Såsom i Himmelen & på Jorden

Direktlänk till inlägg 4 januari 2007

Trevlig lunch!

Av grodis - 4 januari 2007 15:21

Idag åt jag lunch med P, en tjej jag lärt känna på föräldrautbildningen i våras inför hemutredningen. P och hennes make ska också adoptera och de har kommit längre än vad vi gjort i proceduren och det är jättespännande att höra henne berätta vad vi står inför, men också tungt... för man inser snabbt att allt detta kommer ta så mycket längre tid än vad jag tror, hoppas och drömmer om. Som det känns just nu är jag glad om vi får iväg papperna innan sommaren... Nåväl, jag ska försöka att inte deppa ihop av detta utan fortsätta ta ett steg och en dag i taget. Det blir bäst så, annars blir jag bara besviken och väntan blir bara ännu tyngre och tuffare att bära. Men lunchen var väldigt trevlig och P är en rolig och klok tjej som jag är jätteglad att jag lärt känna och hoppas få känna mer!Ikväll ska jag hem till Olivers mamma och kolla tjejfilm med Amanda Ooms och Micke Persbrandt. Kommer inte ihåg vad den hette, men läste snabbt på baksidan och konstaterade att det var just en tjejfilm. Hoppas jag hinner träffa och gosa lite med Oliver också... ;-)Tagit ut komptimmar imorgon så jag är LEDIG! Ska bli helt underbart skönt och jag har inte planerat in något speciellt faktiskt utan tar dagen som den kommer.

 
 
Ingen bild

solna-madde

4 januari 2007 16:02

Nu ska jag försöka att inte skriva något klämkäckt för det är nog inte vad du vill höra just nu.
MEN, ni har sista mötet den 22/1. Då behöver de kanske 1 månad på sig att skriva, ni ska kommentera, de ska ändra och sedan ska det upp i nämnden. Nämnderna brukar vilja ha utredningen ca 7-10 dagar innan mötet. Så ni bör ha erat medgivande i handen (begär för tusan omedelbar justering!) senast i slutet på mars (kolla även upp när nämnderna har möte, det brukar stå på kommunernas hemsidor).
Slutet på mars var det ja, då har ni väl gott och väl stått i kö i 6 månader, ni borde då kunna köra igång direkt med ansökningshandlingarna till Bolivia.
Nu vet jag ju inte vad som krävs men du har ju din väninna som säkert kan tipsa om saker/dokument som ni kan förbereda innan. Fotografier är ju en sådan sak t ex.

Vi fick ihop vår ansökan till Vietnam (helt annat land och andra handlingar men ändå) på ca 1.5 månad och är man bara lite på och framåt så borde ni fixa det på samma tid eller ungefär samma iaf.
Då är det slutet på maj = innan sommaren!!

Och till slut, kom ihåg att det faktiskt är roligt med ihopsammanställningen av ansökan. Nu skulle min man skratta åt det jag skrev med tanke på att jag var galen på olika myndigheter och faktiskt inte skrattade så mycket då men det är skönt/roligt/spännande/energigivande att ÄNTLIGEN få göra något konkret!

Och allra sist, vet du hur fort våren brukar gå?

stora kramar

 
pinse

pinse

4 januari 2007 16:37

Är det "Sök" ni ska se? Hoppas att du gillar den bättre än vad jag gjorde. Jag gillade den inte alls men mina arbetskamrater som jag såg den med gillade den, så det ska bli intressant att höra vad du tycker.

http://pinse.bloggagratis.se

 
MInisork

MInisork

5 januari 2007 15:58

Tiden kommer att gå jättefort!! Vi började att samla papper 4/10 och de gick sedan iväg till Kina den 16/11. Det är en jätterolig och spännande tid ni har framför er:-)Ta till vara på all information du kan få från andra som ska adoptera från "ditt land" så kan ni förbereda ansökan i förväg. Lycka till!

http://www.minisorkfunderar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av grodis - 14 maj 2013 07:44

Så här ser min fot ut 4 veckor efter op.

Av grodis - 18 juni 2012 10:51

Hur går det med vikten då?   Ja, hörrni... Önskar så att jag kunde säga att jag numera är normalviktig och att allt är bra! Tyvärr är det inte så... Jag peakade min högstavikt NÅGONSIN här under våren. Blodtrycket hade stigit till 147/97 och jag ...

Av grodis - 14 juni 2012 21:32


Herrejösses...   Insåg just att det på söndag ju är exakt 2 år sedan min mobil ringde. Signalen för Astrid Lindgrens "Saltkråkan" ljöd och klockan var exakt 10.00 och jag var yrvaken. Jag hade vaknat tidigare men somnat om då det var en ledig dag...

Av grodis - 12 maj 2012 22:52

"Det är nu som livet är mitt Jag har fått en stund här på jordenOch min längtan har fört mig hitDet jag saknat och det jag fått   Det är ändå vägen jag valtMin förtröstan långt bortom ordenSom har visat en liten bitAv den himmel jag aldrig nått ...

Av grodis - 28 augusti 2011 22:13


Hej alla!   VAD skriver man i en blogg som man inte skrivit i på över 1 år? Som man haft dåligt samvete över att man inte uppdaterat sen den dagen (dagarna efter) vi fick vårt efterlängtade barnbesked förra sommaren.   HUR formulerar man...

~ Om mig ~

17 juni 2010 kl 10.00:
EN SON!! ♥

Fråga mig

2 besvarade frågor

~ Kalender ~

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2007 >>>

~ Gästbok ~

~ Tidigare år ~

~ Kategorier ~

~ Arkiv ~

~ Sök ~

~ RSS ~


Ovido - Quiz & Flashcards