Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under februari 2007

Av grodis - 20 februari 2007 09:30

Fy bubblan vad kkkkkallttt det är! Svinkallt!Nordlig frisk vind dessutom som gör att man fryser ännu mer... *brrrr* Lusekoftan är på här på jobbet kan jag lova! (nej jag jobbar inte utomhus, men fryser ändå) *s*Snöade för fullt för en stund sen, men nu lyser istället solen mot en klarblå himmel!? Konstigt väder... Men fint! :-) Jag som gjort det lite vårfint i bloggen, får inte alls mycket vårkänslor just idag...Ska strax ringa hemutredaren och höra efter lite tänkte jag. Dessutom tänkte jag ringa Vårdcentralen och säga att jag tackar nej till deras viktgrupp. Det blir too much. Jag kan omöjligt avvara ytterligare 1,5 varje onsdag. Jag har bara 1 h lunch och har inte timmar att ta ut så jag kan gå på det under 1 års tid på dagtid. Dessutom så kör jag ju efter Prenet programmet nu och vill rikta in mig på det, för det kommer ju hålla på mer än 12 veckor också. Jag kommer ju fortsätta själv sen, tills jag nått mål förstås! :-)Dricker "Caffelatte" nu och snart är det dags för en liten kaffe också.. riktig kaffe alltså. Huvudvärken kommer med en gång annars. *vis av erfarenheten* De andra kollegorna sitter vid stora fikaborden och mumsar semlor i detta nu... *suckar lite* Vill också haaaaaa.... Men nej då, oroa er inte.. jag ska inte ens titta på dem! ;-)Ha en finfin tisdag allihop!

Av grodis - 19 februari 2007 23:22

Det är bara jag som lekt lite med nytt utseende i bloggen IGEEEEN... *sorry*Men denna gång är det inte bara färgerna och presentationsbilden som ändrats utan också själva namnet på bloggen! Jag har bestämt mig för att byta från "...av längtan till Dig" till "...mindre av mig - i väntan på Dig!"Detta för att mitt liv i väntan på vårt barn mycket kommer att fokuseras på just mig och min viktresa. Så jag tyckte det var dags att byta nu, när jag kommit igång och när vi snart har vår OK-stämpel i rumpan! :-)Varmt välkomna att fortsätta läsa!

Av grodis - 19 februari 2007 21:56

Kvällen har varit lugn och skön. Kollade som sagt sista avsnittet för denna gång av serien Saltön och jag hoppas på en fortsättning för oj, vad jag älskar miljön serien utspelar sig i!Efter tv-tittandet fick jag ny energi(!) och satte mig i köket och planerade en veckas matsedel och inköp medans jag slurpade i mig en underbart söt och god halv blodgrape. Mums!Det bästa med Prenet och deras recept är att de är enkla och man inte behöver ha 17 000 ingredienser hemma, utan det mesta finns redan och man behöver bara komplettera lite. Imorgon är det lite handling som gäller för att fylla på kylskåpet. Skönt att ha det gjort och jätteskönt att ha planerat vad man ska äta dag för dag.Maken och jag har idag insett att det är MINDRE än 2 dygn kvar tills VÅRT ärende går upp i nämnden! Jösses... Roooligt.. Spännande!! Måste ringa vår hemutredare imorgon och kolla om vi på något vis kan skynda på att få papperna så snart som möjligt efter nämndens möte istället för att vänta på den seeeeeeeega snigelposten... ;-PNu slösurfning och sen sängen. Måste ju testa nya kudden jag köpte på IKEA idag! *zzZZzz*Nattinatt!

Av grodis - 19 februari 2007 19:59

Blir alltid lika glad när jag loggar in på BFA:s hemsida och får läsa om att en familj äntligen fått sin lilla kotte från Bolivia! :-D Ja, självklart blir jag glad för ALLA som får barnbesked, oavsett vilket land det gäller, men det klart det pirrar extra i magen när det gäller "vårt" kommande land. Stort GRATTIS säger jag fastän jag inte har en aning om vilka ni är! :-)

Av grodis - 19 februari 2007 19:45

Kan man vara annat än mätt efter all denna mat?! Jösses.. jag får ju äta massor! Ikväll lagades det Citronkyckling:100 g pasta100 g kyckling1 stor morot1 handfull broccoliCitronpeppar1 tsk grönsaksbuljong1 tsk vetemjöl1/2 dl vattenKoka pasta enligt förpackningens anvisningar.Skala moroten och dela på längden. Tillsätt en sockerbit i vattnet som morotsbitarna koks i (förhöjer morotssmaken).Koka broccoli i lättsaltat vatten.Hetta upp stekpannan med 1 tsk rapsolja (jag använde dock olivolja).Bryn kycklingbitarna. Krydda med citronpeppar och ev. lite curry (var jättegott!). Salta med Knorrs nästan fettfria grönsaksbuljong (eller vilken grönsaksbuljong som helst).Tillsätt 2 msk hett vatten och rör om.Blanda 1 tsk vetemjöl med 1/2 dl vatten i en "skakis".Tillsätt redningen, blanda väl och låt kycklingbitarna puttra på mycket svag värme ca 1-2 minuter under lock.Näringsinnehåll: Kolhydrater ca 90 g, Protein 20 g, Fett ca 15 g.Måste säga att denna rätt var väldans god! Smakrik! Blev positiv överraskad och mätt. :-)Nu väntar en skön stund i fåtöljen brevid braskaminen och koll av sista avsnittet av Saltön för denna omgång.

Av grodis - 19 februari 2007 15:31

Vännen vars son ligger på IVA har nu förflyttats till barnavdelningen, ätit en pannkaka och dricker saft i sugrör! Det går sakta men säkert åt rätt håll igen, hurraaa! *lättad*Fortsätter dock att hålla tummarna hårt, för det ska ske undersökningar av hjärta och lungor de närmsta dagarna och jag håller tummarna för att de ska se finfint ut förstås.Heja A - kämpa på lille vän!Puh...

Av grodis - 19 februari 2007 14:56

Det blev en repris på IKEA idag!En kollega till mig satt och berättade att hon ville ha ett överkast som fanns just på IKEA och eftersom jag ju har 1 h lunch (men inte kan äta förrän vid 14.30) och ångrade mig att jag inte köpte en lampa jag såg där när jag var där i lördags, erbjöd mig att skjutsa henne dit. Två flugor i en smäll liksom! :-)Sagt och gjort. Vi tog lilla röda faran (Micran) fram och tillbaka till IKEA (ca 1,5 mil). Gick in bakvägen så vi snart kom fram till lampavdelningen + textilavdelningen. Kollade runt lite annat och köpte det vi skulle.57 minuter senare kom vi in på jobbet igen. Puh! :-)Trevligt!Precis ätit dagens andra mål i form av grönsakssoppa och jag måste säg att det är stooor skillnad på att bara ta hetvatten och vispa ut den i mot att koka upp den snabbt som jag gjorde nu. Mycket godare och fylligare!Nu sippar jag på en kopp svart kaffe och känner mig pigg, mätt och nöjd.Men imorgon är det fettisdagen och jag veeeeeeet att det kommer bjussas på semlor här på jobbet då. *suckar tungt* Jag som äääääääääälskar semlor! Får ge f-n i att gå till fikabordet överhuvudtaget då, igen... :-(Men... det ÄR värt det!

Av grodis - 19 februari 2007 09:01

Den rubriken vet jag att jag haft förut, och nu är det tyvärr dags att använda den igen.En vän som jag känt i ca 4 år nu har en underbar son pojke på snart 3 år som just nu ligger och kämpar på IVA. De slits mellan hopp och förtvivlan... Alldeles nyss har jag läst ett mail från vännen och där hade hon bifogat en bild på sonen, med slangar överallt, kämpandes för sitt liv. Känns så ofattbart. Så chockad. Så ledsen. Så uppgiven. Vill kunna GÖRA något! Trolla? Går det? Ännu en gång har man blivit varse över hur skört livet är. Det kan vända på en sekund.Vad är väl då att jag tänkt gnälla över att jag gått upp i vikt igen och sammanlagda viktminskningen nu ligger på -0,5 kg? Ingenting. Tänker på er kära vänner och ber för att lille A snart är pigg och helt återställd igen! *sänder många tankar & styrkekramar*

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards