Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2006

Känner inte igen mig själv...

Av grodis - 25 oktober 2006 11:06

Jag har haft ett par tunga dagar och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, men jag mår uruselt!Kan det vara minipillerna (Cerazette) jag började med för 12 dagar sen tro..? Jag har humörsvängningar utan dess like och jag känner mig gråtmild och känslig. Har taggarna utåt på jobbet och även hemma. Mår sk-t!!Kroppen värker också, men det vet jag har med stressen och jobbet att göra. Men värken i axlar/nacke gör inte direkt att jag blir piggare och gladare... Jag är så innerligt trött på att må dåligt. Är det inte depression pga vi förlorat vårt första barn, vår situation att försöka bli en större familj, övervikten så är det stress och press HELA tiden och jag ORKAR inte med det längre! Jag är trött på att må så här och trött på att vara TRÖTT jämt, men orkar inte ta itu med problemen för det känns inte som om jag har TIDEN! Denna vecka är den värsta veckan på året på jobbet och det gör inte mitt mående bättre - tvärtom.....Tur jag har en blogg och fantastiska kända och okända vänner som läser, peppar och tröstar! TACK!*Kramar till er i mina tankar*

 
 
Ingen bild

solna-madde

25 oktober 2006 11:34

Gulligaste grodan,
Du kan inte göra allt samtidigt! En sak i taget... Nu lever ni ju i något slags vakum, i väntan på utredningen. Väntan är hemsk, framför allt den man inte kan påverka själv.
Gör en lista för dig själv, vad är viktigast? Rangordna och ta sedan det som hamnar överst på listan och börja med det.
Jag hatar hormoner så minipiller finns inte riktigt på min preventivmetodslista men kanske kan du byta till något annat?
Har ni någon massör på jobbet eller kanske frisvårdsbidrag så du kan få hjälp med värken i nacken/axlarna?
Börja prioritera dig själv också i allt detta. Investera i dig själv först så orkar du med allt/alla andra sedan.
De andra/allt annat blir ju inte hjälpta av dig när du själv knappt kan andas.

Och du, det är onsdag idag = 2 dagar kvar till helg!

BTW, gillade du dagboken?

stora kramar till dig!

 
clin

clin

25 oktober 2006 11:39

Vill bara skicka massor av peppkramar till dig. Tycker du är fantasktisk som orkar ta dig igenom allt, för livet är ju inte alltid en dans på rosor. Det du skrev så fint om Viktor och att du faktiskt är mamma berörde mig så mycket att jag inte kunde få ner ett enda ord till dig. Försöker nu! Följer din blogg varje dag! Vill bara säga KRAM!!!! Oj, så osammanhängande det blev ;)

http://majasvarld.blogspot.com

 
Ingen bild

Cat

25 oktober 2006 12:14

Usch för att må sådär ;O((
Jag tror mycket kan vara P-pillrerna, jag känner igen den där känslan + att jag hade huvudvärk som var fasansfull och ofta. Men nu när jag har fått bra hormoner och dessutom fick bra tabletter mot depression/huvdvärken så har jag äntligen kommit upp till ytan igen.
Jag var väldigt skeptisk till att ta tabletter mot depression jag kände mig ju bara orkelös, ont i huvudet, skit helt enekelt och svårt att sova djupsömn, när jag sedan fick tabletterna (det tog ett par veckor innan det började bli bra) vilken skillnad !!!!
JAG hade kommit tillbaka, jag som varit "borta" Jag hade inte känt igen mig på så länge fanns där under allt, och jag kom upp och började bli mig själv igen-vilken känsla!
Harmoni istället för bråk, gråt och trötthet

Kanske kan vara ngt att kolla på iaf, men som sagt dels p-pillrerna och sedan kanske annan medicinsk hjälp. Det hjälpte iaf mig att bli av med värken och den ofantliga tröttheten och hitta mig själv igen
Kram

 
Tess

Tess

25 oktober 2006 13:07

Vännen. Du behöver inte alld vara så där duktig som du är (men det är inte så lätt, jag vet...). Inte göra alltind samtidigt. Jag tycker att det är dags för bara lite saker för din egen del. Så att du får njuta lite. Promenader i alla vackra höstfärger, en god bok framför brasan, en bra film.

Kanske ska du prata om minipillrena en gång till med din läkare. Jag blev jätte konstig av dom och slängde dom ju som sagt ganska snart efter att jag börjat.

Tänker på dig vännen. Jag åker bort ett par dagar nu, men jag finns i tanken hos dig ändå.

KRAM

http://www.malika.se

 
Ingen bild

Grodis

25 oktober 2006 13:18

solna-madde>> Jag har sparat länken till er resedagbok bland mina favoriter och tänker läsa den i lugn och ro. Dessvärre har vår dator hemma brakat ihop och på dagarna på jobbet hinner jag inte i dagsläget, men som sagt.. jag är SÅ nyfiken och kommer absolut att läsa den inom kort! Japp, vi har massage här på jobbet och jag har bokat in 1 gång/månad framöver. Nästa tisdag är det äntligen dags! Kanske jag ska köra 2 ggr/månad nu när jag har akut ont? *funderar* TACK goa du! Förresten, jag har INTE glömt bort lilla Leia och boken var helt fantastisk! *minns inte om jag sagt det?* KRAAAAM!

clin>>Tack snälla goa du! Tänk om jag kunde få rumpan ur någon gång och ta mig till Uppsala så jag får träffa dig och din syster och era små mirakel som börjar bli så stora?! *suckar* KRAM!

Cat>> Jag äter antidepressiv medicin sen före midsommar och det har funkat bra, tills nu... Nu känns det precis som om Cerazette drar ner mig i mörka hålet igen... :´-( Kanske man inte ska kombinera dem och antidepressiv medicin? *funderar* Jag ska ringa gyn imorgon igen och höra med dem vad de säger. Jag vet ju vad du skrev om ev. PCO och Cerazette förut också så det har jag i bakhuvudet. Stoooooor bamsekram till dig o hoppas du/ni mår bra allihop!

Tess>>Åh, hoppas du ni får det bra dit ni ska resa! *kramar om* Tack snälla för omtanken och innerst inne så vet jag ju att du har rätt i det du säger, men just nu finner jag ingen tid/ro att göra det... Ska dock försöka att tänka om och prioritera mig och mitt välmående mer och mer framöver.. *lovar* Ringer gyn imorgon bitti! KRAM och var rädd om dig!

 
Ingen bild

Cat

25 oktober 2006 15:09

Nu har du fått mail m massor av länkar och beskrivningar ang Lyckönskartäcket.
Hoppas det kommer till användning;O))
Kram Cat

 
Magda

Magda

25 oktober 2006 20:51

Hoppas att du snart mår mycket bättre, kan du inte sjuskriva dig ett tag så du hinner ikapp? Det är inte bra att gå o må dåligt o känna att det är mycket på jobbet också.

Hoppas att du hittar en lösning!

http://magda.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2006 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards