Såsom i Himmelen & på Jorden

Alla inlägg under januari 2007

Av grodis - 22 januari 2007 08:38

Idag har vår pojke namnsdag.Viktor.Älskade saknade lille Viktor!Saknaden är så påtaglig just idag. Jag visste redan i december att vi skulle avsluta vår hemutredning just idag, för jag valde denna dag, rent symboliskt. Jag hoppas det ska innebära tur. Att det går vägen.Kl. 15.15 i eftermiddag är det dags att träffa våra hemutredare en sista gång just i hemutredningssyfte och de ska alltså komma hem till oss och se hur vi bor. Landskapet ligger vitt, vitt, vitt och solen strålar mote en klarblå himmel och det är nästan otillåtet vackert utanför och det gör att vårt hem kommer ännu mer till sin fördel. (om ni frågar mig..) ;-)Vi slutar redan vid 12 idag jag och maken så vi ska hem och fixa det sista och elda upp lite värme i huset tills E och S kommer.Det var jättehalkigt att köra bilen till jobbet imorse och den levde sitt eget liv på vägarna genom att åka i sidledes med små ryck. Otäckt. Men vad mer kan man begära av en liten Nissan Micra med "cykeldäck"...? Imorgon åker vi vår andra bil, den är större, tyngre och mer säker i sånt här väglag.Må så gott allihop!Och kärlek, kärlek, kärlek till dig, min älskade pojke. Älskade lilla Viktor!

Av grodis - 21 januari 2007 22:28

Nu är vårt hus så fint. Nystädat och undanplockat. Skönt!Men det känns i ryggarna våra, vi har kämpat hårt idag jag och maken... Så skönt att bara slappna av nu. Nyduschade och fulla av förväntan inför morgondagens sista möte med våra hemutredare, åtminstone i "utredningssyfte"... Känns lite konstigt också för det har ju gått så fort?! Och ändå har vi haft 3 veckors uppehåll över jul- och nyårshelgen... Ska bli spännande att se vad de säger imorgon. Om E har kommit långt med sin beskrivning om oss... Landskapet utanför är så vackert så det gör ont. Tyvärr har jag inte hunnit vara ute någonting i helgen, men när jag slängde sopor tidigare ikväll gick jag en runda runt på tomten och bara njöt. Himlen var stjärnklar och en månskära lyste på himlen... Nu ska jag gå och försöka sova, vilket jag tror inte blir några som helst problem efter denna helg..Kram på er alla och godnatt!TACK för alla goa kommentarer, ni är underbara!

Av grodis - 21 januari 2007 11:08

Wow.Det har verkligen kommit 2 decimeter snö, MINST!T V Å D E C I M E T E R!Fatta vilken tur vi har då med en jätteomtänksam och snäll granne som just i detta nu sitter på sin lilla traktor med plog på och som plogar vår lååååånga och breda gång upp mot huset?! Det sparar oss ett par timmars skottande kan jag säga, även om vi har mycket snö kvar att skotta på andra ställen... = träning! Fatta vad det gör med en människa som mig - som älskar snö och vinter och som längtat hela långa "vintern" på detta. Och nu äntligen kommer den! Man blir ju som barn på nytt!Synd att man måste vara inne och städa idag.. Annars hade jag nog fyllt gräsmattan med snöänglar...

Av grodis - 21 januari 2007 00:59

Satt och slökollade på en film på TV4 "Tillfällig fru sökes" tror jag den hette, då det plötsligt knackade på dörren. Det är INTE vanligt här hemma hos oss, och särskilt inte en lördag kväll, och särskilt INTE i snöstorm! Det var Lollo, mamma till Oliver som jag nämnt ett flertal gånger tidigare. Jättemysigt med lite sällskap och vi mös under varsin pläd i soffan och pratade om livet - i stort och smått.Tack Lollo för trevligt sällskap och hoppas du hittade hem i mörkret och snöyran! *kram*

Av grodis - 20 januari 2007 19:59

Utanför är det värsta snöstormen just nu. Men jag sitter här inne och myser under en pläd och tar det lugnt efter dagens städande. Slösurfar och kollar lite TV. Värmeljusen tända lite överrallt. Sally ligger och snarkar i soffan...När jag vaknade idag hade jag världens huvudvärk så jag blev tvungen att ta en extra stark värktablett och gå och lägga mig och sova ett par timmar till. Städning i det skicket hade varit otänkbart... Antar att det är spänningar som släpper...Vi har mest plockat undan idag, och satt upp lite tavlor och ny list ovan för diskbänken i borstad aluminum som jag köpte på IKEA i veckan, på den hänger man det man vill, i vårt fall diskborstar, hushållspappersrullen osv. Skönt att få bort saker o ting från bänken! En magnetlist för köksknivarna har också kommit upp. Jag har haft storrensning av gamla papper och räkningar och gjort i ordning i mitt skåp i bokhyllan nere i arbetsrummet så nu är det ordning och reda även där. Jag VET att hemutredarna inte kommer lägga märke till sånt när de kommer på måndag, men det är jätteskönt att få det undanstökat ändå!Maken är iväg på herrmiddag ikväll så jag är "gräsänka". Rätt skönt om ni frågar mig... ;-PJag ska inte göra något speciellt. Ta det lugnt. Känner mig fortfarande hängig och har en envis huvudvärk, även om den inte är lika stark som tidigare idag.Får se hur mycket snö som kommer ikväll/natt. De har förvarnat om ca 2 dm! Härligt! Det kommer bli så ljust och fint ute nu... och jag bara älskar snö. Fint om den kunde ligga kvar sisådär någon vecka till så jag får lite vitt på min födelsedag... :-)Ha en fin kväll allihop!

Av grodis - 19 januari 2007 23:00

En myskväll... elden knastrar i braskaminen. Maken och katten i soffan, gäspandes.. Två glas rött vin (Chill Out.. gott!) Ätit tacos fast med pitabröd och en massa småplock.. gott... Slökollat på del 1:2 av Wallanderfilmen Brandvägg på SVT1. Jag gillar Henning Mankells filmer om Wallander och Rolf Lassgård är en suverän skådis om du frågar mig! Vet inte när del 2 är, men ska försöka att komma ihåg att se den, för jag vill ju inte missa upplösningen!En lugn och skön kväll. Precis vad jag/vi behövde. Strax dags att gå och sova. En tidig morgon imorgon, för vi har mycket att göra i helgen. Vårt hem ska förberedas och städas inför måndagens hembesök av våra hemutredare. Känns inte alls nervöst och jag skulle kunna släppa in dem här och nu, men ni vet vad jag menar... En skön känsla att ha rent och undanplockat hemma... ;-)Tänk, det är sista gången vi träffar dem på måndag! Iallafall i utredningssyfte. Sen är vi granskade och klara. Känns jätteskönt!Och vi har bestämt oss för en sak ikväll jag och maken: Fr o m NU ska vi lita på att detta kommer gå bra! Vi orkar inte älta och grubbla mer! Vi har lovat oss själva att våga hoppas och tro på att vi kommer bli föräldrar igen!Tack alla för att ni finns och sov så gott!

Av grodis - 19 januari 2007 09:35

ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN, ÄNTLIGEN!!När jag vaknade i morse så var det vitt. Överallt vitt!Som jag har längtat efter denna snö och nu kom den så... Så vackert att det gör ont i hjärtat... så glad jag blir inombords. Så vitt... Äntligen vinter! Hänger fortfarande i... Förkylningen är under kontroll, men jag måste nog gå och köpa näsdroppar idag på lunchen så jag har ifall det blir täppt i helgen... Gick och la mig tidigare igår kväll och det känns skönt att ha fått någon timmes extra sömn. Och välbehövligt.Så är det fredag igen. Otroligt...Blir en lugn kväll hemma med maken. Mys i soffan och sprakande eld i braskaminen. Lite god mat och kanske något gott att dricka... Ser fram emot kvällen. Bara vara - tillsammans...

Av grodis - 18 januari 2007 16:41

Så har återigen en arbetsdag snart passerat. Jag har kunnat fokusera bättre på arbetet idag och har t o m fått beröm av kund för ett par förslag jag gjort. Skönt!Känner mig febrig. Kroppen är öm och halsen gör ont när jag sväljer och jag har en sån där konstig "feberhuvudvärk"... Får se vad detta leder... Maken sa att han också kände sig hängig och det bådar ju inte så gott. Dock har vi inte så stökigt hemma så det vi behöver göra är att damma och dammsuga och det ska vi väl fixa under helgen iallafall. Vi hjälps åt... Maken och jag har kommit överens om att vi ska ta det lugnt ikväll och framför allt; gå och LÄGGA oss tidigt! Sömn kan ju göra susen... *hoppas*Jag har fått så enormt många fina kommentarer och stöttning av så många under dessa dagar. Vet inte hur jag ska tacka er nog? Jag hoppas ni vet och känner hur mycket jag uppskattar det. TACK och en stor kram till er alla! Ledsen att jag inte orkar svara er en och en just nu....Ha en fin kväll allihop!

Ovido - Quiz & Flashcards