Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2006

Bitter, avundsjuk och missunnsam?

Av grodis - 18 oktober 2006 09:40

Börjar jag bli det? *undrar*Jag börjar ha svårt med folk som berättar att de blivit gravida IGEN och inte ens hinner komma tillbaka till jobbet från mammaledigheten innan det är dags för syskon. "Vi ses 2008!" Typ.... hurra... nä....Jag tycker det är JOBBIGT!! :´-(Här har vi kämpat sen 2001. Fått en son som vi inte fick behålla. Försökt med syskon sen juni 2002. Väntar, väntar, väntar....Folk hinner få både 1, 2 och 3.. kanske 4 barn innan vi ens hunnit få 1 (som stannar hos oss..)Jag börjar tycka att denna väntan är riktigt jävla pissjobbig och det börjar bli svårt att glädjas med andra som testar + hit och dit.Vill INTE bli en grinig och bitter och missunnsam 32-årig kvinna med ett stort hål i hjärtat...!!!

 
 
Ingen bild

solna-madde

18 oktober 2006 10:20

Men det är ju inte så konstigt att du känner som du gör. Ibland blir det för mycket och då måste man få koka över. Jag vet själv hur jag var innan L kom, hatade alla gravida, tvingade mig själv gratulera kommande bebisar osv. Dock funkade det att träffa bebisar om det skedde i lugna miljöer och lite på mina villkor.
Men vet du Grodan, alla de här avundsjuka, missunsamma och bittra känslorna går faktiskt över. Så vila i det faktum att snart (ja ja, allt är relativt ;-)) så kommer du också kunna glädjas åt bebisbesked.

Sedan finns det alltid en del av vår erfarenhet som stannar kvar, men glädjen återkommer... jag lovar!

 
Ingen bild

Cathy

18 oktober 2006 10:33

Det är jobbigt och jag förstår hur du menar, har eg inget bra svar....kan bara ge dig en kram
Det ÄR helt enkelt skitjobbigt och man måste få bli ledsen, missunsam och grinig-för livet är sååå himla orättvist.
Och man orkar ju bara till en viss del, när väntan blir för lång så orkar man till slut inte glädjas på samma sätt.
Nu måste det snart bli eran tur, hoppas så att det tar fart nu.
Varm kram

 
Lotta

Lotta

18 oktober 2006 12:31

Har inget bra alls att säga men jag ville iaf ge dig en stor kram! Jag kan förstå att det måste kännas jobbigt för dig!

Kram Lotta

http://www.kangas-nilsson.se

 
Elin

Elin

18 oktober 2006 15:34

Kraaaaam!

http://sedlacek.se

 
Ingen bild

Åsapåsa

18 oktober 2006 16:15

Vill bara ge dig en STOOOR bamsekram!
Tänk vilket lyckligt barn som snart ska få er till föräldrar!
Kram Åsa

 
Erica

Erica

18 oktober 2006 18:01

Hej Grodis! Jag förstår hur du känner. Jag har blivit asocial och bitter med ett hål i hjärtat och det kan jag inte hjälpa. Inte du heller. Man får det liv man får men vissa saker kan man bara inte acceptera. Så är det och så måste det få vara. Jag har tackat nej till middagar och kalas och det är inget jag skäms över. Så är det att vara i kris och det är det som ofrivillig barnlöshet handlar om. De som kommit över på andra sidan säger att de aldrig glömmer men att glädjen återkommer. Det är bara att överleva tills dess. Stor kram från mig.

http://ericas.sprayblog.se

 
Fuksen

Fuksen

19 oktober 2006 07:43

Förstår dig precis. Och jag tror (helt hobbypsykologiskt) att det är nyttigt att släppa fram de känslorna också. Du ÄR avundsjuk och ledsen, det är inget påhitt. Man måste leva alla sina känslor, annars kan man inte vara en hel människa.
Det går upp och ner, så är det bara. En dag kommer du att vara mamma. En del av hålet i hjärtat kommer nog alltid finnas kvar, men glädjen kommer. Promise! KRAM!

http://www.kapybaran.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

Ovido - Quiz & Flashcards