Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under oktober 2006

Av grodis - 19 oktober 2006 13:40

Jag har hittat ett nytt forum på nätet som verkar kanon! Kolla in Familjelycka!

Av grodis - 19 oktober 2006 10:46

Jag började ju med minipiller (Cerazette) i söndags och har alltså bara tagit 4 piller än så länge. Redan kan jag känna förändringar i kroppen! Och det är INTE förändringar jag välkomnar direkt....1) Svullen2) Humörsvängningar3) Brösten har vuxit (behöver INTE det!)4) Vikten har ökat drygt 1,5 kg på några dagar *suckar*Jag GER UPP! Kapitulerar... Vad sjutton ska jag göra??! Jag har redan 20-25 kg extra att bära omkring på och det minsta jag behöver är fler! Jag kämpar med min övervikt, men går inte ner ett gram! Behöver bara TITTA på godsaker/vin/mat så går jag upp! :-(Alltså, är det så att jag går upp massa kilon av dessa Cerazette så skiter jag fullständigt i dem! *suckar* Men just det att brösten vuxit så.. varför?! Redan? Så här kort tid efteråt? Inbillning..? Nej, tyvärr...Jag tänker avregistrera mig hos Viktväktarna idag. Jag ger upp. Jag har sen i augusti gått ner skrattretande lite (typ 1 kg eller så..) och anser inte att det är värt att lägga ner 350 spänn i månaden på att skämmas på en våg inför allmänheten. Hädanefter väger jag mig hemma och ALDRIG någonsin mer ska jag kliva in hos VV igen! 3 gånger på raken har jag anmält mig där och misslyckats. Aldrig mer!

Av grodis - 18 oktober 2006 22:21

Fick nyss ett mess från en tjej som jag lärt känna på föräldrautbildningen i våras. De var/är 4-5 par innan oss i kön och de har fått sitt MEDGIVANDE idag!!Wow.. det har gått så fort för dem! I augusti kom de fram i kön och i september började de hemutredningen och redan har de blivit godkända! HURRA och STORT GRATTIS till er kära vänner!

Av grodis - 18 oktober 2006 21:34

..ca 7-8 år gammal, gjorde att jag inte kunde koncentrera mig för fem öre på spanskakursen ikväll. Spanskaläraren hade nämligen sin otroligt söta dotter med sig! Så otroligt vacker med sitt midjelånga, mörka, vågiga hår. Avundsvärt långa svarta ögonfransar. Olivfärgad hy. De är från Chile och hon satt mittemot mig och färglade teckningar med sina tuschpennor och jag kom på mig själv med att titta, titta, titta OCH titta på henne. Och le för mig själv.Hon tittade blygt tillbaka ibland och log. Mina tankar började fara iväg. Ända till Latinamerika. Ända till barnhemmet och en liten flicka som satt i en stol. Ca 7-8 månader gammal. Det är första gången någonsin jag drömmer så verkligt och i färg! Förut har det bara varit gråskala... Föreställde mig att vi gick in och fick denna lilla tjej i vår famn och att hon kan komma att se ut precis som denna Paola som satt framför mig ikväll, om 7-8 år.En vacker dröm....tack, lilla Paola!Och TACK alla goa för era fina kommentarer i mitt tidigare frustrerade och deppiga inlägg idag. Betyder enormt mycket!KRAM på er!*lägger namnet Paola på minnet* ;-)

Av grodis - 18 oktober 2006 09:40

Börjar jag bli det? *undrar*Jag börjar ha svårt med folk som berättar att de blivit gravida IGEN och inte ens hinner komma tillbaka till jobbet från mammaledigheten innan det är dags för syskon. "Vi ses 2008!" Typ.... hurra... nä....Jag tycker det är JOBBIGT!! :´-(Här har vi kämpat sen 2001. Fått en son som vi inte fick behålla. Försökt med syskon sen juni 2002. Väntar, väntar, väntar....Folk hinner få både 1, 2 och 3.. kanske 4 barn innan vi ens hunnit få 1 (som stannar hos oss..)Jag börjar tycka att denna väntan är riktigt jävla pissjobbig och det börjar bli svårt att glädjas med andra som testar + hit och dit.Vill INTE bli en grinig och bitter och missunnsam 32-årig kvinna med ett stort hål i hjärtat...!!!

Av grodis - 17 oktober 2006 08:11

Hur trött kan man vara..?Jätte, jätte, jättetrööööööööööött... tydligen.MEN det är självförvållat.Konferensen jag var iväg på söndag-måndag var oerhört mysig och trevlig och vi fick lyssna på ett föredrag under 1,5 h i söndags och det var inte direkt betungande. Efter det fick de som ville bada i den varma poolen medan tre och tre fick våra behandlingar. Jag testade en C-kur för ansiktet och det var helt gudomligt! Riktigt skönt och efteråt var jag skönt trött och avslappnad och förstod inte riktigt hur jag skulle orka hålla mig vaken ända till kl. 19.00 när middagen skulle vara.Det bjöds på vin, öl och cider vid poolkanten och vi satt och småpratade till kl. 17.30 Efter det gick jag till mitt egna lilla pluttiga rum och duschade och gjorde mig i ordning. Det bjöds sedan på 3-rätters middag: Förrätt: Vitlöksfrästa räkor på bruschettaVarmrätt: Strutsfilé med ugnsrostade grönsaker och timjanpotatisEfterrätt: Äppelpaj med äkta vaniljglassMUMS!Festen började och fortsatte långt in på natten. Självklart var jag en av de sista i säng och klockan hann bli 03.00 innan jag kröp mellan lakanen. *oj...* Morgonen efter var det TUNGT att komma upp ur sängen kl. 08.00 kan jag lova.... ;-)Det fanns faktiskt de hurtiga personer som var med på vattengympa kl. 7-8 men jag avstod. *zZz* Lite samtal fram till lunch och sen åt vi (igen) och styrde sen kosan mot Västerås och jobbet igen. Kl. 13-17 jobbade jag.. eller inte.. jag gäspade oavbrutet! Sen till IKEA efter jobbet och lämna tillbaka servisen + korgstolen jag köpte för några veckor sen. Hittade nya påslakan + lampa till hallen (se bilden) ÄNTLIGEN!! blev jättesnyggt och fondtapeten vi har i gråsvart med guldiga blommor kom verkligen fram! :-) Och så de obligatoriska värmeljusen såklart... Hade inte vett att lägga mig tidigt igår kväll heller, så klockan var tolv innan jag kom i säng... Smart... Så inte är man pigg idag heller och det är knappt dagsljus... *zzzzZZZZzzzz*HÄR VAR VI!

Av grodis - 15 oktober 2006 08:54

..inte av väckarklockan idag, utan av att jag hade jordens mensvärk! :-( *urk* Precis idag när jag om några timmar ska på konferens där det var fritt bad och mys vid poolen... *suckar* Det blir inget bad för mig, jag har alldeles för ont och känner mig allmänt "blä och uppblåst"... Ja, ni kvinnor vet ju vad jag pratar om...Känner mig alltså inte lika harmonisk just idag som jag (konstigt nog) gjorde igår... Det positiva är att jag fick en helt normallång menscykel på 31 dagar denna gång och att mensen kom precis 14 dagar efter ÄL. Toppen! Men.. till vilken nytta kan man ju undra..? Idag är det också dags att börja med minipiller för första gången. Ikväll blir det till att försöka komma ihåg första tabletten Cerazette vid tandborstningen! Får ta det lite lugnt med vinet... så jag inte glömmer... ;-)Nåväl - det finns ju även tabletter mot mensvärk och jag har tagit en till frukost och strax är det tajm att duscha och göra sig i ordning + packa lilla weekendbagen. Sen ska jag hämta upp ett par kollegor längs vägen också och får inte bli sen.. men det ska gå bra, för en gångs skull är jag uppe i tid.. tack vare mensvärken... ;-/

Av grodis - 14 oktober 2006 23:00

Idag har det varit en lugn, mysig och harmonisk dag. Trots att det är dagarna innan mens..! Konstigt, jag som brukar ha såna PMS..? Hmmmm.. nåväl, det är bara att se glad ut! ;-)Sov länge. Det behövdes tydligen. En liten huvudvärk som botades med en Ibumetin och lugn och skön frukost i lugn och ro med tidningsläsande i 1 h. Gillar lördagmornar...Sen på med arbetsbyxorna och fleecejackan och ut i trädgården. Eftersom jag inte är 100% kry än så blev det inte krattning av hela gräsmattan, men jag krattade iallafall ihop alla äpplen som ramlat ner och bar iväg med till skogen så rådjuren får ha kalas.Några av äpplena var så fina att det blev en GOD äppelpaj i solen på eftermiddagen tillsammans med maken som sliter hårt för att inreda sin nybyggda snickarbod. Blir så fint och frågan är om jag kommer få se så mycket av honom framöver eller om han flyttar ut dit helt och hållet..? ;-)Lingonsylt kokades också, närmare 2,5 liter! Gott att ha på havregrynsgröten och variera med rivet äpple bl a. Och älgfärsbiffarna vi ska äta framöver... *mums*Lagade mat ikväll också och dukade mysigt till mig och maken. Tända ljus. Mysig och skön musik. Goda drinkar i soffan...Harmonisk, det är vad jag känner mig just nu. Härligt!----------------Helgen blir dock kort för min del, för imorgon kl. 10.30 beger jag mig iväg tillsammans med mina kollegor på konferens! Söndag lunch till måndag lunch ska vi vara borta. Det är dock ingen betungande konferens utan när vi kommer fram vid 12-tiden imorgon får vi äta lunch. Sen är det något föredrag vi ska lyssna på mellan 13-15, sen får vi checka in på våra egna(!) rum och sen väntar en underbar ansiktsbehandling som jobbet står för! Mmmmm.. Egentligen hade jag bokat massage, men blev rådd att boka om den pga min förkylning. Jag tror faktiskt inte att en ansiktsbehandling gör så ont det heller.. ;-) Lugn och ro och bad för den som vill och sen är det middag kl. 19.00Måndag morgon är det vattengympa (också frivillig) och sen är det grupparbeten fram till lunch och sen äter vi lunch och åker till jobbet och jobbar 13-17. Därav ingen bloggning imorgon! På återskrivande!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2006 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards