetbranchen idag" när jag läste om dina tapetfunderingar, och googlade lite så här på nattkvisten.

Oj, vad mycket som är svart idag! Vi valde (modigt nog) en del svart för ett år sedan. Dock hade vi hjälp av en inredare också, och ett av tricken han föreslog i ett rum med sned-tak var att tapetsera både vägg, snedtak och "platt-tak". Det blev syggare än jag vågade tro: rummet fick en ljus grönskande tapet med grågrön botten och blad i gröna och silvriga nyanser. Som att komma in i ett murgröneklätt uterum ungefär, det blev så mysigt!

Hur som helst: om taket och snickerierna är vita (ungefär), kan ni mycket väl ta i lite på fondväggen!

Några favorittapeter:

Svart botten, vackra blomslingor i brun/vit/grön:
http://www.bjorklund-wingqvist.se/products/original/BW703942.jpg
Den finns med andra bottenfärger. Förmodligen snygg som fond!

Varmgrå botten och gröna slingrande palmblad i grönt:
http://www.bjorklund-wingqvist.se/products/original/BW538934.jpg
Finns i flera färger.


Svart med snrikliga blomtryck:
http://www.bjorklund-wingqvist.se/products/original/BW633339.jpg
Finns i andra färger, men denna är snyggast.

Varmt mörk lila med snirkliga blad, finns i flera färger:
http://www.maleributiken.se/isroot/Stores/maleributiken/SiteImages/ta_67_8037.gif

Jag inser att du egentligen inte vill ha mer valmöjligheter, men har du kollat:
Cole & Son: http://www.tapetorama.se/cole_and_son.php (Både woods och Malabar är riktigt snygga, passar bra till raka möbler.)
Designers Guild http://www.designersguild.com/products/designersguild/fabricandwallpaper
Manuel Canovas: http://www.tapetorama.se/list.php?Manufacturer=51&Searchtype=Advanced&category=Wallpaper

/Anna

 
Ingen bild

Tina

7 december 2007 12:55

Jag tycker att ni ska köra på den där tapeten ni hade på G från början. Minns inte vad den hette men den där erotiska....den var jättefin!

 
Ingen bild

Linda *

7 december 2007 13:27

nehepp...den vile inte starta:( Hoppas ni hittar ngt bra ändå.
kram

 
Ingen bild

Grodis

7 december 2007 22:04

M!>>Låter jättefint och heeeelt i min smak! :-) Varit och hämtat hem nya tapetböcker ikväll och nu tror jag att ett beslut är nära. En av tapeterna är olivgrön i botten. En är "porrtapeten" (ja, den hänger fortfarande med!) sen är det en mörkare brun och en mildare beige med blomrankor. Vill bolla lite med maken imorgon också... ;-)
Sen vill jag passa på att tacka dig så innerligt mycket för alla fina kommentarer, pepp, tröst ... du är fantastisk du för mig okända medmänniska! TACK! *varma cyberkramar*

JoVi>>Vet du? Detta är nästan läskigt... Jag har också hittat hennes blogg och hon har EXALT likadant överkast som jag har och som jag fick av min älskade mormor när jag fyllde 30! Så fint! Och ja, jag är helt med dig om att hon har väldigt bra smak den där Sara! ;-) Tack för tips snälla du!

Linda*>> Vad SNÄLL du är! Tack för att du försökte och tack för din omtanke. :-) Jag är tillbaka på "porrtapeten" igen och just nu lutar det väldigt mycket åt det hållet... igen! *S* KRAM till dig!


Anna>>WOW! Vilken fantastisk kommentar..! LÅÅÅÅÅÅÅNG! :-D Tusen tack!!
Som jag skrev till JoVi så har jag exakt likadant överkast som "Sara vill fara" och det vill jag absolut ska komma till användning även i fortsättningen för det är så vackert! Jag fick det av min kära mormor i 30-årspresent. :-) Sen är vi faktiskt inne på att göra en egen sänggavel och din idé om att sätta en ljusslinga bakom köper jag direkt, tack! Neutrala väggar och en kul fondvägg får det bli och just nu lutar det massor åt "Porrtapeten" igen. (Lust från Linné/Boråstapeter). Tyvärr lyckades jag inte komma in på dina länkar..? Har dock 4 nya tapetböcker med mig hem i helgen så vi kommer ha fullt upp att välja mellan dem... tror jag... *S* TUSEN TACK återigen! Stor kram!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards