Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg den 17 januari 2007

Av grodis - 17 januari 2007 21:28

Ville bara skriva lite kort. Jag håller ihop, fortfarande. Jag och maken har pratat mycket med varandra ikväll. Kramats. Gråtit. Svordomar. Hopplöshet. Men också hopp.Det är INTE kört. Det är bara en liten omväg vi måste ta, kanske. Vi har olika sätt att se på saken jag och maken, vilket jag har förstått inte är helt ovanligt mellan män och kvinnor. Han är mer rationell i sitt tänkande än vad jag är. Jag är mer känslomänniska. Vi vet ännu inte vart vi kommer hamna i slutändan, men vi vägrar tro att det kommer gå åt pipsvängen.Vi kommer få barn. Syskon till världens finaste ängel. Det kommer bara ta lite längre tid.Tålamod. Igen.Som om inte den väntan och längtan som passerat vore nog?Men det kommer vara värt all väntan, alla tårar...den dagen vi får Viktors syskon i vår famn...Måste tro. Annars är det kört. Våga tro, trots att man blir nedslagen i skorna om och om och om igen...Tack återigen, alla ni!En stoooor kram och sov så gott! Jag ska försöka göra det.

Av grodis - 17 januari 2007 14:21

Av grodis - 17 januari 2007 13:30

Tro, jag vill känna tro.Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro,i en vintervärld. Finns det någon tro?Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten,känna tro igen.Drömmarna vi har känns som bleka höstar.Där sommaren redan regnat bort.Det spelar ingen roll hur vi gråter våra tårar.Svaren är en viskning i en värld långt bort.Tro, jag vill känna tro.Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro,i en vintervärld. Finns det någon tro?Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten,känna tro igen./Marie Fredriksson "Tro"

Av grodis - 17 januari 2007 12:05

När jag mår som jag gör nu, så brukar jag sätta på mig mina hörlurar på jobbet och sätta på radion. Det gjorde jag även idag. Lyssnade och så plötsligt kom en låt på radion som jag aldrig hört förut. Det var Sara Löfgren med sin fantastiskt raspiga och lite hesa röst som sjöng en låt som heter "Vägen hem". Jag sökte, letade och fann texten. Gillade den låten.Men när jag letade hittade jag även en annan text som jag fastnade för, och som så väl beskriver den känsla jag har i kroppen just nu... När Ingen VetDu ligger ensam i din sängNynnar på någon gammal tom refrängTänk om någonting kunde varaI närheten av braDen gamla känslan bara grorIngenting blir längre som man trorDu sjunker in i apatiNär alla går förbiNär ingen vet när ingen ser din ensamhetNär ingen anar vad som sker, när ingen vetNär ingen håller dig hårt då är det kalltDet är tomt när ingen vetDu känner dig helt transparantSliten och grå sådär ointressantTänk om dom visste hur det varAtt stå där ensam kvarNär ingen vet när ingen ser din ensamhetNär ingen anar vad som sker, när ingen vetNär ingen håller dig hårt då är det kalltDet är tomt när ingen vetNär ingen vet när ingen ser din ensamhetNär ingen anar vad som sker, när ingen vetNär ingen andas mot din hals i hemlighetNär ingen håller dig hårt då är det kalltDet är tomt när ingen vet

Av grodis - 17 januari 2007 11:38

Måste få luft. Rensa huvudet på alla tankar.Kanske borde äta lite också."Äta bör man" sägs det ju.Ingen matlust.En banan och ett äpple har jag fått i mig idag iallafall.Inte likt mig. Brukar vara tvärtom. Tröstäter.Men tydligen inte nu - inte än.Naglarna är kortare och fulare än någonsin och jag känner mig bara allmänt BLÄ. En ful, tjock jävla pessimistkossa.Önskar jag vore en normalsmal positiv kvinna, lagom vacker.Gud så knäppa tankar... Men jag skriver det jag tänker - som jag nämnt om förut...Psykbryt nästa..?

Av grodis - 17 januari 2007 10:07

..är något bland det värsta jag vet.Nu kommer vi få göra det framöver. Hur länge vet vi inte än, men åtminstone någon månad till - minst.Har pratat med en kvinna på BFA-A nu. En mycket varm, trevlig och förstående människa. Tyvärr satt kvinnan som har hand om Bolivia upptagen i möte med en representant i från just Bolivia så henne fick jag inte tag i, men kvinnan jag pratade med kunde lova att hon inte heller skulle ha något direkt svar på min/vår fråga.Jag berättade som det var. Kvinnan sa att vårt fall är det första av sitt slag. Att vi är "unika" och att det aldrig förekommit förut. Tack och lov, säger jag. De måste få vår hemutredning först och skicka ner till advokaten i Bolivia för att kunna avgöra hur "allvarligt" de ser på detta, innan de ger oss besked. Kvinnan sa att vi inte skulle behöva lägga ner 10.000 kronor på översättning innan vi 100% visste om det går "igenom" eller ej. Det tar några veckor för dem att ta reda på detta NÄR de väl fått vår utredning. Hon sa även att jag/vi inte behöver vänta tills den varit uppe i nämnden innan vi skickar in den utan vi skulle skyndsamt skicka den till BFA-A så fort vi får chansen att korrekturläsa.Jag vet inte hur det känns just nu. Jag känner mig bara tom. Eller inte.Kaos inuti. Kroppen skriker. Klumpen växer.Vill inte vara på jobbet. Vill hem.Vill skrika. Vill gråta. Vill... Tack för allt stöd ni ger. Jag förmår mig bara inte att svara er en och en just nu... Men tack för att ni finns här och stöttar och tröstar.

Av grodis - 17 januari 2007 09:41

*mer svordomar*Ringt i 41 minuter nu. Konstant.Antingen tutar det bara upptaget. Eller så kommer jag fram och det går 100 signaler innan det blir upptaget igen.*suckar tungt och känner magsyran stiga*Tack för ert stöd.

Av grodis - 17 januari 2007 08:42

Gå fortare då.Klockjävel.Jag pallar inte.Ovissheten.Ångesten som gnager i mig.Klumpen i halsen som värker så. Förbannat.Måste ringa.Kolla.Veta.Bli nio någongång då.Klockjävel.

Ovido - Quiz & Flashcards