Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 27 december 2007

Helt slut...

Av grodis - 27 december 2007 20:06

Att hoppa in och jobba idag tog musten ur mig.

Fullständigt.


Jag hade ansökt om ledigt dessa två dagar mellan jul och nyår, men fick bara ledigt en dag...
 

Jag har inte hunnit ladda någon som helst energi under julen, tvärtom. Och dagen idag krävde sin koncentration och fokusering, vilket jag inte alls klarade av. Men jag var där. Jag kämpade mig igenom dagen och gjorde allt jag skulle.


Nu är jag slut. Helt slut.

Fullkomligt.


Önskar jag kunde få sova i en vecka fr o m nu... Det är iallafall något som jag skulle fixa.


Lätt.


Har börjat kolla runt lite ang. beteendevetare och/eller psykologer. Men jag får bara rysningar längs ryggraden. Dels får jag konstiga bilder i huvudet av ordet "psykolog" och ser framför mig hur en gammal gråhårig dam/herre sitter i en fåtålj och ser tomt på mig med sina tjocka glasögon och en penna bakom örat, medans jag ligger i en utsliten soffa och stirrar i taket, med en lika tom blick.

Och är det inte den bilden som kommer upp på näthinnan så är det fladdrande hundra- och femhundrakronors sedlar som flyger iväg.... DYRT...


Känner mig vilsen och vet inte riktigt vart jag ska vända mig.

Vart jag ska ta vägen?


Vem vill och kan hjälpa mig..?

 
 
Ingen bild

Linda *

27 december 2007 20:57

Grodis, jag skulle gärna hjälpa dig men jag bor inte i samma stad och vet inte riktigt vad som finns där. här där jag bor finns ngt som heter "Råd & stöd" och det e kommunen som har det och där finns hjälp att få. Psykolog låter lite skrämmande men kan oxå betyda en varm och vänlig farmorstyp som med ett leende och busiga rynkor tar emot dig med stor famn. Jag är säker på att det finns en sån för dig men det gäller att hitta henne. Börja med att kolla upp om ni har råd & stöd i din kommun, bör stå på kommunens hemsida. Nu har du lite ledigt igen, hoppas du kan vila. Kram

 
Ingen bild

Linda *

27 december 2007 21:07

Hittade denna sida där man kan söka efter psykolog där man bor http://www.psykolognet.se/
Kanske en liten hjälp på traven, hittar jag ngt mer så skriver jag det här.

 
Ingen bild

Grodis

27 december 2007 21:16

Linda*>>Tack snälla du för länken. Jag ska kolla vidare där och försöka orka ringa runt lite och kolla nästa vecka. Imorgon hinner jag inte.. tyvärr.. Stor kram!

 
Jessica

Jessica

27 december 2007 21:22

Det är inte helt enkelt att hitta rätt i djunglen av psykologer.
Jag gjorde så att jag ringde runt och frågade lite,det enda jag kände var att jag ville prata med en kvinna-det var mitt krav.Fick för mig att det skulle vara "svårare" för mig att öppna mig för en man (kan ju ha helt fel där *ler*) Men sen gick jag på känslan,när jag pratade med "min" psykolog så föll jag för hennes varma röst,hon lyckades beröra mig via telefonen helt enkelt.

Första gången jag kom dit blev jag nästan full i skratt,det kändes så overkligt och som att det inte hände mig.Det dukades upp med pappersnäsdukar och vatten och det kändes som om jag gick dit för att gråta på beställning ;)

Men på något vis så får hon mig att ta fram allt som jag gått och tryckt på länge och gömt där i mitt undermedvetna.Förstår ju att det är hennes jobb men jag är ändå förvånad.Det är ofantligt skönt att få/kunna prata om allt utan att känna sig som en "idiot" och bli bemött med värme och förståelse och samtidigt få en massa råd på vägen.

Det är INTE billigt,det ska gudarna veta,och jag har gjort så att jag går en gång i månaden för jag har helt enkelt inte råd med mer och för mig har det fungerat.Det beror ju lite på hur du känner där.

Nu blev det här ett långt svar,men jag ville ändå dela med mig av mina erfarenheter om det här.Det tog lång tid för mig innan jag sökte den här hjälpen,för det kändes INTE som jag.Men jag har bara fått positivt tillbaka att våga göra det.

Stor kram och hoppas att det löser sig för dig!

http://jezza.wordpress.com

 
Malin

Malin

27 december 2007 22:46

Du väntar ju barn. Sånt kan vara påfrestande psykiskt oavsett hur man väntar dem. Då har man rätt att få hjälp av mvc psykologerna. Det är gratis!
Jag hade två missfall före jag fick mina barn, varav det ena var sent (hade passerat v 18). Det gjorde att jag mådde pyton. Då fick jag hjälp via mvc psykologen och gick hos henne (tror faktiskt det bara är kvinnor knutna dit) först innan jag blev gravid med min dotter och sen genom hela graviditeten tills hon var född. Jätteskönt var det! De håller till på Kraftkällan på Viksäng. Men prata med din barnmorska på mvc för en remiss. Kostar dig ingenting.

http://malin.bubblar.nu

 
Ingen bild

Humlan

27 december 2007 22:50

Håller med Jessica, det är inte alltid lätt att hitta någon som känns rätt, man får gå på magkänslan helt enkelt och man märker ju ofta som sagt om det klickar när man talar med någon på telefon.
Ett tips är att om du går till någon och den personen sen inte känns hundra, byt psykolog! Du har inga skyldigheter så att säga, det ska kännas bra för DIG. Du måste vara egoistisk i det läget för det är du som betalar och det är du som ska få ut något av det och må bra.
(jag gjorde nämligen misstaget att fastna hos en som inte passade mig för jag "kunde inte med" att byta... dumt dumt men det är lätt hänt när man vill vara "snäll"...)
Det kommer bli bra detta, lycka till!

Och du; det är STARKT att inse att man behöver hjälp och ALLA behöver någon gång i sitt liv prata med någon utomstående men inte många inser det!

 
Flitiga Flisan

Flitiga Flisan

27 december 2007 23:10

Gumman!
Förstår att din dag måste ha varit pest. Gör inte bara måsten nu utan lyssna verkligen på din kropp!

Jag går via universitetet här. De utbildar sig till psykologer och är mycket duktiga.
Min "psykolog" är en tjej som är lite yngre än jag, rund, ljust och långt lockigt hår och är jättetrevlig.

Har ni något liknande där så kolla. Jag går gratis, vilket är helt underbart för vår plånbok.

Kolla upp även privat. De öppna köerna är ofta långa.

Tänker på dig. Många kramar!

http://ff.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Gullan

27 december 2007 23:13

Hej Grodis!
Sitter här framför datorn,trött trött är jag och vill så gärna hjälpa dig, har dock inga konkreta råd just nu mer än att du måste följa ditt hjärta o försöka få den hjälp som du känner är rätt för dig, lagom lätt jag vet men...
Stoor styrkekram o mina tankar finns hos dej!

 
Ingen bild

Tina

28 december 2007 01:24

Jag har gått hos två olika psykologer och båda inom den sk vanliga vården. Du går till din VC el. ngn annan klinik som har psykolog och det kostar inte mer än ett vanlig läkarbesök. Dessutom går du regelbundet kommer du ju snabbt upp i högkostnadsbeloppet på 900 kr och betalar inget resterande tid under det året.
Inte dyrt alls och inte krångligt.

 
m

m

28 december 2007 08:57

hej Grodis!

Det låter ofta värre än vad det är, ja gick hos en tidiagre men, heter då bettendevetare. Tänkte åxå att det skulle vara nån grå å gammal person, men det var en jätte trevlig dam i 46 års åldern. Första gångerna kändes de lite kobstigt att gå dit men efter 3 ggr kändes de jätte bra gick där under ett halc år, nån gång i veckan för att bearbeta en sorg ja fått veta.

Ta konatkt med någon du med. Du kommer må så mycket bättre, Lovar! kram hoppas du mår bättre snart*

http://www.mly.bloggagratis.se'

 
Ingen bild

Petra

28 december 2007 10:37

Idag ska jag träffa min barndomskompis som är just beteendevetare, jag ska höra lite med henne om hur man går tillväga.

Men jag vet att man även kan kontakta vuxenpsyk på c-las

kram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Line

28 december 2007 13:30

Hej!

Åh, jag vet hur svårt det är att hitta rätt i sjukvården när man mår dåligt. Har du provat att ringa till din vårdcentral? Det handlar verkligen om tur eller otur om man kan få bra hjälp därifrån, men det är värt ett försök. Min man fick träffa en beteendevetare genom vc när han var stressad och utbränd och det var samma tjej som en bekant fick komma till när hon mådde dåligt i väntan på adoption (som jag nämnde i en kommentar tidigare). Kram från Line (som bor i Eskilstuna, synd att det inte var samma kommun för då hade jag kunnat tipsa dig bättre)

 
Ingen bild

Månalisa

28 december 2007 15:04

Kan du inte höra med vårdcentralen? När jag hade lite jobbigt i våras och inte visste riktigt hur jag skulle göra med livet fick jag gå och prata med en kurator på vårdcentralen. Det fungerade mycket bra och var inte alls dyrt - som ett vanligt besök på vårdcentralen.

 
applecore

applecore

28 december 2007 15:50

Jag vet inte alls vad du har för inställnng till kyrkan, men där finns välutbildat folk som kan vara till hjälp och stöd i livets svåra stunder. Man behöver inte vara speciellt "kyrklig" eller troende för att få hjälp (egen erfarenhet). Många varma kramar till dig! /Helena

http://applecore72.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards