Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under februari 2007

Av grodis - 18 februari 2007 20:43

..är bara härligt! Jag gillar att hålla på med jord.. och lecakulor... se hur blomman fortfarande har liv, efter en hel höst och vinter i en kall och mörk källare, instängd i en kompostpåse och sen nedbäddad bland pelargonkompisar i en flyttkartong. Det var inga vissna pelargoner jag fick upp idag, det finns liv i dem! Helt otroligt.. fast de inte fått en droppe vatten eller en gnutta ljus på hela långa hösten och vintern.Sånt fascinerar mig! Nu har jag tagit hand om dem, mina pelargoner från förra sommaren. Skakat av all gammal jord. Lecakulor i botten på nya innerkrukor. Ny jord.. och så liiite vatten. Nu står de i ljusa fönstret i tvättstugan igen och värmen är höjd lite till runt 15 grader så de sakta, sakta får börja spira och växa igen.Hoppas jag... ;-PEn rask promenad har också hunnits med idag. Men jäklar vad slaskigt det var. Svårt att "trycka ifrån" när man gick. Mina goretex-kängor for lite hit och dit ibland. Men pulsen höjdes och jag fick svettas lite för ca 40 minuter och höra skönt fågelkvitter! Dagens middag har också avklarats och idag blev det: Gravad lax med potatissallad (1 port)4 medelstora potatisar1/2 dl nästan fettfri buljong (1 tsk löses i 1/2 dl vatten)1 tsk senap1 msk finklippt gräslök1/2 liten rödlök i strimlor1 tsk kapris100 g gravad lax.Koka potatisen med skalen på, skala och skär i tärningar. I en kastrull vispas buljong och senap. Tillsätt alla kryddorna och hetta upp kort. Slå den varma kryddbuljongen över potatisen. Blanda och servera gravad lax till.Näringsinnehåll: ca 96 g kolhydrater, ca 20 g protein, ca 15 g fett.Mums!

Av grodis - 18 februari 2007 20:40

..med blombud, och lovade att visa bild på den vackra buketten ju och här är den! Fortfarande lika fin, så här snart en vecka efter! :-)Tusen tack återigen, vännen min!Mycket blommor i bloggen nu, härligt!

Av grodis - 18 februari 2007 11:28

Ja, inte jag då för jag är ju vaken. Men idag är det dags att väcka mina kära pelargoner! De har stått nere i vår "krypgrund" under huset i kartonger, inslagna i återvinningspåsar utan jord runt fötterna. Det ska bli jättespännande och se om någon av dem överhuvudtaget överlever?!Jag har inte övervintrat mina pelargoner på detta sätt tidigare, utan då har de bara fått stå och vissna ner i tvättstugan och så har jag börjat vattna lite smått i februari. Pelgargoner är en av mina favoritblommor, iallafall när det gäller uteväxter på sommaren! Vi har ju en lååååång härlig veranda längs hela framsidan på vårt hus och det är minst 5 amplar + urnor som jag brukar ha mina pelargoner i. Mycket sol är det också på verandan och det gillar ju pelargoner så det är en bra blomma att ha just där. Pelargoner tycker nog många är s k "pensionärsblommor" och visst, det kanske de är.. men de är mycket vackra också och finns i oändligt många sorter och de flesta sorter är väldigt lättskötta! Jag har faktiskt to m funderat allvarligt på att gå med i Pelgargonssällskapet! ;-) Måste in till stan och köpa pelargonjord bara och sen blir det full fart!En promenad ska jag också klara av idag, då det inte blev av igår. Sen ska det sys en gardinkappa till makens fars nya fina båtskjul(!) också. Lyx va? ;-) Tur jag hade en stuvbit med jättefint marint motiv som kommer bli toppen! Tror minsann det blir till en liten duk till bordet också... *s*En härligt lugn och skön söndag, där jag gör precis de saker som jag gillar att göra! :-D

Av grodis - 17 februari 2007 19:53

Nyss ätit. TUGGAT! MAT!Gott blev det också, fast liiiite väl pepparstarkt kanske.. jag var väl ivrig med kvarnarna... ;-)Blev inte gravad lax och potatissallad som jag tidigare skrev utan jag testade ett annat recept i boken jag fått från Prenet; Pasta med kikärtor200 g (=ca 1/2 burk) kikärtor2 dl pasta kokas "al dente"1 msk parmesanost1/2-1 vitlöksklyftaFärsk rosmarinsalt & pepparGör så här:Värm bönorna i sitt spad några minuter. Tillsätt kryddorna. Smaka av med peppar och salt. Tag en djup tallrik. Lägg upp den kokta pastan, fördela de värmda kikärtorna över pastan och strö över 1 msk parmesanost över.Näringsinnehåll: ca 90 g kolhydrater, ca 25 g protein, ca 20 g fett.Nu ska jag, mätt nöjd och glad, på med mjukisbrallorna, huvjackan och mina gosiga fårskinnstofflor och mysa i soffan till Melodifestivalen tillsammans med maken och ett glas... mineralvatten med smak av granatäpple! :-)

Av grodis - 17 februari 2007 13:42

..smakat så gott som det gör nu! Gud så härligt att få TUGGA. Ett gott äpple av Royal Gala. Sött och saftigt och inte så där äckligt mjöligt som vissa sorter kan vara...Mellanmål blev det idag alltså!Jag ska nämligen in till stan och träffa min far och gå på IKEA. Måste lämna tillbaka en vägghylla jag köpte för snart 1 månad sen men som inte blev som vi hade tänkt.Vi ska även försöka hinna med en promenix tillsammans också innan vi skiljs åt vid 17.30 En påse av grönsakssoppan stoppas ner i handväskan och den tänkte jag ta på IKEA när pappa säkert vill fika. ;-)Bye for now!

Av grodis - 17 februari 2007 11:27

Det är en fröjd att väga sig numera!Morgonens vägning visade att ytterligare 1 KILO försvunnit! HURRAAAAAAAA!!! *jublar*Sammanlagt har jag gått ner 1,7 kg på 2 dagar! Helt sanslöst underbart och det börjar kännas bra igen. Visst, jag är hungrig. Men då ser jag till att dricka mineralvatten, som ju mättar lite med sina kolsyrebubblor. Vatten, vatten... och idag får jag även ta en frukt på f.m resp. eftermiddagen om jag vill så det ska jag ha i bakhuvudet.Nu har jag provat den nya smaken Caffelatte som man dessutom blandar med 2,5 dl mellanmjölk och den var inte lika god som chokladen, men är helt OK och det är inga problem att få i sig den. Sen är det dags för lunch (rätt sent idag eftersom det är helt och Grodis är morgontröttis) och då blir det grönsakssoppan.Ska försöka ta mig ut och ta en prommis idag också. Ingen rask prommis för det tror jag inte jag fixar just nu, men en skön promenad för att insupa lite frisk luft och dagsljus och framför allt, få höra fåglarnas ivriga kvitter. Vi går ju sakta men säkert mot den härliga våren!Och Grodis ska möta våren lättare än på lääänge, så det så! Tack återigen för allt ert stöd!! *slänger ut en massa cyberkramar och pussar*

Av grodis - 16 februari 2007 22:18

Precis som mie kommenterade i mitt förra inlägg så har jag insett att det måste varit koffein-abstinens som orsakade min tidigare så svåra huvudvärk.Kl. 15.45 tog jag nämligen en svart kopp kaffe, espresso, kanske en halv deciliter sammanlagt. Bara en kvart senare sa det "Tjong!" i huvudet och plötsligt började jag kunna tänka klart och huvudvärken började sakta men säkert försvinna..! Nästan otäckt märkbart.Jag dricker normalt sätt inte så jättemycket kaffe. En stor mugg på morgonen och ev. en på eftermiddagen. Blir runt 4 koppar/dag. Men tydligen räcker det för att jag ska få abstinens.Kaffe och te är tillåtet under denna kur och jag fattar inte varför jag inte kopplade tidigare? Då hade jag sluppit 1,5 dygns huvudvärk. Nåväl, nu är Prenet-Go fasen över och jag har klarat det! Druckit minst 3 liter vatten idag också och just nu dricker jag min "fredagsdrink" bestående av vatten med citronskivor i och is. Mums! ;-)Jag mår mycket bättre nu och hoppas att jag gör det även imorgon när jag vaknar. Imorgon är det övergång till Fas 2 och jag ska dricka 2 omgångar av Prenet-Bas med 4-6 timmars mellanrum. Jag har numera två olika sorters pulver att välja bland; Grönsakssoppa eller Caffelatte. Varm eller kall dryck. Blir en Caffelatte till frukost. Grönsakssoppa till lunch och så ska jag få äta MAT imorgon kväll! RIKTIG mat! Hurra! Vi var och handlade tidigare ikväll så helgens mat och även måndagens kvällsmat är planerad och klar.Imorgon kväll blir det en potatissallad av hela 4(!) medelstora potatisar, dijonsenap, rödlök, kapris och olja. Till det blir det gravad lax. Gud så gott! :-DNu ska jag slösurfa en stund innan det är dags att säga farväl till denna dag. Jag klarade Fas 1! HURRA!

Av grodis - 16 februari 2007 14:58

..såklart ska det bjussas på allt möjligt gott på jobbet nu när jag inte kan... eller får... eller ska.Semmeltårta nyss. Jag kan säga att jag inte ens brydde mig om att gå till fikabordet. Alls.Varför plåga sig själv mer än nödvändigt?Fortfarande en jävla huvudvärk som vägrar ge med sig trots att jag tagit 1 grams Alvedon. Trots att jag druckit snart 2 liter vatten. Snart har det gått 2 dygn. De längsta 2 dygnen i mitt liv tror jag banne mig. Men jag håller i. Vägrar ge upp.Jag ska klara det. Jag vill klara det. Jag kan klara det.För att... det är värt det!Tusen, miljoner tack för allt pepp.. ni anar inte vad det betyder!

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards